16 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΛΙΑΝΗΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!!

Δεν είναι η πρώτη φορά!!!!!
------------------------------------------------------------------------
http://kostasxan.blogspot.com/2009/02/blog-post_5676.html

Λιάνης: Μιά χαρά μπορούν να ζήσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία...

"Ζούμε σε ένα κράτος πολυεθνικό..."

Ευκαιρία δεν χάνει να βάζει στο πολιτικό παιχνίδι και να καθιστά συνομιλητές, όσους επιβουλεύονται τη Μακεδονία μας! Ο λόγος για τον Γιώργο Λιάνη, ο οποίος στην παρουσίαση στη Φλώρινα του βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού "Εν ονόματι της Μακεδονίας", είπε πράγματα και θάματα, αποκαλύπτοντας παράλληλα πτυχές της οικογενειακής του ιστορίας.
Αφού διαπίστωσε ότι "ζούμε σε ένα τόπο πολυεθνικό", πρόσθεσε ότι "μια χαρά μπορούν να ζήσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία""! Φυσικά, αυτά που ο ίδιος είπε και τον αφορούν, λύνουν πολλές απορίες για την κατάπτυστη στάση του στο εθνικό μας θέμα με τα Σκόπια.

Πάλι για το "Ουράνιο Τόξο"!
Και συνέχισε, με άλλη μια απόπειρα να "υπενθυμίσει" την "παρουσία" της αποσχιστικής και προδοτικής οργάνωσης "Ουράνιο Τόξο": "Θα πρέπει να καταλάβουμε και εμείς απλά και το "Ουράνιο Τόξο" απλούστερα, ότι ζούμε σε ένα τόπο πολυεθνικό, ότι η Μακεδονία δεν είναι η πατρίδα ενός και μόνου έθνους, ότι μπορεί να λέγονται έτσι και κάποιοι που δεν είναι Έλληνες, "Μακεδόνες" λέγονται χωρίς να χρειάζεται όμως το ιδεολόγημα της "διαμελισμένης Μακεδονικής Πατρίδας". Το ζητούμενο λοιπόν είναι μια σύνθετη ονομασία για να ξεμπερδεύουμε, αλλά μια ονομασία που να αντανακλά την πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι κανένα Μέρος, μεγάλο ή μικρό, δεν μπορεί να σφετεριστεί το Όλον. Μια χαρά μπορούν να ζήσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία", χωρίς να χρειάζεται να έχουν τη φαντασίωση μιας αλύτρωτης Μακεδονίας, μιας ενωμένης Μακεδονίας, μιας Μακεδονίας του Αιγαίου…".
Η σλαβική καταγωγή
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε τα κάτωθι στη διάρκεια της εκδήλωσης: "Θα ήθελα να αποκαλύψω σε όλους τους Έλληνες τη στυγνή αλήθεια της πατρίδας μας, μέσα από την περιπέτεια της δικής μου οικογένειας που φέρει το επώνυμο Λιάνης. Ο Θεμιστοκλής ερωτεύτηκε παράφορα τη μάνα μου, την Αικατερίνη, την Κάτα στα ντόπια, γεννημένη από την Ανδρομάχη και τον Τεοντόρ, πιθανώς Κωνσταντίνωφ, τον παππού μου, που κάποια στιγμή από την κομψότητα του ελληνικού κράτους βρέθηκα στην ταυτότητά μου το γένος Κωνσταντίνου.
Οι δύο γιαγιάδες μου λοιπόν, η μητέρα του πατέρα μου και η μητέρα της μητέρας μου δεν μιλιούνταν, προφανώς θα τις χώριζε θανάσιμη έχθρα. Το Λιανέικο έριξε μαύρα κρέπια στην πομπή του γάμου του Θέμη με τη "Βουλγάρα" και αργότερα οι φυρονεριές του καιρού, στα χρόνια του Μεταξά, έφεραν τον Τεοντόρ στα Μπίτολα, όπου έζησε με όλη την υπόλοιπη οικογένεια πλην της μητρός μου που μας μεγάλωνε στο Αμύνταιο. Απίστευτες ψυχομαχίες σε 17 χιλιόμετρα απόσταση. Άλλα αδέλφια χάθηκαν στο Μέλνικ, στο παλιό βυζαντινό Μελένικο, μια θεία έσβησε σε ένα ψυχιατρείο στα Σκόπια. Η μάνα με σφραγισμένο το στόμα μισό αιώνα. Και ο πατέρας γλυκός, μειλίχιος αλλά να μη σκαλίζει πολύ τα πράγματα…"
Επικίνδυνες και κατάπτυστες απόψεις
Ορισμένοι νομίζουν ότι οι υπόλοιποι σκέφτονται όπως αυτοί ή ότι τους "καταλαβαίνουν" όταν μιλάνε. Ορισμένοι περνάνε τους υπόλοιπους για βλάκες, ενώ αλαζονικά παρουσιάζονται ως πραγματιστές ή ορθολογιστές. Ο Γιώργος Λιάνης έκανε λόγο χαρακτηριστικά για "μια ονομασία που να αντανακλά την πραγματικότητα". Ποια πραγματικότητα; Την εθνική ή τη δική του;
Όσοι διάβασαν τα παραπάνω, έχουν πλέον εικόνα του τι απόψεις ο κύριος αυτός πρεσβεύει. Κατά την άποψή μας και όσο αυτή μετράει, επικίνδυνες και μειοδοτικές. Είναι καιρός να ερωτηθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αν ανάλογες τοποθετήσεις την εκφράζουν. Γιατί αν την εκφράζουν, δεν υπήρχε κανένας λόγος απομάκρυνσης του Γρηγόρη Βαλλιανάτου από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.

Σχόλιο ιστολογίου: Η εικόνα είναι πάντα αδιάψευστος μάρτυρας, τουλάχιστον για όσους δεν είναι καταξιωμένοι στον χώρο του θεάτρου. Κοιτώντας απλά την φωτογραφία, η οποία παρατίθεται στην αρχή του κειμένου, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως ο κύριος Λιάνης είναι σε πολύ δύσκολη θέση και πιθανότατα κάτω από πολύ μεγάλη πίεση. Συμμερίζομαι την θέση του, την κατανοώ και ευελπιστώ σύντομα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει (οικειοθελώς ή όχι, με αφήνει αδιάφορο). Δεν πειράζει κύριε Λιάνη, έτσι κι αλλιώς, η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική, ό,τι και αν κάνουν αυτοί που θέλουν να μικρύνουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Και η ιστορία θα καταγράψει τους πάντες για όλα όσα έκαναν και κάνουν εις βάρος της αλήθειας. Και για να το κάνω κατανοητό: Έχω συγγενείς στην Αυστραλία, άρα ταυτόχρονα δικαιώνομαι να απαιτώ η Αυστραλία να γίνει Ελληνική;Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου