08 Οκτωβρίου 2008

“Τσέρω ποιός είναι μα έ λαλώ τίποτε!”



________________________________________________________________
http://olympia.gr/
“Τσέρω ποιός είναι μα έ λαλώ τίποτε!”

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Οκτώβριος 5, 2008

Ξέρω ποιός είναι μα δε λέω τίποτα, απεκρίθη το τετράχρονο(!) Κυπριωτόπουλο αφήνοντας άφωνους τους Άγγλους ανακριτές. 50 χρόνια ακριβώς συμπληρώνονται από εκείνη την ημέρα (7/9/1958) όπως μας ενημερώνει ο Ντίνος Αυγουστής στην εφημερίδα “Το Παρόν”. Η ΕΟΚΑ λοιπόν γι’ αυτό επέτυχε να γονατίσει τον Βρετανικό Ιμπεριαλιστικό κολοσσό. Γιατί από παιδιά ως γέροντες, όλοι ήταν ταγμένοι στο αντάρτικο. Ή σχεδόν όλοι. Γιατί ως συνήθως, υπήρχαν και εκεί όπως και στη Γερμανική κατοχή οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες. Το χρήμα βλέπετε είναι γλυκό, όπως και η βόλεψη. Έτσι, οι αιώνιοι κουκουλοφόροι δε δίσταζαν να οδηγούν στην αγχόνη και ανήλικα παιδιά, μαθητούδια, για το “μεροκάματο”.

Η αμοιβή που έδιναν οι ιμπεριαλιστές ήταν καλή και μόνιμη. Είχαν συγκροτήσει βλέπεις την “επικουρική” και την “εφεδρική” αστυνομία και οι λίρες πήγαιναν σύννεφο. Τούρκοι και Έλληνες δοσίλογοι είχαν και στοχοθέτηση που άρχιζε από την απλή υπόδειξη ανταρτών εως την αποκάλυψη κάποιας γιάφκας.

Αυτό το αηδιαστικό είδος ανθρώπων που δρούσε στο ημίφως, ενίοτε αποκαλύπτετο και πλήρωνε το τίμημα της Ρουφιανιάς. Εδώ συνέβει το εξής οξύμωρο που για μυστηριώδεις λόγους συνεχίζεται εως σήμερα: Ενώ ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν Παλλαϊκός και μάλιστα οι κομμουνιστές πρωτοστατούσαν διότι εκτός από πατριωτικούς είχαν και ιδεολογικό λόγο στον αντιιμπεριαλίστικό σκοπό, μία πρωτοφανής διαστρέβλωση της ιστορίας βάφτισε τους εκτελεσμένους ρουφιάνους ως “αριστερούς”!

Πέραν του γελοίου και ανιστόρητου του πράγματος, ποιός κομμουνιστής θα μπορούσε να συνταχθεί με την ιμπεριαλιστική Βρετανική αυτοκρατορία, ιδιαίτερα τα χρόνια των παγκόσμιων εθνικοαπελευθερωτικών εξεγέρσεων από την Βολιβία εως το Λάος;

Και όμως αυτή η προσβλητική για την αριστερά προπαγάνδα συνεχίζεται από ύποπτους κύκλους ακόμη και σήμερα. Όπως συνεχίζεται και ο πακτωλός χρημάτων για τους σημερινούς Γούσηδες. Έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν για τις δήθεν “αριστερές” οργανώσεις που μεσουράνησαν στις δυτικές χώρες μέχρι την πτώση της ΕΣΣΔ, χρηματοδοτούμενες από το Πεντάγωνο και τη CIA με μοναδικό σκοπό την διάβρωση των κομμουνιστικών κινημάτων της Ευρώπης. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Εκτός εάν στην Κύπρο δεν ολοκληρώθηκε το θεάρεστο ιμπεριαλιστικό σχέδιο και οι λίρες ακόμα εξαγοράζουν συνειδήσεις.

Δημοσιεύθηκε στο history - ιστορία - 历史, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , | Κανένα σχόλιο »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου