30 Αυγούστου 2008

Εξω από την Ασία το ΝΑΤΟ.Ερχεται η Ρωσοκινέζικη συμμαχία!!!

Γνωστή είναι τα τελευταία χρόνια η συμμαχία Ρωσίας-Κίνας, με κατάργηση των μεταξύ τους συνόρων,με κοινά στρατιωτικά γυμνάσια,και τελευταία μάλιστα έγινε μια κίνηση από τη Ρωσία που σπάνια μπορεί να γίνει.Χάρισε στην Κίνα μια μεγάλη περιοχή στην Ανατολική Ασία,για την οποία φιλονικούσαν πολλά χρόνια!!!!Είναι θέμα χρόνου μιας και τα γεγονότα τρέχουν με ρυθμό ημερών πλέον,να παρακολουθήσουμε στην παγκόσμια σκακιέρα την τελευταία παρτίδα με κίνηση ματ των Ασιατικών Δυνάμεων απέναντι στη Βορειοατλαντική συμμαχία!!!!!Βρισκόμαστε στην τελική αναμέτρηση!!!!!!!

_______________________________________
Συνεργασία Ρωσίας - Κίνας εν όψει γενίκευσης της κρίσης

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Αύγουστος 29, 2008

Η σοβαρότητα των γεγονότων καθορίζεται από το βαθμό που οι κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα επηρεάζονται από τη στρατιωτική πραγματικότητα.

Το γεγονός αυτό εξηγεί τις παλινδρομήσεις την Αμερικάνικης διπλωματίας για τις ενέργειες στον Καύκασο αλλά και το Νατοϊκό δίκτυο επικοινωνίας εντός ΕΕ που έχει ενεργοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Κουσνέρ. Η φοβία του ΝΑΤΟ δε σχετίζεται με την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ρωσίας αλλά με την αδυναμία για αυτόνομη επέμβαση προς ενίσχυση της Γεωργίας. Εκτός από τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς της Αμερικάνικης πολιτικής, το ΝΑΤΟ σκοπεύει να επωάσει πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες όχι επειδή πιστεύει στην πιθανότητα επικράτησης αλλά για να επιφέρει φθορές στη Ρωσική πολεμική μηχανή. Η ενεργοποίηση Ουκρανίας, Γεωργίας ακόμα και Πολωνίας βασίζεται μόνο σε αντιρωσικά αντανακλαστικά και σε ποδηγέτηση κυβερνήσεων. Το επιτελείο του ΝΑΤΟ γνωρίζει πως σε περίπτωση σύρραξης η κατάρρευση των στρατών θα είναι άμεση κυρίως λόγω της απροθυμίας των λαών να πολεμήσουν, ως έγινε με την περίπτωση της Γεωργίας.

Η Ρωσία αντίθετα με ότι πιστεύεται, δεν είναι έτοιμη στρατιωτικά να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Η στρατιωτική διασπορά της βασίζετο στο Σοβιετικό πλέγμα που τώρα δεν υφίσταται καθότι απώλεσε σημαντικές βάσεις σε εχθρικά για τους Ρώσους καθεστώτα. Η αποσοβιετοποίηση του γεωστρατιωτικού σχεδιασμού ξεκίνησε με τη δεύτερη θητεία του Πούτιν, που εκτός των άλλων είχε να αντιμετωπίσει τη διαφθορά της μετά Γκορμπατσώφ εποχής. Η ορθόδοξη ανατολή αρέσκεται να μιλά για το “ξανθό γένος” και παρεμφερείς μύθους, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική.

Τι φοβάται το ΝΑΤΟ

Για τους ανωτέρω λόγους, το ΝΑΤΟ δε στηρίζεται σε ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων πλησίον της Ρωσίας. Βασικό όπλο του ΝΑΤΟ είναι τα αεροπλανοφόρα που του δίνουν πλεονέκτημα έναντι οποιασδήποτε στρατιωτικής δύναμης στον κόσμο. Εδώ είναι και η σημαντικότερη αποκάλυψη για τη σημειολογία της δοκιμής του Ρώσικου βαλλιστικού πυραύλου. Ο βαλλιστικός αυτός πύραυλος αποτελεί τη μεγαλύτερη εξέλιξη της Ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας. Δεν είναι διηπειρωτικός (χερσαίας δράσης) όπως έντεχνα παρουσιάστηκε, αλλά είναι “Ship Killer” της οικογένειας DF-21που αναπτύχθηκαν από την Κίνα την τελευταία δεκαετία! Η Κίνα θα ήταν αδύνατον (πριν το 2011) να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους αυτούς χωρίς την ανάλογη δορυφορική στήριξη για να χτυπήσει κινούμενο στόχο, όπως ένα Αεροπλανοφόρο. Η Ρωσία όμως κατάφερε να συνδυάσει τη δορυφορική της δεινότητα και να παρουσιάσει αυτό το υπερόπλο που αποσκοπεί καθαρά σε πλήγματα για το Νατοϊκό στόλο. Η εικόνα συμπληρώνεται με την πραγματικά έξυπνη ιδέα: Κάθε αεροπλανοφόρο προστατεύεται από έναν ολόκληρο στόλο σκαφών που διαθέτουν αντιβαλλιστικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, που όμως είναι αδύνατο να σταματήσουν το νέο όπλο από απόσταση λόγω της ταχύτητας βύθισης που διαθέτει. Μπορούν όμως να περιορίσουν τη δράση των κεφαλών που θα απελευθερώσει πάνω από το αεροπλανοφόρο. Οι Ρώσοι σε συνεργασία με τους Κινέζους λοιπόν, μετεξέλιξαν συμβατικούς “ship Killing” πυράυλους υποβρυχίων σε αντιπυραυλικούς προκειμένου να βάλλουν τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους της αεράμυνας των Αεροπλανοφόρων!

Αυτή η εξέλιξη έπιασε απροετοίμαστους τους Αμερικανούς επιτελείς, παρ’ ότι ήταν ενήμεροι για τις έρευνες των Κινέζων. Δεν περίμεναν ποτέ το “syndication” της Ρώσικης τεχνολογίας με τα Κινέζικα όπλα τόσο σύντομα και δεν είναι τυχαίο ότι η τελική προετοιμασία έγινε στη διάρκεια των Ολυμπιακών του Πεκίνου!!

Συνδυάστε τη σημειολογία: Δοκιμή “βαλλιστικού” πυραύλου - Συνάντηση Ασιατικών δυνάμεων (δηλ Ρωσία - Κίνα!) με εκπόνηση ψηφίσματος - Κατηγορίες Πούτιν με ειρωνικό τρόπο για ΗΠΑ - οργισμένη αντίδραση Πενταγώνου, Λευκού Οίκου.

Υποκειμενική μου γνώμη, όσο η Ρωσία “τρομοκρατεί” το ΝΑΤΟ με τέτοιες κινήσεις, θα κερδίζει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να προετοιμαστεί πραγματικά.

Από το “Επιτελείο” για το Olympia.gr

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , , , , , , , , , , , , , , | 1 σχόλιο »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου