13 Μαΐου 2009

Στείλε στο διάολο τα τομάρια πατριώτη...

Επειδή τα τομάρια βρωμάνε και μαζεύουν τις μύγες πατριωτάκι...Εκτός αν σου αρέσει η βρώμα!
---
Άλλοι πήραν τις αυξήσεις...
Αναρωτιόμαστε γιατί μια εν δυνάμει αυτοτροφοδοτούμενη χώρα όπως η Ελλάδα βρίσκεται μονίμως χρεωμένη και στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Από την άλλη απορούμε πως αυτή η καταστροφή δεν έχει έρθει. Η απάντηση και στις δύο περιπτώσεις είναι απλή: Το μαγαζί είναι μαγαζί γωνία. Οι διαχειριστές του όμως διαχρονικά προτιμούν το δικό τους εφήμερο (και σύντομο) συμφέρον από το μακρόπνοο και επίπονο κέρδος μέσω της καρποφορίας του μαγαζιού. Έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο ακόμα και τα γύρω μαγαζιά (βλ. Γερμανία) να φωνάζουν ότι εδώ γίνεται της αρπαχτής και εμείς να επιμένουμε στην ανοχή και διαιώνιση της εξαπάτησης μας. Το χειρότερο, εάν ο υπουργός ψάχνει τον εύκολο πλουτισμό μέσω της μίζας από τα δάνεια που θα συνάψει, ο τελευταίος κλητήρας έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ νοοτροπία. Εγώ να βολευτώ, να αρπάξω ότι μπορώ, να διορίσω και το σόι μου και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν.

Και δούλευε το έργο επί χρόνια. Λόγω ακριβώς του έμφυτου γηγενούς πλούτου. Έπεφταν πάνω κατασκευαστές, δανειστές, πολυεθνικές κλπ και τάιζαν. Το τάισμα όμως ήταν ακριβό. 1 δις η μίζα, 10 δις η υπερτιμολόγηση. Για ποιότητα, ούτε λόγος. Στραβοί οι δρόμοι, άχρηστα τα οπλικά, η μούργα που λέει και ο πρόεδρος. Σάμπως θα τους έλεγχε κανένας; Οι λαδωμένοι σιωπούσαν και οι νυν αλάδωτοι έγλυφαν για να πάρουν μελλοντικά το κομμάτι τους.

Εσύ φίλε συμπολίτη που αναρωτιέσαι για τις μικρές συντάξεις, μισθούς, ΛΑΦΚΑ, κοινωνική πολιτική και παιδεία, καλύτερα να κοιτάξεις στον καθρέφτη. Να αναλογιστείς τις ευθύνες σου γιατί η σήψη έχει πιάσει και το δικό σου κόκκαλο. Τα λεφτά; Μας τα ‘φαγαν άλλοι πατριώτη! Τα ψιψιψίνια της Siemens και οι “έγκυρες” εφημερίδες που διαβάζεις. Βάλε όπισθεν πατριώτη, το χάσαμε το κορμί. Δες το γίγαντα Φάκτορα με τι ασχολείται και θυμήσου τί έκανες χθες το απόγευμα.

Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν είναι εξοργιστική η «αδιαφορία» εισαγγελέων, πολιτικών και δημοσιογράφων προς τον Σωκράτη Κόκκαλη για την υπόθεση της Ζήμενς. Την στιγμή που όλες οι συμβάσεις της Ζήμενς με τον ΟΤΕ έγιναν από κοινού με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ και μαρτυρικές καταθέσεις βοούν για την ανάμιξή του.

Απόσπασμα από κατάθεση του Michael Kurtschenreuter:

Απόσπασμα από κατάθεση του Σίκατσεκ:

Υπενθυμίζουμε: Εν όψει των καταθέσεων για τα μαύρα ταμεία της Siemens που αρχίζουν αύριο, διαβάστε δυο σημαντικά ντοκουμέντα:

1. Το Υπόμνημα της Debevoise & Plimpton προς την Εισαγγελία Αθηνών που περιλαμβάνει τις εξετάσεις όλων των γνωστών μαρτύρων της υπόθεσης στην ίδια

2. Την Κατάθεση του Σίκατσεκ στους Έλληνες εισαγγελείς κ. Ζαγοριανό και Αθανασίου.

Κατάλαβες πατριώτη; Σου κοτσάρουν μαγκιά τη λαμογιά και συ χειροκροτάς. Με γαρνιτούρα την ιδιοτέλεια και την ιδιώτευση. Αφού και συ την πάρτη σου κοιτάς πατριώτη, γιατί να ενδιαφερθεί κανείς για το τομάρι σου; Και αυτό δανεικό στο καταντήσανε. Το μυστικό πατριώτη είναι να αγαπήσεις το μαγαζί. Να ενδιαφερθείς για τον διπλανό σου. Να το πονέσεις. Και τότε θα δεις για πότε πάνε στο διάολο οι εφιάλτες – πρότυπα και οι δυνάστες διαβολείς της ηθικής και υλικής σου υπόστασης. Στείλε στο διάολο τα τομάρια πατριώτη, ο ευπατρίδης σου λείπει και όχι ο αρλεκίνος.

Πηγή:
http://olympia.gr/2009/05/11/kokkalis-siemens/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου