11 Δεκεμβρίου 2008

Η απουσία της...Εκκλησίας για τα γεγονότα!!!!!

________________________________________________________________
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=8158&catid=43#8158

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση και τα έκτροπα που
γίνονται από το Σάββατο, μια μεγάλη απουσία είναι αισθητή.
Θα περίμενε κανείς,αν μη τι άλλο,μια ανακοίνωση, μια άποψη, μια θέση από την Εκκλησία.
Πραγματικά -αν και καθόλου θρησκόληπτη- μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι, κανείς ιερωμένος μέχρι τώρα δεν έχει πει κάτι για τον άδικο χαμό του Αλέξη.
Ούτε ένα σχόλιο, ούτε μια ανακοίνωση.
- Όταν πριν χρόνια επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η εκκλησία "ζορίστηκε" με την προοπτική του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας καθώς και - με την προοπτική φορολόγησης της περιουσίας της, βγήκε στο δρόμο παίρνoντας μαζί της και χιλιάδες πολίτες για να διαμαρτυρηθεί.( λογικό διότι υπήρχαν θιγώμενα συμφέροντα! ).

- Όταν "ζορίστηκε" με το θέμα των ταυτοτήτων, σύσσωμη και πάλι και με την υποστήριξη των πολιτών, βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί και να επιβάλλει τη γνώμη της.( και πάλι λογικό γιατί υπήρχαν θιγώμενα συμφέροντα! ).
- Όταν "θυμήθηκαν" οτι υπήρχε θέμα με το Μακεδονικό και πάλι βγήκαν στούς δρόμους να διαμαρτυρηθούν και να "τρίξουν" τα δόντια τους σε κάποιους. ( υπάρχει και εδώ λογική εξήγηση διότι,ήθελαν να δείξουν ακόμη μια φορά τον "πατριωτισμό" (?) που τους διακατέχει! ).
Σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει,είτε είναι πολιτικό είτε κοινωνικό, η εκκλησία διά των "αρμοδίων" της ξέρει να παίρνει θέση και να επεμβαίνει.
Αυτές τις μέρες όμως που η Ελλάδα βιώνει πραγματικά έναν εμφύλιο, που είναι όλοι αυτοί οι "χριστιανοί", οι "πατριώτες", και "προστάτες" του δικαίου και των ανθρώπων?
Που είναι η "κεφαλή" της εκκλησίας να διαμαρτυρηθεί και να προσπαθήσει να κατευνάσει την οργή του κόσμου?
Που είναι ο "έχων πάντα άποψη" και αντιπαθέστατος Άνθιμος, που ποτέ δε βάζει τη γλώσσα μέσα στο στόμα του και είναι λαλίστατος και καυστικός επί παντός επιστητού?
Που κρύβονται όταν το "ποίμνιό τους" τους έχει ανάγκη?
Ή μήπως μαζεύτηκαν όλοι τους στο Άγιο όρος για να προσευχηθούν για την αδικοχαμένη ψυχούλα του Αλέξη και τη χαροκαμμένη μάνα?
Απορίας άξιο είναι το γεγονός οτι, μέσα σε αυτή την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Πανελλήνιο, κανείς δεν πείραξε ούτε μια εκκλησία.Μήπως οι αναρχικοί,οι αντιεξουσιαστές και οι κουκουλοφόροι έχουν θρησκευτική συνείδηση?( απίθανο μου φαίνεται ειδικά για τους αλλοδαπούς οι οποίοι δηλώνουν στην πλειοψηφία τους άθεοι! ).
Σατανική η σύμπτωση της αποχής τους από συγκεκριμένα έκτροπα...
Ή μήπως "έβαλε ο θεός το χέρι του" και προστάτευσε τους ναούς σε όλη την Ελλάδα, αλλά αρνήθηκε να βάλει το χέρι του και να προστατεύσει το μαγαζάκι του εμποράκου?
Πολλά δεν ξέρω και πολλά δεν καταλαβαίνω. Ξέρω όμως οτι, πονάω γι'αυτή τη μάνα που είναι πλέον ένας άνθρωπος "ζωντανός-νεκρός".
Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα και χαίρομαι πραγματικά που πλέον η ταυτότητά μου δεν αναγράφει το θρήσκευμα το οποίο με το στανιό μου επέβαλλαν από τη μέρα που γεννήθηκα χωρίς να με ρωτήσουν!
Ντροπή σε όλους σας ρε άχρηστοι απατεώνες!!


Αλίκη Στεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου