05 Δεκεμβρίου 2008

Πόσοι ήταν οι "Απόστολοι" και ποιά η "αποστολή" τους;;

Παρακολουθείστε τη κριτική ενός καλογυρισμένου "έργου"!!!!!
_____________________________________________________________
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=32&func=view&catid=5&id=7913#7913
________________________________________________________________
Η λέξη απόστολος είναι λέξη που έχει τη ρίζα της στην αρχαία Ελλάδα. Τότε όμως η λέξη απόστολος σήμαινε το στόλο που είναι έτοιμος να αποπλεύσει. Αργότερα η ίδια λέξη πήρε τη σημασία του απεσταλμένου.
Μετά τη σταύρωση του Χριστού και όταν το βάρος της εξάπλωσης της διδασκαλίας του έπεσε στους μαθητές του, η λέξη χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει το νέο θεσμό του αποστολικού αξιώματος.
Σύμφωνα με τα κείμενα της Καινής Διαθήκης, το όνομα Απόστολος το πήραν για πρώτη φορά οι 12 διαλεκτοί μαθητές του Χριστού. Και από τότε ο αριθμός 12 πήρε τόσο μεγάλη σημασία, ώστε να είναι ταυτόσημος με τη λέξη "απόστολος".
Οι Δώδεκα απόστολοί είναι: Ανδρέας, Σίμων, Ιάκωβος και Ιωάννης οι υιοί του Ζεβεδαίου, Φίλιππος και Βαρθολομαίος, Θωμάς, Ματθαίος, Ιάκωβος ο υιός του Αλφαίου, Θαδδαίος, Σίμων ο Κανανίτης και Ιούδας ο Ισκαριώτης "ο και παραδούς αυτόν".
Ο Χριστός, προτού τους εκλέξει, τους κάλεσε με διαφορετική σειρά, τους προπαρασκεύασε, τους δοκίμασε και, τελικά, τους ανάθεσε το δύσκολο ρόλο να διδάξουν το Λόγο Του σε ολόκληρη τη Γη. Το σημαντικότερο γεγονός στη ζωή των Αποστόλων, μετά τη συνάντησή τους με το Χριστό βέβαια, είναι η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Οι Απόστολοι ήταν κρυμμένοι στο υπερώο ενός σπιτιού, γιατί είχαν μεγάλο φόβο για την οργή των Φαρισαίων, που είχε αρχίσει ήδη να εκδηλώνεται καθαρά. Και απορούσαν πραγματικά πώς θα ήταν δυνατό αυτοί οι απλοί άνθρωποι, αυτοί οι αμόρφωτοι ψαράδες να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει τη Χριστιανική αλήθεια. Και τότε το Άγιο Πνεύμα, με μορφή πύρινων γλωσσών, ήρθε και κάθησε πάνω από τα κεφάλια τους. Και τότε όχι μόνο οι απλοί και αμόρφωτοι μεταμορφώθηκαν σε δυναμικούς και σοφούς, όχι μόνο μπόρεσαν να μιλήσουν σ' όλες τις γλώσσες, αλλά και απόκτησαν πλήρη συνείδηση της θείας αποστολής τους.
Όταν ο Ιούδας κρεμάστηκε, έπρεπε να βρεθεί άλλος για να τον αντικαταστήσει. Αυτός ήταν ο Ματθίας, από τους ανθρώπους που είχαν πλήρη συνείδηση του έργου τους. Ο θεσμός των 12 άρχισε να καταρρέει όταν οι Απόστολοι μεταβίβασαν στους 7 διακόνους ορισμένες δικές τους αρμοδιότητες. Αλλά στην εξαφάνιση αυτού του θεσμού συντέλεσε πολύ η προβολή του Παύλου σαν του δυναμικότερου από τους Αποστόλους. Ο Παύλος, εκτός από τους 12, θεώρησε σαν απόστολους το Βαρνάβα, τον αδελφόθεο Ιάκωβο και ορισμένους συνεργάτες του. Έτσι ο θεσμός των 12 καταρρέει ιδίως όταν αρχίζουν να δίνονται και σε άλλους υπεύθυνες αρμοδιότητες για την εξάπλωση του Χριστιανισμού.
Ο ευαγγελιστής Ματθαίος αναφέρει τις παραγγελίες που ο ίδιος ο Ιησούς τους έδωσε, όταν τους έπεισε να κηρύξουν τη χριστιανική αλήθεια σ' όλο τον κόσμο. Το έργο των Δώδεκα Αποστόλων, μετά την Ανάληψη του Χριστού, μας το διηγείται το πέμπτο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, που γι' αυτό έχει πάρει την ονομασία "οι Πράξεις των Αποστόλων". Το έγραψε ο ευαγγελιστής Λουκάς και αναφέρεται στις πράξεις που έκαναν οι Απόστολοι και ιδιαίτερα ο Πέτρος, ο Παύλος, ο Ιωάννης και ο Ιάκωβος, για να διαδοθεί η διδασκαλία του Χριστού.
Υπάρχουν εκτός από τους δώδεκα Αποστόλους και τον Παύλο, 3 ακόμη κατηγορίες ανθρώπων που χαρακτηρίστηκαν σαν απόστολοι:
• α) Οι 70 απόστολοι που διάλεξε ο Χριστός μετά τους 12 σε αντιστοιχία με τους 70 πρεσβύτερους του Μωυσή και τους έστειλε ανά 2 σε διάφορες πόλεις να κηρύξουν το Λόγο του Θεού.
• β) Από τις "Πράξεις των Αποστόλων", απόστολοι επίσης ονομάζονται από τους συνεργάτες του Παύλου ο Βαρνάβας, ο Σιλουανός, ο Ανδρόνικος και ο Ιουνιάς και
• γ) Απόστολοι ονομάζονται εκείνοι οι προικισμένοι άνθρωποι της Εκκλησίας που έργο τους είχαν τη διάδοση του Χριστιανισμού σε νέες κοινότητες όπως οι ιεραπόστολοι. Η Σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων γιορτάζεται την 30ή Ιουνίου. Ιδιαίτερη επίσης θέση στην Ορθόδοξη Εκκλησία έχει η απεικόνιση των Αποστόλων με την αγιογραφία.
Πηγή:http//www.live-pedia.gr/index.php/Απόστολοι
Ένας από τους 70 ήταν και ο Επαφρόδιτος, εορτάζεται στις 8 Δεκεμβρίου…

___________________________________________________________________

"ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ". "ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ".
"Ούτοι ήσαν Άρχοντες έχοντες την ανωτάτην εποπτείαν,ψηφίσματι της Βουλής των Πεντακοσίων και του Δήμου,της παρασκευής και του έκπλου του στόλου και την αμέσον επίβλεψιν επί των Κυβερνητών των πολεμικών πλοίων περί την εκτέλεσιν των καθηκόντων των,είτε περί την εισφοράν,είτε περί την διοίκησιν,είτε περί αμφότερα,διότι Τριήραρχοι ήσαν και εκαλούντο και οι εισφέροντες προς ναυπήγησιν,εκ καταλόγου εκ των πλουσιωτέρων συνήθως πολιτών,πολεμικού πλοίου,και οι Κυβερνήται αυτού,οίτινες ως επί το πλείστον ήσαν οι αυτοί.
Προϊσταμένη αυτών αρχή ήτο η Βουλή των Πεντακοσίων,ήτις τη εισηγήσει αυτού και των δέκα "Α π ο σ τ ο λ έ ω ν" ετιμώρει τους παρανομούντας εκ των Τριηράρχων,ως μαρτυρεί η κατωτέρω των αυτών Πειραϊκών πλακών στήλη αύτη.

[Εάν δε τις μη ποιήση,οίς
έκαστα προστέτακται,ή
Άρχων,ή ιδιώτης κατά τόδε
Το ψήφισμα,οφειλέτω ο μη
ποιήσας μυρίας δραχμάς
ιεράς τη Αθηνά και ο "Εύθυνος"
και οι "Πάρεδροι",επάναγκες
αυτών καταγιγνωσκόντων,ή αυτοί
οφειλόντων'την δε Βουλήν τους
[Η]=(500):επιμελείσθαι του
"Αποστόλου" κολάζουσαν τους
ατακτούντας των τριηράρχων
κατά τους Νόμους'
τους δε Πρυτάνεις ποείν
Βουλής έδραν επί χώματι
περί του "Αποστόλου"
συνεχώς,έως άν ο Απόστολος
γένηται'ελέσθαι δε και
"Αποστολέας" τον Δήμον
δέκα άνδρας εξ Αθηναίων απάντων'
τους δε αιρεθέντας επιμελείσθαι
του "Αποστόλου" καθάπερ
τη Βουλεί προστέτακται'
είναι δε τη Βουλεί και τοις
Πρυτάνεσιν επιμεληθείσιν του
"Αποστόλου" στεφανωθήναι υπό
του Δήμου χρυσώ στεφάνω
από Χ=(1000):δραχμών.
Εάν δε του προσδέηται τόδε
το ψήφισμα των περί τον
"Απόστολον" την Βουλήν
κυρίαν είναι ψηφίζεσθαι
μη λύουσαν μηθέν των
εψηφισμένων τω Δήμω'
Ταύτα δ'είναι άπαντα
εις φυλακήν της χώρας.]

Ώστε εκ τούτων σαφώς καταφαίνεται,ότι η Βουλή των Πεντακοσίων κατά το Κλεισθένειον πολίτευμα εξέπεμπε μετά του προς δράσιν στόλου ίδιον αντιπρόσωπον,"Απόστολον" καλούμενον,και αντιπροσώπους αυτής δέκα,"Αποστολείς" ονομαζομένους,όπως επιτηρώσι τους κυβερνήτας των πολεμικών πλοίων,προς τους οποίους δεν είχον απόλυτον εμπιστοσύνην,ως φαίνεται,δια του "Αποστόλου",αν εξετελέσθη νομίμως και εγκαίρως οιαδήποτε αποστολή.Και όχι μόνον τούτο,αλλά και δι'αντιπροσώπων της,"Βουλευτών-Πρυτάνεων" δηλαδή εδρευόντων συνεχώς εν Πειραιεί από του απόπλου του στόλου,ανέμενε την επάνοδον του "Αποστόλου",όπως αναφέρη τα κατά την δράσιν και γενικώς την συμπεριφοράν των αξιωματικών του Στόλου προς τιμωρίαν των τυχόν εξ αυτών μη εκτελεσάντων το καθήκον των κατά τους Νόμους.Τούτους δε,εάν έκρινον τούτο,εστεφάνουν και δια χρυσού στεφάνου.Ενί λόγω κατά τους τότε Νόμους οι πολίται εν τω προσώπω των Βουλευτών "Αποστολέων" εστεφανούντο,και ουχί οι αξιωματικοί,αν τούτο έκρινον οι "Πρυτάνεις-Βουλευταί" και η Βουλή.Οποία αντίθεσις,μα το Ν α ί,προς τα κατ'άκραν αντίθεσιν σήμερον τελούμενα! Ευτυχώς μόνον,ότι η Ιστορία δεν πλαστογραφείται,αλλ'ως τις δύναμις Θεία "τα Καίσαρος Καίσαρι" αποδίδει "και τα του Θεού τω Θεώ",παρ'όλας τας απεγνωσμένας των ενδιαφερομένων ενόχων προσπαθείας και παρ'ημίν και παρά τοις πεπολιτισμένοις λαοίς πάσιν."

Απόσπασμα από το βιβλίον "ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ",του Ιωάννου Β. Πατσουράκου,εκδοθέν τω 1932.
____________________________________________________
Τώρα μπορείτε να αντιληφθείτε ότι οι "απόστολοι",όσοι κι αν ήταν,είχαν ως αποστολή να παρακολουθούν αν το "έργο" προχωρούσε κατά τις εντολές των Ραββίνων!!!!!!
Ένα "έργο",για το οποίο εργάζονταν χιλιάδες στρατευμένοι και βιαίως εξελληνισθέντες Ιουδαίοι από τους Φαρισαίους,Ραββίνους,ζηλωτές,(δέστε τα σχετικά στον Παπαρρηγόπουλο)και οι οποίοι είχαν διασπαρεί στις πόλεις-κέντρα του Ελληνισμού,αλλά και στις πρωτεύουσες όλων των βασιλείων του γνωστού τότε κόσμου,δημιουργώντας θύλακες,μέσα από τους οποίους προετοίμαζαν το έδαφος της γενικής επίθεσης κατά του Ελληνισμού!!!!Φυσικά και είχαν μεταξύ τους προστριβές και αντιπαραθέσεις,υπόνοιες κλοπής(καθαρό παράδειγμα ο ταμίας Ιούδας),δολοπλοκίες για ίδιον όφελος,κλπ.,κλπ.Οι "Απόστολοι",λοιπόν,μετέβαιναν στις συναγωγές για να ελέγχουν,να ενημερώνουν,να κατευθύνουν και να αναφέρουν στους ανωτέρους τους τη πορεία του "έργου"!!!!
Η περίπτωση του Σαούλ-Σαύλου-Παύλου,είναι η επιβεβαίωση!!
Από διώκτης(στην ουσία διαφωνών με την τακτική πολέμου που εφαρμοζόταν μέχρι τη στιγμή που κατάφερε να αναλάβει τα ηνία),έγινε ο αρχηγός της όλης επιχείρισης!!!!!
Βάλτε τα κάτω,ελέγξτε τις ιστορικές αναφορές,κολλήστε τα κομμάτια του...πάζλ,και τότε θα έχετε μπροστά σας πεντακάθαρο όλο το...σενάριο του "έργου",τους πρωταγωνιστές,τους γκεστ-σταρς,τους κομπάρσους,τους σεναριογράφους,τους σκηνογράφους,τους παραγωγούς,αλλά και τους..."θεατές"!!!!!!!
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ,ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ Ή ΜΕ "ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ"!!!!!!
Τα υπόλοιπα είναι φούμαρα!!!

2 σχόλια:

  1. Αλλος πηρε το χρισμα,και αλλος αυτοχριστηκε αποστολος και εδρεωτης του Χριστιανισμου.Ο Σαυλος,που κατα τα φαινομενα εκαψε και την Ρωμη και τα ριξανε στον φιλελληνα Νερωνα,εκανε οτι δεν καταφεραν οι ορδες των βαρβαρων στην ιστορια.Κατεστρεψε τον Ελληνισμο.Και δημιουργησε ενα εκτρωμα 1600 χρονων.Και η ζωη συνεχιζεται,με ζωα που ακομη δεν εχουν παρει χαμπαρι του τι γινεται και τι τους επιφυλασσει το μελλον.Εχουμε ακομη πολλα να δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι "μαθητες" και "απόστολοι" είναι ένα σκοτεινό θέμα.Λέω σκοτεινό γιατί τα "ευαγγέλια" δεν συμφωνούν μεταξύ τους.Το σίγουρο είναι ότι υπήρχε μια μεγάλη ομάδα παρατρεχάμενων που εξυπηρετούσαν πολλά και διαφορετικά σενάρια του καλοστημένου έργου.Παράδειγμα αυτοί ήταν το "πλήθος" που ζητωκραύγαζε "Ωσσανά".Επίσης ήταν οι ίδιοι που παρίσταναν τα θύματα στις πόλεις που θα επισκέπτονταν ο "Υιός του Θεού" ώστε να γίνει το απαραίτητο θαύμα.Αυτό φαίνεται από την εντολή που έπαιρναν να μοιραστούν σε διάφορες πόλεις και να εισέλθουν κρυφά μια και δεν έπρεπε να φοράνε έντονα χρώματα και να μην τους βλέπει ο κόσμος έτσι ώστε την κατάλληλη στιγμή να προστρέξουν ως κουτσοί,τυφλοί κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή