17 Ιουνίου 2009

Οίνος ο αντιδιαβητικός και αντικαρκινικός!

Τον αισθανόμαστε με την αφή πιάνοντας το ποτήρι,στέλνουμε την εικόνα του στον εγκέφαλο βλέποντας τον,τον ακούμε συλλαμβάνοντας τις ηχητικές δονήσεις όταν τσουγκρίζουμε τα ποτήρια,οσφραινόμαστε με τη μύτη μας τα αρώματα,τον γευόμαστε όταν τον κρατάμε στο στόμα μας,απολαμβάνοντας το δώρο του Διόνυσου!
Γνώρισα άνθρωπο με διαβήτη,που τού άρεσε να πίνει,ο οποίος αφού ήπιαμε πάνω από 5 κιλά κόκκινο (τρεις στην παρέα!),την άλλη μέρα έκανε εξέταση αίματος και ώ του θαύματος,σε κανονικό επίπεδο το σάκχαρο!Το γλεντήσαμε κι αφού τον ονόμασε "οίνον αντιδιαβητικόν",του δώσαμε και κατάλαβε πίνοντας άλλα 5 κιλά!Από τότε,κάθε φορά που ανέβαινα στας Αθήνας,τον προμήθευα με τις κατάλληλες ποσότητες και τον απολάμβανε μέχρι που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών και ευτυχής!
Εκτός όμως από τον οίνον τον ερυθρόν(αίθοπα κατά τον Όμηρο,"κρασομυκίνη" κατ'εμάς της παρέας!),που βοηθά τον οργανισμό,μη ξεχνάμε και το απαξιωμένο λόγω μυρωδιάς και καψίματος...σκόρδο!Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα κατά της πίεσης,του καρκίνου,ακόμα και της ραδιενέργειας!Συνδυάστε τα με αγνά καθαρά ελληνικά προϊόντα,για να έχετε ευεξία και υγεία!Ευοί ευάν και καλά κρασιά!
Πλάτων Πισατίδης
Ανακαλύφθηκαν τα μυστικά του κόκκινου κρασιού


http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=8705



Οι επιστήμονες ήδη γνώριζαν ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού σε μέτριες ποσότητες ωφελεί την υγεία. Τώρα αποσαφηνίζουν τις αιτίες.
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά όσον αφορά την πρόληψη νόσων, μιας πολυφαινόλης, της ρεσβερατρόλης, ουσίας που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, η οποία φαίνεται πως βελτιώνει την υγεία. Αν και τα οφέλη έχουν εντοπιστεί από χρόνια, οι ερευνητές δεν ήταν σίγουροι πώς δρούσαν στον οργανισμό οι πολυφαινόλες και η ρεσβερατρόλη.
Το εύρος των οφελών είναι σημαντικό-πρόληψη του καρκίνου, προστασία της καρδιάς και του εγκεφάλου από βλάβη, μείωση ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας, όπως φλεγμονή, αντιστροφή του διαβήτη και της παχυσαρκίας και άλλα- δήλωσε η Lindsay Brown, του Πανεπιστημίου Queensland στην Αυστραλία η οποία έλαβε μέρος στην έρευνα.
Η Brown δήλωσε ότι οι επιστήμονες αρχίζουν και κατανοούν πώς δρα η ρεσβερατρόλη.Στους πιθανούς μηχανισμούς περιλαμβάνονται:
Υψηλές δόσεις της ουσίας μπορεί ενδεχομένως να εμποδίζουν τον καρκίνο αυξάνοντας τη διαδικασία της απόπτωσης (προγραμματισμένου θανάτου των κυττάρων).
Οι χαμηλές δόσεις βελτιώνουν την καρδιακή υγεία αυξάνοντας την κυτταρική προστασία και μειώνοντας τη βλάβη.
Η ρεσβερατρόλη μπορεί ενδεχομένως να βοηθά στην απομάκρυνση των πολύ ενεργών οξειδωτικών στον οργανισμό και να βελτιώνει την παροχή αίματος στα κύτταρα.
Οι επιστήμονες επίσης μελετάνε πώς απορροφά ο οργανισμός τη ρεσβερατρόλη στην κυκλοφορία του αίματος, καθώς η ουσία είναι σε μεγάλο ποσοστό ανενεργή στο συκώτι και το έντερο.
Το μεγαλύτερο μέρος της ρεσβερατρόλης στο κόκκινο κρασί που καναλώνεται γρήγορα δεν φτάνει στην κυκλοφορία, δήλωσε ο Stephen Taylor, Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Queensland. Η απορρόφηση μέσω του βλεννογόνου του στόματος μπορεί να φθάσει έως 100 φορές στα αγγεία αν η κατανάλωση γίνει με αργό ρυθμό παρά αν κάποιος πιεί γρήγορα το κρασί.
Η έρευνα θα δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο στο περιοδικό Alcoholism: ‘ Clinical & Experimental Research’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου