09 Σεπτεμβρίου 2009

Περιστέρι VS Internet... σημειώσατε 1!

Η φύση τελικά επικράτησε… και πείραμα απέδειξε πως στη Νότιο Αφρική ο πιο σύντομος τρόπος να μεταφέρεις δεδομένα είναι με ταχυδρομικό περιστέρι παρά μέσω μιας "γρήγορης" διαδικτυακής σύνδεσης. Θυμίζει κάτι από το λαγό και τη χελώνα!
Σίγουρα δεν πρόκειται για αστείο αλλά για την απόδειξη πως ακόμη υπάρχουν παραδοσιακά μέσα που «ξεπερνούν» τις υπηρεσίες της σύγχρονης τεχνολογίας.
Ο Ουίνστον, το περιστέρι ηλικίας 11 μηνών, έλαβε μέρος στο πείραμα, εκπροσωπώντας την εταιρεία τηλεμάρκετινγκ The Unlimite και συναγωνίστηκε γραμμή ADSL της κρατικής εταιρείας Τelkom. Αναδείχτηκε νικητής και μάλιστα με διαφορά!
Το διαγωνιστικό μέρος αφορούσε το ποιος θα επιτύχει να μεταφέρει γρηγορότερα τέσσερα gigabytes δεδομένων σε μία απόσταση 85 χιλιομέτρων, από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας The Unlimite στο Χόουγικ, βόρεια του Ντέρμπαν στα γραφεία της στο Χιλκρεστ.
Παρά το γεγονός ότι κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα η ορατότητα ήταν κακή και φυσικά εις βάρος του Ουίνστον, το περιστέρι κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε διάστημα μίας ώρας και οκτώ λεπτών (να σημειωθεί πως στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται το δέσιμο της κάρτας μνήμης στο πόδι του περιστεριού, το λύσιμο της και η τοποθέτηση της στον ηλεκτρονικό υπολογιστή).
Ενώ το περιστέρι είχε ήδη μεταφέρει τα δεδομένα και χρειάστηκε μία περίπου επιπλέον ώρα για να φορτωθούν τα δεδομένα στον υπολογιστή (ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες, 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα), η Telkom έως εκείνη τη στιγμή είχε κατορθώσει να αποστείλει μόλις το 4% των δεδομένων. Έρχεται τελικά από εκεί που δεν το περιμένεις…
Πηγή...http://cosmo.gr/OddlyEnough/Africa/249461.html

Αλλά κάνουν και..."άλλες" δουλειές!


Οι υπάλληλοι στη φυλακή «Ντανίλο Πινιέιρο» της Βραζιλίας, δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν αυτό που είδαν, καθώς περιστέρια με δεμένα κινητά τηλέφωνα επάνω τους μετέφεραν τις συσκευές σε φυλακισμένους που προαυλίζονταν.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη.

Το κάθε περιστέρι μετέφερε μια σακούλα, η οποία περιείχε από ένα κινητό τηλέφωνο και ένα φορτιστή στη φυλακή που βρίσκεται στην πόλη Σοκοράμπα, 100 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο.

Η χρήση περιστεριών για τη μεταφορά απαγορευμένων συσκευών ή ουσιών μέσα στις φυλακές είναι η τελευταία «μόδα» στις φυλακές της Βραζιλίας.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου