07 Οκτωβρίου 2008

Να εγερθεί έστω και ΤΩΡΑ,το ζήτημα της Ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων.Ποτέ δεν είναι ΑΡΓΑ!!!!!

Είχαμε γράψει για την ελληνική μειονότητα των Σκοπίων,μήνες πριν!!!!
Αυτή την κίνηση θα έπρεπε το Ελληνικό Κράτος να την έχει κάνει πολύ πιο πριν αρχίσουν οι Σκοπιανοί να μιλούν για...δική τους "μειονότητα"!!!!
Έστω και τώρα,μετά από τόσες δεκαετίες,δεν είναι αργά!!!!
Το Ελληνικό Κράτος πρέπει να αγκαλιάσει ΚΑΙ αυτούς τους Έλληνες,διότι Έλληνες δεν είναι μόνο οι "μεν",είναι και οι "δε"!!

Έλληνες των Σκοπίων και συνθήκη 1913 για τα σύνορα..._

Σκόπια,Αλβανία και δολώματα....
_______________ _________________ ________________
__________________________________________________________________
http://strategy-geopolitics.blogspot.com/
Ανησυχία στη ΠΓΔΜ για ενδεχόμενη έγερση ζητήματος ελληνικής μειονότητας στη χώρα

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας "Nova Makedonija", με τίτλο «Οι Έλληνες μας δημιουργούν προβλήματα και με τις "μικρές μειονότητες"», εν αναμονή σχετικής θετικής Έκθεσης από την ΕΕ, στις αρχές Νοεμβρίου, οι λεγόμενες «μικρές μειονότητες» της ΠΓΔΜ ενδέχεται να εξελιχθούν σε νέο ανοικτό ζήτημα για την ΠΓΔΜ. Διπλωματικές πηγές της εφημερίδας υποστήριξαν ότι οι Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες προωθούν εντατικά σε αξιωματούχους της ΕΕ, την ιδέα να ελεγχθεί η αντιμετώπιση που έχουν στην ΠΓΔΜ οι μικρότερες εθνοτικές κοινότητες, όπως αυτές των Σέρβων, των Ρομά, των Τούρκων και των Βλάχων. Μετά τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του VMRO-DPMNE και του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, προστίθεται στο δημοσίευμα, η ελληνική διπλωματία εντόπισε τις μικρές μειονότητες ως "πιθανό αδύνατο σημείο της λειτουργίας των Αρχών της ΠΓΔΜ", επί του οποίου μπορεί να ασκήσει κριτική η ΕΕ.
Πηγή

Σχετικό δημοσίευμα: Η ελληνική Ομογένεια στην αντεπίθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου