04 Αυγούστου 2008

ΕΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!!.

Επειδή κάθε Αμερικανός Πρόεδρος είθισται να κάνει κι έναν πόλεμο,ετοιμαστείτε! Όποιος και να βγει πρόεδρος,ένα είναι σίγουρο,θα κάνει πόλεμο! Το έχουν έθιμο!

Από το http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

ΗΠΑ: Nέα Εθνική Αμυντική Στρατηγική

Σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα αποκαλύπτεται ότι η νέα εθνική αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ θα βασίζεται στην επιλογή ενός "ασύμμετρου πολέμου", σε βάρος των "συμβατικών προκλήσεων" που αποτελούν Ρωσία και Κίνα. Η επικράτηση κατά των βίαιων και εξτρεμιστικών κινημάτων θα αποτελέσει βασικό στόχο των ΗΠΑ, αναφέρεται στην έκθεση, την οποία ενέκρινε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Rοbert Gates.
Ολόκληρη η έκθεση
εδώ.

Μετακίνηση της Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου στον Ινδικό Ωκεανό

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των "Nέων" προβλέπεται για πρώτη φορά μετακίνηση στην Ερυθρά Θάλασσα και στην περιοχή νοτίως της Υεμένης και του Ομάν της Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου του ΝΑΤΟ (SΝΜG2), στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα- αυτή την περίοδο η φρεγάτα «Κουντουριώτης». Είναι η τρίτη φορά που η Ελλάδα θα στείλει φρεγάτα σε αυτή την περιοχή με συμμαχική αποστολή. Ωστόσο, προκαλεί ερωτήματα η παρουσία της νέας αρμάδας καθώς οι δύο προηγούμενες εξορμήσεις (1990-91 και 2002-03) συνέπιπταν ουσιαστικά με την προετοιμασία και την κύρια φάση των αντίστοιχων πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του Ιράκ. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί από μήνες πολλές μονάδες του 5ου Αμερικανικού Στόλου, καθώς κλιμακωνόταν η κρίση στις σχέσεις Ουάσιγκτον- Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμα της δεύτερης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση του ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί η αποστολή της Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου (SΝΜG2) στην Ερυθρά Θάλασσα και νοτιότερα- όχι στον Περσικό Κόλπο.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση του ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί η αποστολή της Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου (SΝΜG2) στην Ερυθρά Θάλασσα και νοτιότερα- όχι στον Περσικό Κόλπο.
«Οι αποστολές του ΝΑΤΟ είναι εμπιστευτικές και δεν μπορούμε να αποδεσμεύσουμε καμία πληροφορία», είπε στα «ΝΕΑ» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ άγνοια δήλωναν αρμόδιες πηγές του Ναυτικού. Ωστόσο άλλες πηγές επιβεβαίωσαν στα «ΝΕΑ» ότι ήδη η Συμμαχία έχει αποφασίσει την «έξοδο» της αρμάδας από τη Μεσόγειο στην Ερυθρά Θάλασσααπόφαση που ελήφθη προ διμήνου. Μάλιστα μέλη των πληρωμάτων του «Κουντουριώτης» (όπως και του «Θεμιστοκλής» που θα τον διαδεχθεί στην SΝΜG2) έχουν ανεπίσημη ενημέρωση. Η αποστολή θα ελέγχεται από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου