18 Οκτωβρίου 2009

Καταστροφή αρχαιολογικού μνημείου στην Φοινίκη.

Στην Φοινίκη της Βορείου Ηπείρου πριν από λίγες ημέρες, κατεδαφίστηκε ένα αρχαίο τείχος από κάτοικο του χωριού, με σκοπό την κατασκευή κατοικίας σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Shqip" των Τιράνων. Για την κίνηση αυτή ειδοποιήθηκε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού, ειδικοί της οποίας βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος. Ο Διευθυντής Ιλίρ Πάπα δήλωσε ότι από εκείνη τη στιγμή έχουν ανασταλεί οι εργασίες.
Ο έπαρχος Φοινίκης, Ζήσος Λούτσης, δήλωσε ότι περιμένει την αντίδραση των αρμόδιων αρχών και, επίσης, ότι σε αυτή την περιοχή κάθε σπιθαμή εδάφους αποτελεί αρχαιολογικό θησαυρό. Ακόμη τόνισε ότι πολλά αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Φοινίκης βρίσκονται στις αυλές ή στους κήπους των σπιτιών, αφήνοντας να εννοηθεί, όπως σχολιάζει η "Σκιπ", ότι η κληρονομιά αυτή μπορεί να διατρέξει κίνδυνο λόγω

(Ελλάς 250 π.χ.χ.)

έλλειψης πληροφόρησης.

Η πόλη της Φοινίκης απετέλεσε μία από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Ηπείρου ώντας για μεγάλο διάστημα η πρωτεύουσά της με την δημιουργία του Κοινού των Ηπειρωτών.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου