20 Νοεμβρίου 2008

Η ζημιά στον CERN είναι μεγαλύτερη από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί

Ουσιαστικά καταστροφή!!!!!!

______________________________________

Δευτέρα, 15 Σεπτέμβριος 2008

"Ελληνική Ομάδα Ασφαλείας".Οι Έλληνες χάκερς που έσπασαν την ασφάλεια του CERN!!!






________________________________________________________________

18/11/08 12:45 in.gr
Σοβαρότερη η ζημιά
Το καλοκαίρι θα επαναλειτουργήσει -πιθανότατα- ο CERN

ΑΠΕ
Η ζημιά στον CERN είναι μεγαλύτερη από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί
Γενεύη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί τελικά η επιδιόρθωση της σοβαρής ζημιάς στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN στη Γενεύη, η επαναλειτουργία του οποίου, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων, μετατίθεται πλέον, αντί για την άνοιξη, το καλοκαίρι.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ο επιταχυντής θα επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο, στη συνέχεια υπήρξε νέα εκτίμηση για το Μάιο, που πλέον και αυτή κρίνεται μη ρεαλιστική και τώρα τοποθετείται στα τέλη Ιουνίου 2009.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του CERN Τζέημς Γκίλις, μια πιο συγκεκριμένη αξιολόγηση για την ακριβή ημερομηνία επανέναρξης θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου, όταν θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου.

Το κόστος της ζημιάς εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 16,5 εκατ. ευρώ περίπου, αλλά παραμένει μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος προϋπολογισμού του CERN.

Ένα ηλεκτρικό πρόβλημα που οδήγησε σε δυσλειτουργία των μαγνητών και στη διαρροή υγρού ηλίου στο υπόγειο τούνελ του επιταχυντή μήκους 27 χλμ., είχε οδηγήσει στην αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας του, δέκα μόλις μέρες μετά τη θριαμβευτική έναρξη του πειράματος, που είχε τραβήξει την παγκόσμια προσοχή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επιστήμη - Τεχνολογία: Περισσότερες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου