26 Οκτωβρίου 2009

Πότε θα στηθεί μια Νυρεμβέργη για τη γενοκτονική Τουρκία;

ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ξανά: Οι Αρμένιοι και οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν ποτέ τους δολοφόνους των ομοφύλων τους. Οι Τούρκοι αφάνισαν το 1915 πάνω από 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους. Οι Αρμένιοι απαιτούν από τη βαρβαρική Τουρκία ν' απολογηθεί και να αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει ξοδεύσει μυθικά ποσά για να διαγράψει το στίγμα που τη βαραίνει. Από την άλλη, οι Ισραηλινοί δεν λησμόνησαν ποτέ το ολοκαύτωμα έξι και πλέον εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί. Και οι μεν Αρμένιοι εκτέλεσαν τους Τούρκους δολοφόνους και πρωτεργάτες της γενοκτονίας των αδελφών τους. Οι δε Ισραηλινοί κυνήγησαν στα πέρατα του κόσμου κάθε Ναζί εγκληματία, τον δίκασαν και τον απαγχόνισαν. Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαν, Αρμένιοι και Ισραηλινοί να πράξουν για να αποδώσουν δικαιοσύνη και να τιμήσουν τα θύματα των γενοκτόνων και εγκληματιών. Ήταν, όμως, και μια πράξη εθνικής τιμής και αξιοπρέπειας.
Φαίνεται πως όλοι οι λαοί έχουν υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης, τιμής, αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους νεκρούς των, πλην ημών των Κυπρίων. Πώς διαφορετικά να χαρακτηρισθεί η πρωτοφανής απάθεια και η ανεκδιήγητη παθητικότητα, η απύθμενη αδιαφορία, η αφόρητη μιζέρια και η εμπεδωμένη ασέβεια, που επιδεικνύεται έναντι ηρώων και νεκρών; Πώς να εκληφθεί η εξωφρενική έκκληση, χθες, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, να βγάλουν όλοι το σκασμό και να μη μιλούν, να μη γράφουν και να μην αναφέρονται στα εγκλήματα της Τουρκίας; Ο Κυβ. Εκπρόσωπος έβαλε ως ασπίδα της έκκλησής του, τους συγγενείς των αγνοουμένων. Να μην παραπλανά και να μη νομίζει ότι απευθύνεται σε λοβοτομημένους πολίτες. Η έγνοια της Κυβέρνησης είναι να μην ενοχληθεί, δηλ. να μην εξαγριωθεί η βαρβαρική Τουρκία και εξ αυτού να επηρεαστεί το δήθεν καλό κλίμα των συνομιλιών. Η Κυβέρνηση, λέγει, κάνει ό,τι χρειάζεται να κάνει για τους αγνοουμένους και τον τόπο.
Πρόκειται για χονδροειδή εμπαιγμό της νοημοσύνης των πολιτών. Θυμόμαστε πως μετά την ομολογία Ολγκάτς, ότι εκτέλεσε δέκα Ελληνοκύπριους εθνοφρουρούς και την κατακραυγή που είχε σημειωθεί, η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προέβαινε στις ενδεδειγμένες ενέργειες σε διεθνή βήματα. Ας μας πει, λοιπόν, τι έκανε; Δεν έκανε τίποτε! Όπως δεν έκαναν σχεδόν τίποτε καμία κυβέρνηση και κανένας Πρόεδρος προηγουμένως. Πάντα προτασσόταν το κωμικό και βλακώδες επιχείρημα ότι έχουμε συνομιλίες, δεν πρέπει να διαταραχθεί το ανύπαρκτο καλό κλίμα, δεν πρέπει να είμαστε οι… κακοί αλλά πάντα τα καλόπαιδα, δηλ. οι καρπαζοεισπράκτορες των Τούρκων και των ξένων. Όταν τέλειωσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η πρώτη δουλειά των συμμάχων και κάθε χώρας ξεχωριστά ήταν να οργανώσουν δίκες και εκτελέσεις όσων αποδεδειγμένα ενήργησαν κατά της πατρίδας τους. Στη Νυρεμβέργη στήθηκε το γνωστό διεθνές δικαστήριο, που δίκασε και καταδίκασε Ναζί εγκληματίες για εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας.
Η Τουρκία, διά της εισβολής στην Κύπρο, διέπραξε ειδεχθή εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων και κατά της ανθρωπότητας. Από το 1976, με τη γνωστή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέχρι τις αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, την ομολογία Ντενκτάς, του Ολγκάτς, τους πέντε του Τζιάος και τώρα με τη φρικώδη σφαγή 320 Ε/κυπρίων στο Πέντε Μίλι, στοιχειοθετείται ένας ογκωδέστατος φάκελος τουρκικών εγκλημάτων. Γιατί μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν απαίτησε να στηθεί ένα διεθνές δικαστήριο να δικάσει την Τουρκία; Η σημερινή κυβέρνηση εξισώνει το έγκλημα της χούντας με τα εγκλήματα της γενοκτονικής Τουρκίας και καλλιεργεί κουλτούρα ειρηνικής συμβίωσης με δολοφόνους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου