Τώρα σας θέλω κρασάδες μου να κάνουμε συγκρίσεις!!!!.
___________________________________________________________________
http://www.in.gr/
04/08/08 18:54
Τεχνητός «σομελιέ» Ηλεκτρονική «γλώσσα» δοκιμάζει την ποιότητα του κρασιού | ||
ΑΠΕ | ||
Το μηχάνημα ανιχνεύει στοιχεία του κρασιού, όπως η οξύτητα, η ζάχαρη και το οινόπνευμα | ||
| ||
Το μηχάνημα, όπως περιγράφεται από την επιθεώρηση χημικών «The Analyst», αποτελείται από έξι αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύσουν τα οργανοληπτικά στοιχεία του κρασιού, όπως είναι η οξύτητα, η ζάχαρη και το οινόπνευμα. Η «γλώσσα» μπορεί να «εκπαιδευτεί» για να αναγνωρίζει νέους τύπους κρασιού. Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να παρακάμψει το στάδιο της πειραματικής διαδικασίας, που είναι χρονοβόρο, και να προχωρήσει στο στάδιο της παραγωγής για να χρησιμοποιηθεί και στην ανίχνευση της νοθείας του κρασιού. Το μηχάνημα ανακαλύφθηκε από επιστήμονες του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής της Βαρκελώνης. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό | ||
Επιστήμη - Τεχνολογία: Περισσότερες ειδήσεις |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου