31 Δεκεμβρίου 2008

“Η φυλή μας είναι η Πρωτεύουσα φυλή. Είμαστε θεοί σε αυτόν τον πλανήτη".Λόγια του Μπεναχίμ Μπεγκίν,πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ!!!!!Μπρρρ!!!

Έχει πέσει διχόνοια στην..."ομάδα"
Διαβάστε τα παρακάτω "μαργαριτάρια" περί ανώτερης "φυλής"(τα ίδια έλεγε και ο Χίτλερ)!!!!!!!!!!!!!!!
Και πιο κάτω τα αλληλομαχαιρώματα μεταξύ Εβραίων!!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------


[“Θέλω να σας πω κάτι ξεκάθαρα: Μην ανησυχείτε για τις πίεσεις των Αμερικάνων στο Ισραήλ. Εμείς, οι Εβραίοι, ελέγχουμε την Αμερική και οι Αμερικανοί το γνωρίζουν.”
Ariel Sharon, πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ


“Η φυλή μας είναι η Πρωτεύουσα φυλή. Είμαστε θεοί σε αυτόν τον πλανήτη. Είμαστε τόσο διαφορετικοί από τις κατώτερες φυλές όσο αυτοί είναι από τα έντομα. Στην πραγματικότητα, συγκρινόμενες με τη δικιά μας, οι άλλες φυλές είναι τέρατα και ζώα, βοοειδή στην καλύτερη περίπτωση. Οι άλλες φυλές θεωρούνται ανθρώπινες ακαθαρσίες. Η μοίρα μας είναι να κυβερνήσουμε τις κατώτερες φυλές. Το γήινο βασίλειό μας θα κυβερνάται από τον ηγέτη μας με σιδερένια βέργα. Οι μάζες θα γλύφουν τα πόδια μας και θα μας υπηρετούν σαν σκλάβοι.”
Menechem Begin, πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ


“ένα εκατομμύριο Άραβες δεν αξίζουν όσο ένα Εβραϊκό νύχι.”
Ραβίνος Yaacov Perrin (NY Daily News, Feb. 28, 1994, p.6)]

------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
Από τη σελίδα του Ζαν Κοέν: http://www.cohen.gr/mdlpg225.htm

Με τα μάτια ενός…άλλου Εβραίου
Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ


13.5.08



Την παρακάτω επιστολή έστειλε ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Ελιέζερ στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε απάντηση δύο άρθρων του συνεργάτη της Ελευθεροτυπίας Μωυσή Λίτση.

Αν θέλετε να διαβάστε τα άρθρα πατήστε τη σύνδεση στο τέλος της επιστολής.


Κύριε διευθυντή,

Λυπάμαι που ο συνεργάτης σας κ. Μωυσής Λίτσης, επιχειρεί με το άρθρο του με τίτλο «Με τα μάτια ενός Εβραίου» να πείσει τους αναγνώστες σας ότι οι ίδιοι οι Εβραίοι εντός και εκτός Ισραήλ έχουν σχεδόν μετανοιώσει για την ίδρυση αυτού του κράτους «τρομοκράτη» όπως το αποκαλεί σε άλλο άρθρο του. Γι’ αυτό λοιπόν παρακαλώ να δημοσιεύσετε τις απόψεις που διατυπώνονται παρακάτω με τα «μάτια ενός άλλου Εβραίου».

Θα ήθελα λοιπόν να υπενθυμίσω στον συνεργάτη σας, που είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζει αλλά το αποκρύπτει, ότι οι πρωτοπόροι Σιωνιστές, αυτοί που έβαλαν τα θεμέλια του σύγχρονου Ισραήλ, ήταν όλοι Σοσιαλιστές. Ηταν αυτοί που δεν δίστασαν να αφοπλίσουν ακροδεξιές σιωνιστικές οργανώσεις, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν οι Παλαιστίνιοι όταν έπρεπε και όταν μπορούσαν…εναντίον των εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων που υποθάλπτουν κάθε ειρηνευτική προσπάθεια ανάμεσα στους δύο λαούς.

Ηταν αυτοί οι Σιωνιστές Σοσιαλιστές που δημιούργησαν τα Κιμπούτς, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το εργατικό κεφάλαιο της Ισταντρούτ, της ισχυρότερης εργατικής συνομοσπονδίας, που μετέτρεψαν την έρημο σε έφορη γη, που επένδυσαν στην γνώση, ήταν αυτοί που ένωσαν τον εβραϊκό λαό από την Δύση και την Ανατολή, τους θρησκευόμενους και τους κοσμοπολίτες και αντιμετώπισαν τα πυρά 4 Αραβικών στρατών στην προσπάθεια τους να καταστρέψουν το νεοσύστατο κράτος.


Δεν γνωρίζει ο κ. Λίτσης ποιοι απέρριψαν την απόφαση του ΟΗΕ για τον χωρισμό της Παλαιστίνης το 1947 ? Δεν γνωρίζει ότι για το δράμα των Παλαιστινίων, ευθύνονται κυρίως οι ίδιοι οι Αραβες ομοεθνείς τους ? Δεν γνωρίζει ότι χιλιάδες επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφθασαν σ΄αυτή την λωρίδα γης γιατί οπουδήποτε αλλού ήταν ανεπιθύμητοι ? Δεν γνωρίζει ότι εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίοι εκδιώχθηκαν από τα Αραβικά κράτη και εγκαταστάθηκαν στο Ισραήλ?
Δεν γνωρίζει ότι το Ισραήλ είναι η μοναδική δημοκρατία στην Μ. Ανατολή όπου οι Αραβες πολίτες έχουν περισσότερα δικαιώματα απ’ ότι οι ομοεθνείς τους σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της περιοχής ? Είμαι βέβαιος ότι τα γνωρίζει και απορώ γιατί τα αποκρύπτει!!!

Ναι, διαφωνώ και εγώ με την πολιτική των εποικισμών. Ναι είμαι και εγώ υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους δίπλα σε ένα ασφαλές Ισραήλ. Ναι, λυπάμαι και πικραίνομαι για την συνεχιζόμενη κατοχή της Δυτικής όχθης και ακόμη περισσότερο όταν μαθαίνω ότι αθώοι Παλαιστίνιοι σκοτώνονται από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Το Ισραήλ , όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Λίτσης, αποχώρησε από τον Ν. Λίβανο και δέχθηκε τα πυρά της Χεσμπολά, αποχώρησε από την Λωρίδα της Γάζας και συνεχίζει να δέχεται τα πυρά της Χαμάς. Το εβραϊκό αίμα είναι το ίδιο κόκκινο με το Παλαιστινιακό. Λυπάμαι και πικραίνομαι όταν μαθαίνω ότι χάνονται ζωές αθώων Ισραηλινών πολιτών από επιθέσεις αυτοκτονίας, από τους πυραύλους κάσεμ της Χαμάς η από τους Ιρανικής προέλευσης πυραύλους της Χεσμπολά. Δεν διάβασα πουθενά στα γραφόμενα του κ. Λίτση ούτε μια αράδα γι΄αυτά τα θύματα αυτής της πολυετούς διένεξης.

Και τέλος, ο κ. Λίτσης παραθέτει ανακοινώσεις Ισραηλινών και μη, ατόμων και οργανώσεων, που διατυπώνουν έντονες διαφωνίες είτε με τους εορτασμούς των 60 ετών είτε γενικότερα με την Ισραηλινή πολιτική. Οι διαφορετικές απόψεις, η συνεχής αμφισβήτηση, η συνεχής κρίση περί δικαίου και αδίκου, περί του θεμιτού και του εφικτού, όλα αυτά μαζί συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε κράτος του Ισραήλ, αυτό που ονομάζουμε ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία.
Απορώ όμως, δεν βρήκε ο κ. Λίτσης καμμία άποψη, κανενός διαννοουμένου αντίθετη η έστω διαφορετική από αυτές που παραθέτει. Ούτε του Αμος Οζ, του Α.Β. Γιοσούα, του Ντειβιντ Γκρόσμαν, ούτε άλλων δημοσιογράφων της Haaretz η άλλων ισραηλινών εφημερίδων.
Η μεροληπτική πληροφόρηση, η οποία μάλιστα σκοπίμως τεκμηριώνεται μόνο από την αμφισβήτηση που διατυπώνεται από Εβραίους και Ισραηλινούς, (ώστε να μην κατηγορηθεί κανείς για εμπάθεια και Αντισημιτισμό, κλασσική έκφραση: «τα λένε οι ίδιοι οι Εβραίοι»), όχι μόνο δεν συμβάλλει στην κατανόηση της πολυπλοκότητας του προβλήματος, αλλά εντείνει το μίσος και τον φανατισμό.

Και κλείνω με τα λόγια του Προέδρου του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου, Ρόναλντ Λάουντερ, όπου μεταξύ άλλων είπε:…μπορώ ακόμη να ονειρεύομαι, σε 10 χρόνια το Ισραήλ θα ζει με τους γείτονες του ειρηνικά…σε 20 χρόνια σιδηροδρομική γραμμή θα ενώνει το Κάϊρο με την Ιερουσαλήμ και την Δαμασκό… σε 50 χρόνια τα κράτη της Μ. Ανατολής θα αναλάβουν από κοινού την οργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων… και σε 60 χρόνια οι φοιτητές της ιστορίας θα ανατρέχουν στο 2008 και θα διερωτώνται γιατί οι εξελίξεις αυτές άργησαν τόσο πολύ…



Με τα μάτια ενός Εβραίου
http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=62087800

Ένα κράτος τρομοκράτης
http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=39958392


====

Και η απάντηση του Λίτση

Αγαπητέ συνάδελφε,

Κατ' αρχάς ο τίτλος «κράτος τρομοκράτης» δεν ανήκει στον γράφοντα, όπως κανείς τίτλος σε οποιοδήποτε κομμάτι της εφημερίδας. Σκοπός του σημειώματος ήταν να αναδείξει κάποιες διαφορετικές φωνές Εβραίων και Ισραηλινών. Τόσο ο ισραηλινός όσο και ο διεθνής άλλωστε Τύπος, με αφορμή τα «60χρονα του Ισραήλ», αναφέρθηκε εκτενώς και στην παλαιστινιακή «Νάκμπα» και όπως είδες σε ρεπορτάζ ξένων και ισραηλινών εφημερίδων στηρίχτηκαν τα γραφόμενά μου.

Σκοπός του σημειώματος ήταν ακριβώς να ανοίξει επιτέλους διάλογος πάνω σε ζητήματα που δυστυχώς ελάχιστα συζητάμε, ειδικά εμείς οι Εβραίοι, και ας ξέρουμε πως πονάει... Δεν βλέπω στο σημερινό Ισραήλ τι έχει απομείνει από τον «σοσιαλισμό» των πρώτων σιωνιστών και πολύ περισσότερο από τον σοσιαλισμό εκείνων που ήδη από το 1948 έβαζαν το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Οι απόψεις των κατά τα άλλα αξιόλογων Ισραηλινών συγγραφέων που αναφέρεις, έχουν κατά κόρον προβληθεί και από αυτή την εφημερίδα. Οι απόψεις των άλλων συνήθως λείπουν...


ΜΩΥΣΗΣ ΛΙΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου