21 Αυγούστου 2008

Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ για την καταγωγή των Λακεδαιμονίων,που πριν λέγονταν ΜΑΚΕΔΝΟΙ και μετά ΔΩΡΙΕΙΣ και είναι απόγονοι του Έλληνα,γιού του Δευκαλίωνα!!!!

Για να δούμε τι μας λέει ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ για την καταγωγή των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.
Στο βιβλίο του "Κλειώ",όπου ιστορεί τα σχετικά με τον Κροίσο,αναφέρει για τους Αθηναίους,τους Λακεδαιμόνιους,τα εξής:

"Μόλις ο Κροίσος πήρε αυτό το χρησμό,χάρηκε πολύ,βέβαιος ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατό αντί άνθρωπος να γίνει βασιλιάς των Μήδων ένα μουλάρι και άρα ούτε ο ίδιος ούτε οι απόγονοί του θα έπαυαν να κυβερνούν.
Ύστερα φρόντισε να μάθει ποιοί απ΄τους Έλληνες ήταν οι ισχυρότεροι,με σκοπό να συμμαχήσει μαζί τους.Πληροφορήθηκε από την έρευνά του ότι διακρίνονταν από τους Δωριείς οι Λακεδαιμόνιοι και από τους Ίωνες οι Αθηναίοι.Και οι δύο υπερείχαν
από τους άλλους(Έλληνες):οι Αθηναίοι κατάγονταν από τους Πελασγούς και οι Λακεδαιμόνιοι από τους Έλληνες.Οι πρώτοι δεν μετακινήθηκαν ποτέ από τον τόπο τους,ενώ οι δεύτεροι είχαν περιπλανηθεί αρκετά.Όταν βασίλευε ο Δευκαλίων,κατοικούσαν στη Φθιώτιδα και όταν βασίλευε ο Δώρος,γιος του Έλληνα,είχαν κατοικήσει τη χώρα γύρω από την Όσσα και τον Όλυμπο,η οποία ονομάζεται Ιστιαιώτιδα.Αφού οι Κάδμειοι τους έδιωξαν από εκεί,εγκαταστάθηκαν στην Πίνδο,όπου ονομάστηκαν ΜΑΚΕΔΝΟΙ.Από εκεί πάλι πήγαν στη Δρυοπίδα,όταν ήρθαν στην Πελοπόννησο,ονομάστηκαν Δωριείς.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ,"Κλειώ",κεφ.56.

"Κύριε" Νίμιτς!!!!!!
Οι Λακεδαιμόνιοι που είναι Δωριείς και κατάγονται από τον Δώρο τον γιο του Έλληνα και εγγονό του Δευκαλίωνα,πριν ονομαστούν Δωριείς,ονομάζονταν ΜΑΚΕΔΝΟΙ και ήταν από τους ισχυρότερους των ΕΛΛΗΝΩΝ,"κύριε" Νίμιτς!!!!!!

Έλληνες Μακεδόνες "μπλόγκερς",με την ΙΣΤΟΡΙΑ μπορούμε να σβήσουμε όλη την παραπληροφόρηση των Σκοπιανών και ταυτόχρονα να μάθουμε οι Έλληνες την εδώ και χιλιάδες χρόνια αυτοχθονική ρίζα μας,ενώ οι βάρβαροι να υποκύψουν στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου