05 Μαΐου 2009

Δεν εξαφανίστηκαν μαζικά οι δεινόσαυροι

Οι Δεινόσαυροι ήταν σπονδυλωτά ζώα που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για πάνω από 160 εκατομμύριο χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν περίπου 230 εκατομμύρια χρόνια.

Στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου πριν 65 εκατομμύρια χρόνια, οι δεινόσαυροι υπέστησαν εξαφάνιση, η οποία έδωσε τέλος στην κυριαρχία τους στην Γη.

συνέχεια στην πηγή:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82---
Δεν εξαφανίστηκαν μαζικά οι δεινόσαυροι
Η πρόσκρουση στη Γη ενός μεγάλου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια, η οποία οδήγησε στη μαζική εξαφάνιση των δεινοσαύρων -σύμφωνα με την κυρίαρχη θεωρία για αυτό το μεγάλο αίνιγμα- τελικά άφησε πίσω της επιζώντες, σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία.


Μια νέα επιστημονική έρευνα, με βάση καινούρια απολιθώματα, συμπέρανε ότι ορισμένοι δεινόσαυροι έζησαν μέχρι και μισό εκατομμύριο χρόνια μετά την πρόσκρουση, σε απομονωμένες τοποθεσίες του Νέου Μεξικού και του Κολοράντο στις ΗΠΑ.

Η ανακάλυψη έγινε από Αμερικανούς ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζιμ Φάσετ της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό παλαιοντολογίας «Palaentologia Electronica», σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.

Η θεωρία, ότι η πτώση αστεροειδούς εξαφάνισε σχεδόν άμεσα τους δεινόσαυρους, έχει δεχτεί αρκετή κριτική τα τελευταία χρόνια. Πολλοί επιστήμονες υποπτεύονται ότι και άλλοι παράγοντες έπαιξαν παράλληλα σημαντικό ρόλο, από τις ηφαιστειακές εκρήξεις μέχρι την αλλαγή του κλίματος. Σε κάθε περίπτωση, περίπου το 70% της ζωής πάνω στη Γη καταστράφηκε και σχεδόν σίγουρα η πτώση ενός ουρανίου σώματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Μελετώντας νέα απολιθώματα και τη χημική σύνθεσή τους, σε συνδυασμό με την ηλικία των βράχων όπου βρέθηκαν τα οστά, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μερικοί δεινόσαυροι επέζησαν από την καταστροφή για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Αναμένεται ότι αρκετοί παλαιοντολόγοι θα αντιμετωπίσουν με σκεπτικισμό τη νέα έρευνα.

Η μεγάλη δυσκολία είναι να αποδειχτεί, πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι τα απολιθώματα που βρέθηκαν, όντως χρονολογούνται από την εποχή μετά και όχι πριν από την πρόσκρουση του αστεροειδούς. Ορισμένες φορές, σύμφωνα με άλλους επιστήμονες, τα απολιθωμένα οστά μπορεί να παρασυρθούν από ποτάμια ή άλλα φυσικές διαδικασίες και να καταλήξουν να ενσωματωθούν σε νεότερης ηλικίας πετρώματα, οδηγώντας έτσι σε παραπλανητικά συμπεράσματα για την πραγματική τους ηλικία. Ο Φάσετ και οι συνεργάτες του πάντως επιμένουν ότι, μετά από διάφορες μελέτες, απέκλεισαν αυτή την πιθανότητα.

Από την άλλη, ακόμα κι αν όντως επαληθευτεί η νέα έρευνα, τίθεται το ζήτημα του αριθμού των δεινοσαύρων που επιβίωσαν. Πιθανότατα ήσαν λίγοι και διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη, πολύ λιγότεροι από ό,τι πριν από την πρόσκρουση.

Πηγή:http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_30/04/2009_277333

---

Αν συνδέσουμε την προηγούμενη ανάρτηση για το χάρτη,και δεχθούμε την πλήρη κυριαρχία των δεινοσαύρων επί της Γης,τότε ίσως η χρονολόγηση του χάρτη να μεταπηδά στα 500.000.000 χρόνια!

Όμως,αυτό το σιδερένιο σφυρί,με τον απολιθωμένο ξύλινο στύλο,που έχει βρεθεί στη κοιλάδα των δεινοσαύρων στην Αγγλία και είναι 140.000.000 ετών,μπερδεύει πάλι τις όποιες εικασίες!

Η παρακάτω αναπαράσταση όμως,μας μπερδεύει ακόμα περισσότερο.Η μορφή του "θεού" Κουετζαλκοάτλ,στη γρανίτινη πλάκα του Παλένκε στο Μεξικό,μας λέει ότι πράγματι υπήρξαν αναπτυγμένοι τεχνολογικά πολιτισμοί,πριν από τον τωρινό!

Οπότε,ή κλείνουμε μάτια και αυτιά και σβήνουμε ό,τι έρχεται από το παρελθόν ή αλλιώς αναθεωρούμε τις..."γνώσεις",που μας έχουν εμφυτεύσει στον εγκέφαλο.Γιατί,ποιός ό λόγος να ψάχνουμε μανιωδώς το αχανές παρελθόν,αν δεχόμαστε ότι η ζωή εμφανίστηκε στη Γη,πριν...6.000 χρόνια!

6 σχόλια:

  1. Αγαπητέ ΣυνΕλληνα έθεσες ορθά το θέμα σε συσχέτιση με την προηγούμενη ανάρτηση σου.

    Αυτές οι θέσεις οδήγησαν και εμένα στο προηγούμενο σχόλιο. Τελικά τι παίζεται; Μήπως κάνοντας ένα παραπάνω ψάξιμο στην Μυθολογία μας βρούμε κάποιους συσχετισμούς; Όταν διάβασα για τα Ουράλια Όρη το μυαλό μου πήγε στον Καύκασο.

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρονολόγησαν τα όστρακα και όχι τα στρώματα της πλάκας.

    Τελικά είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε ή δεν θέλουν να μάθουμε.

    ΕΡΡΩΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε
    Ωραίο το υπερσύγχρονο αυτό τηλεσκόπιο που παρουσιάζεις και τα ερωτήματα ακόμη πιο σημαντικά που βέβαια κανείς δεν θα τολμήσει να απαντήσει για να μην χαλάσει την άνοστη σούπα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμως,αυτό το σιδερένιο σφυρί,με τον απολιθωμένο ξύλινο στύλο,που έχει βρεθεί στη κοιλάδα των δεινοσαύρων στην Αγγλία και είναι 140.000.000 ετών,μπερδεύει πάλι τις όποιες εικασίες!The "London Hammer" wasn't found in London England my friends but in LONDON, TEXAS, USA! I suggest you do some research before you publish such articles.

    Had you done so, you would know that in 1983 the "Hammer" was acquired by creationist Carl E. Baugh, an active advocate of Paluxy River "man tracks" and other alleged geologic anomalies, who began to call it the "London Artifact". It is quite popular among christian fundamentalist young earth creationists in the US.

    As for the Scientific evidence for the authenticity of the artifact I refer you to the research of Glen J. Kuban : The London Hammer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε,Εωσφόρε Ιαπετίδη,σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.Δεν υπήρχε περίπτωση να μάθουμε αλλιώς για το σφυρί.Είχα ενδυασμούς για το αν θα έβαζα τη φωτογραφία,ακριβώς επειδή δεν είχα πληροφορίες.Τελικά αποφάσισα να τη βάλω,έστω και με λάθη,υπακούοντας στο ένστικτο,ότι κάτι περισσότερο θα μαθαίναμε.Καλό θα ήταν όμως να ήταν και στα Ελληνικά,μιας και δεν τα πάνε όλοι καλά με τα Αγγλικά.
    Έρρωσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την πρώτη στιγμή που είχα δει την προηγούμενη ανάρτηση, στο μυαλό μου είχε έλθει μια φράση του ΠΡΟΚΛΟΥ που είχα διαβάσει πριν 25 χρόνια στο βιβλίο του rombert temple για τον Άγνωστο Σείριο.

    Όπου κατάπληκτος είχα διαβάσει την παράγραφο: Οι Έλληνες και ποιο πριν οι Αρχαίοι Λαοί την γνώση την είχαν πάρει από τους ΘΕΟΥΣ. Τι ήξερε άραγε ο Πρόκλος και τι δεν ξέρουμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παίρνω το θάρρος να σχολιάσω από την γρανίτινη πλάκα.Δεν είμαι αρχαιολόγος
    ούτε έχω τις γνώσεις στα θέμετα τα οποία ασχολειστε.
    Μόνο από την εμπειρία της δουλειάς μου θα πω ότι πολλά που βλέπουμε (ακρόπολη,Δελφοί)δεν μπορεί να έγιναν με τα χέρια.Μάλιστα τα τελευταία 5-10 χρόνια βγήκαν μηχανήματα με λέιζερ με τα οποία υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις τέτοια πράγματα πάνω σε γρανίτη.
    Αυτά,διότι δεν θέλω να με περάσετε για Λιακοχαρδαβέλα οι οποίοι ξεφτηλίζουν ότι δεν μπορεί να συλλάβει ο σημερινός νους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή