18 Νοεμβρίου 2009

Μπατζελή: Τέρμα στις κατ' εξαίρεση αποζημιώσεις ...

Πολύ ωραία τα πράσινα α-λόγια!Δεν είπε όμως το γιατί όταν έγιναν κυβέρνηση το πρώτο που έκαναν ήταν ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ τις καταβολές αποζημιώσεων για τα καμένα των πυρκαγιών του 2007.Αυτή είναι η πράσινη ανασυγκρότηση,ειδικά του Νομού Ηλείας!

Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των...βουλευτών!Τρέχουν οι αγρότες στα γραφεία τους(τρίβουν τα χέρια τους οι βολευτές),έρπουν σαν σαλίγκαροι και επαιτούν την...μεσολάβησή τους μήπως και τους δοθούν κααάποια στιγμή αυτά που δικαιούνται.Τους έβαλαν να ξεριζώσουν τις καμένες ελιές,δολώνοντάς τους με περισσότερη αποζημίωση κατά δένδρο!Όμως για να πάρουν τα λεφτά της αποζημίωσης,πρώτα ήταν υποχρεωμένοι να αγοράσουν τα νέα δένδρα και να προσκομίσουν τιμολόγια!Προς όφελος των φυτωριούχων και του...ΦΠΑ.
Οι αγρότες ξερίζωσαν,αγόρασαν,φύτεψαν,με δικά τους λεφτά και...περιμένουν...όπως η αλεπού τον κόρακα να κάνει κρα για να του πέσει το τυρί!
ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΞΕΦΤΥΛΕΣ.

ΠΑΣΕΓΕΣ: Μπατζελή: Τέρμα στις κατ' εξαίρεση αποζημιώσεις ...Μπατζελή: Τέρμα στις κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις, ανασυγκρότηση για τον ΕΛΓΑ που θα αποζημιώνει και την καρπόπτωση

Επέκταση των ασφαλιστικών καλύψεων του ΕΛΓΑ με πρώτο βήμα την καρπόπτωση και την ηλιόπτωση, προανήγγειλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας στη Βουλή. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι θα επιταχυνθεί ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων όσο είναι δυνατόν, θα καταργηθούν οι κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις και θα εξευρεθούν νέες πηγές χρηματοδότησης του οργανισμού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλη, η κα Μπατζελή ανακοίνωσε ότι συνιστάται επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και της ΑΤΕ Ασφαλιστική προκειμένου να ετοιμάσει το σχέδιο για την εξόφληση των χρεών του ΕΛΓΑ σε βάθος χρόνου, θέμα το οποίο - αναγνώρισε η υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης - εξαρτάται από τη χρηματοδότηση.

«Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές συνθήκες και τις μελλοντικές ανάγκες, αλλά και την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών», ξεκαθάρισε η κα Κατερίνα Μπατζελή υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει γρήγορα στην εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση του οργανισμού με βάση τους εξής άξονες:

-όσο το δυνατόν ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων,

-επέκταση των καλύψεων σε επιπλέον αίτια και τομείς (άμεσα θα νομοθετηθεί η κάλυψη της καρπόπτωσης και της ηλιόπτωσης, ανακοίνωσε) έτσι ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο των κατ' εξαίρεση αποζημιώσεων,

-νέες ή συμπληρωματικές με τον υπάρχοντα μηχανισμό πηγές χρηματοδότησης,

-εξασφάλιση της ανταποδοτικότητας και αποδοτικότητας του συστήματος καθώς, όπως εξήγησε, με τον τρόπο που δίνονται σήμερα οι αποζημιώσεις γίνεται έμμεση ανακατανομή αγροτικού εισοδήματος και ασφαλίστρων από περιοχή σε περιοχή.

Η κα Κατερίνα Μπατζελή ξεκαθάρισε ότι «ο ΕΛ.Γ.Α. δεν πρόκειται και δεν μπορεί να αποζημιώνει εμπορικές τιμές», και ταυτόχρονα ανέλαβε την δέσμευση να γίνει το σύστημα αποζημιώσεων αντικειμενικό μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών και της διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου