02 Σεπτεμβρίου 2009

Που τα βρήκατε,ρε καραλαμόγια,τα λεφτά να κάνετε εκλογές;

Αναρωτιέται ο καθένας σήμερα,που θα βρουν τα λεφτά να κάνουν εκλογές!
Μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν υπήρχε φράγκο στα ταμεία του κράτους!Απεγνωσμένα έβαζαν φόρους ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε.Φόρους,φόρους,φόρους...για να μισογεμίσουν το Δημόσιο Ταμείο!
Τώρα,που θα βρουν τα λεφτά για τη...βοήθεια στα κόμματα;Για τον προεκλογικό αγώνα τους;
Αυτά πληρώσαμε σαν κορόϊδα στις ευρωεκλογές!

Στα 105 εκατ. ευρώ το ποσό που θα πληρώσουμε για την ευρωκάλπη!

Δημοσίευση 03 May 2009

Περίπου 105 εκατομμύρια ευρώ (!) θα μας στοιχίσουν οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Το κόστος αυτό έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό και αφορά σε αποζημιώσεις δικαστικών αντιπροσώπων, έξοδα μετακίνησης, αγορά αναλώσιμων και μηχανικού εξοπλισμού, και – εννοείται – οικονομική ενίσχυση των κομμάτων.

Από τα 105 εκατομμύρια, τα 13.398.000 ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση των κομμάτων για τις ευρωεκλογές. Το 60% της χρηματοδότησης (8.038.800 ευρώ) λαμβάνουν τα πέντε κόμματα που μετέχουν στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ το υπόλοιπο 40% (5.359.200 ευρώ) θα δοθεί αναλογικά στα κόμματα που θα συγκεντρώσουν ποσοστό μεγαλύτερο του 1,5%, μετά τις ευρωεκλογές.

Βάσει των αποτελεσμάτων του 2004, από το ποσό των πέντε κομμάτων, 3.647.193 ευρώ θα λάβει η ΝΔ, 2.885.253 ευρώ το ΠΑΣΟΚ, 803.892 ευρώ το ΚΚΕ, 352.580 ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ και 349.903 ευρώ ο ΛΑΟΣ.

Το ουσιαστικό κόστος των ευρωεκλογών, δηλαδή συνολικά 80 εκατομμύρια ευρώ, θα διατεθούν για τα πάσης φύσεως έξοδα δικαστικών αντιπροσώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και εφορευτικών επιτροπών, για υπερωρίες, αεροπορικά εισιτήρια, δαπάνες μετακίνησης κ.α.

Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ έχουν προβλεφθεί για προμήθεια υλικών, εκλογικό χαρτί και μηχανήματα, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φαξ.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Ιωάννης Ζανετόπουλος, δηλώνει ότι “το κόστος των ευρωεκλογών έχει περιληφθεί στον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς πρόκειται για γνωστή και προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία”.

Τα πολιτικά κόμματα έχουν ήδη λάβει και την τακτική ενίσχυση εισπράττουν κάθε χρόνο, ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ, πέρα από τα 105 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν το κόστος διεξαγωγής των ευρωεκλογών.Πηγή...

Ρωτάμε,που τα βρήκατε ρε καραλαμόγια τώρα τα λεφτά για να κάνετε εκλογές;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου