27 Οκτωβρίου 2009

Πέθανε η Έλλη Παππά,γυναίκα του Νίκου Μπελογιάννη...

Αναδημοσίευση...λόγω του θανάτου της Έλλης Παππά...

«Θα δίνατε εσείς τη ζωή σας για την Αλέκα;»

Πικρές,Αληθινές,Σταράτες κουβέντες.Η ψυχρή αλήθεια για όλους και για όλα!!!!

---------------------------------------------------------------------------------
http://alkimosarchive-archive.blogspot.com/2009/02/blog-post_27.html

«Θα δίνατε εσείς τη ζωή σας για την Αλέκα;»

.
«Έδωσαν τη ζωή τους για κάτι που αποδείχτηκε απάτη», λέει ο Νίκος Μπελογιάννης (υιός) για τις θυσίες των γονιών του, στην Όλγα Μπακομάρου (Ελευθεροτυπία), σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που δόθηκε πέρσι τον Απρίλιο.
.
Είμαστε καθισμένοι στο σαλόνι, η Ελλη λείπει, το φως μπαίνει πλούσιο από τις μπαλκονόπορτες του διαμερίσματός τους στου Ζωγράφου, με το σκυλί τους, τη Βιόλα, να μπαινοβγαίνει, με τα παλιά έπιπλα, τα βιβλία, τους πίνακες -ανάμεσα τους το σκίτσο που φιλοτέχνησε για τον «άνθρωπο με το γαρύφαλλο» ο Πικάσο- ενθυμήματα, παλιές φωτογραφίες.
.
Πώς αντέξατε, αλήθεια, το βάρος αυτών των μύθων;
.
«Ώρες ώρες, ένιωθα να με συνθλίβει. Ο πατέρας μου, για παράδειγμα, έδωσε τη ζωή του για έναν ορισμένο σκοπό, που τον έκανε σύμβολο, όμως άσχετα με αυτό, κατέληξε να έχει δώσει τη ζωή του για τον Ζαχαριάδη και τον Στάλιν· γιατί αυτοί καπηλεύτηκαν τη θυσία του. Και σκεφτείτε τώρα εμένα, να μου λένε διάφοροι, ως τη δεκαετία του '80, "παιδάκι μου, να γίνεις σαν τον πατέρα σου και να τον ξεπεράσεις". Δηλαδή, στα δικά τους μυαλά, να δώσω τη ζωή μου για τον Μπρέζνιεφ και τον Φλωράκη και πιο πριν για τον Κολιγιάννη. Η πολλώ μάλλον, που σήμερα θα έφτανε τα όρια του κωμικού, για την Αλέκα. Θα δίνατε εσείς τη ζωή σας για την Αλέκα;»
.
Πώς αντιδρούσατε σ' αυτές τις παραινέσεις;
.
«Κατάλαβα ότι για να μην συνθλιβείς, πρέπει να κάνεις κάτι δικό σου· αλλιώς γίνεσαι Γιωργάκης...συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου