02 Οκτωβρίου 2009

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Αποκλείστηκαν Σικάγο και Τόκιο. Νίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο!

enet.gr, 19:21 Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009
Ρίο ντε Τζανέιρο και Μαδρίτη διεκδικούν ακόμη το χρίσμα
Ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες στην Κοπεγχάγη, η οποία περιλαμβάνει μία μεγάλη έκπληξη, αφού το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, τα Σικάγο αποκλείστηκε, όπως και το Τόκιο, το οποίο ήταν το αουτσάιντερ.
Στη δεύτερη διαδικασία ψηφοφορίας, οι «αθάνατοι» της ΔΟΕ καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο πόλεις που συγκέντρωσν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην πρώτη περίοδο. Αυτές δεν είναι άλλες από το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Μαδρίτη, που σε λίγα λεπτά θα ξέρουν ποια αναλαμβάνει τη μεγάλη αυτή ευθύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κοπεγχάγη παραβρίσκονται κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής. Ο Μπαράκ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ινάσιο Λούλα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιούκιο Χατογιάμα, ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας Χοσέ Θαπατέρο.
Διαμαρτυρίες στο Σικάγο
Οι κάτοικοι του Σικάγο θεωρούσαν σχεδόν βέβαιη την εκλογή της πόλης τους και μαθαίνοντας ότι αυτό δεν έγινε ξεχύθηκαν στους δρόμους, καθώς διαμαρτύονται ότι η επιτροπή αδίκησε την υπψηφιότητα της πόλης. Μάλιστα εκτυλίχθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια που έλαβαν γρήγορα τέλος.

Σχετικό θέμα:
Τους Ολυμπιακούς του 2016 στο "σπίτι" του ζήτησε ο Ομπάμα [02/10/2009]

Αλλά, τελικά "νίκησε" το Ρίο ντε Τζανέιρο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου