13 Μαρτίου 2009

Ζωγράφισαν την Παναγία με κομπινεζόν και κέρατα !!! Και μια απάντηση στο παραλήρημα!!!!

Ένα "χριστιανικό" παραλήρημα......
......
--------------------------------------------------
Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2009
Ζωγράφισαν την Παναγία με κομπινεζόν και κέρατα !!!
http://taxalia.blogspot.com/2009/03/blog-post_9545.html
---
Έθιμο κατήντησε για κάποιους βλαμμένους, η προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των ορθόδοξων κάθε χρόνο πριν το Πάσχα.

ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ..ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΥΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ HELLAS-ORTHODOXY



Τελικα,ορισμενοι μαλλον εχουν αναλαβει "εργολαβια" την διαπομπευση οτιδηποτε χριστιανικου στη χωρα μας: δεν εξηγειται αλλιως πως, μετα το θορυβο για το επαισχυντο "αρμα Εφραιμ" του γνωστου θλιβερου καρναβαλιου, ηρθε στο προσκηνιο αλλη μια περιπτωση υβρεως, που εχει το θρασος να πλασαρεται και ως...τεχνη!!! Η Παναγια μας λοιπον, αυτο το Υψιστο Προσωπο στη θρησκεια μας, επεσε θυμα των αρρωστημενων φαντασιωσεων και κατευθυνομενων προσβολων, που την παρουσιαζουν σε πινακα ζωγραφικης ΜΕ ΚΟΜΠΙΝΕΖΟΝ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑ!!!
...
συνέχεια:
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=10844&catid=89#10844
---------------------------------------------------------------

Και μια απάντηση!!!!
---------------------------------------

"ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ" ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Μια απάντηση


------
21
"ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Αὐτάρκης ἔση, ἄν μάθῃς τί τό καλόν κἀγαθόν ἐστι.
Θα γίνεις αυτάρκης, αν κατανοήσεις ποιο είναι το καλό και το αγαθό.

Μένανδρος (342-291)



Πολιτισμός είναι το σύνολο των πνευματικών και υλικών επιτευγμάτων του ανθρώπου, ο βαθμός της πνευματικής και υλικής ανάπτυξης μιας κοινωνίας. Είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να υψωθεί σε ελεύθερο νοητικά ον, να αναπτύξει και να καλλιεργήσει την προσωπικότητά του και τις πνευματικές του ιδιότητες, αβίαστα, αρμονικά, ελεύθερα, σε συνδυασμό με το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Ο όρος Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός δεν βρίσκεται πουθενά, σε κανένα σύγγραμμα, σε καμία εγκυκλοπαίδεια ανά τον κόσμο. Είναι ένα δημιούργημα της εκκλησίας-η λέξη δημιουργήθηκε το 1864- στην προσπάθειά της να γαντζωθεί από τον Ορθόδοξο Ελληνισμό μας και να καλύψει την γύμνια της εβραϊκής θρησκείας. Είναι ένα δημαγωγικό, ψευδεπίγραφο σύνθημα των δημαγωγών.

Δεν μπορούν να δημιουργήσουν μία νέα έννοια δύο τόσο αντίθετες και αλληλοσυγκρουόμενες λέξεις. Εάν ο όρος σημαίνει ένωση της εθνικής μας παράδοσης με τον διεθνισμό του εβραιοχριστιανισμού, τότε θα έπρεπε να υπάρχει Ρωσοχριστιανικός, Αγγλοχριστιανικός, Γερμανοχριστιανικός, Ιταλοχριστιανικός κλπ, πολιτισμός. Και με την ίδια λογική θα έπρεπε να υπάρχει Αιγυπτιοϊσλαμικός, Περσοϊσλαμικός, κλπ, πολιτισμός.

Ελλάδα σημαίνει Φως, Ελευθερία, Δημοκρατία, Νους, Έρευνα. Χριστιανισμός σημαίνει ακριβώς τα αντίθετα αυτών, Σκοτάδι, Υποδούλωση, Φασισμός, Άγνοια, Πίστη στο άγνωστο.

Ελλάδα και Χριστιανισμός. Πώς μπορούν αυτά τα δύο να συμβαδίσουν; Πώς μπορεί η δημιουργική σκέψη των Ελλήνων να τοποθετηθεί δίπλα στην αρτηριοσκλήρυνση και στο "πίστευε και μη ερεύνα"; Πώς μπορεί η έρευνα να σταθεί δίπλα στον φανατισμό;

Ελληνοχριστιανός είναι αυτός, υποτίθεται, που συνδυάζει στοιχεία από την ελληνική και χριστιανική παράδοση. Παράδοση δε είναι τα στοιχεία του παρελθόντος ενός πολιτισμού. Για ποιόν, λοιπόν, πολιτισμό και ποια παράδοση μας μιλάει ο Χριστιανισμός;
.....
συνέχεια:
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=10858&catid=89#10858

------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου