27 Δεκεμβρίου 2009

And the Oscar goes to...bartholomew!

Όλοι ακούσαμε και είδαμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στις ειδήσεις της προηγούμενης Κυριακής να καταγγέλλει την Τουρκική μεριά για τις γνωστές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, εμείς οι φίλοι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου κατανοούμε και συμπάσχουμε με το Φανάρι, τόσο... που καταγγέλλουμε τα ίδια αλλά όχι από την Τουρκική μεριά, αλλά από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ότι με πόνο ψυχής εξιστορούσε στον δημ/φο ακριβώς τα ίδια κάνει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου και μάλιστα χειρότερα αφού επιπλέον ούτε φάρμακα ούτε τρόφιμα δεν μπορεί να έχει ο μοναχός της Εσφιγμένου. Βλέπετε η Τουρκική μεριά αφήνει στους αλλόθρησκους την παροχή τροφίμων, φαρμάκων και ελεύθερη επισκεψιμότητα ενώ η Κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας...ούτε αυτά.

Φυσικά κατανοούμε το πρόβλημα που έχει το Φανάρι με τους Τούρκους, σαν Έλληνες οτιδήποτε βάλλει το Πατριαρχείο μας πονάει, αλλά καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τον Οικουμενικό για υποκρισία. Καταγγέλλει ότι ο ίδιος πράττει εναντίον αδελφών (όχι αλλόθρησκων) εντός Ελλαδικού χώρου.

Ηρακλής Μωραϊτης

Πηγή: Ιερά Μονή Εσφιγμένου

Αχ Αμβρόσιε, που είσαι, να σταθείς πάλι στην πόρτα και ν' απαγόρευσης την είσοδο σε τέτοιους ανθρώπους, πού θα τολμήσουν τώρα τα Χριστούγεννα να έρθουν να κοινωνήσουν τα άχραντα μυστήρια!

...γράφει κάποιος ιερωμένος, τι να πει ο άνθρωπος και για τον Οικουμενικό Πατριάρχη που ακριβώς τα ίδια κάνει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου όπως η Τουρκία και μάλιστα χειρότερα αφού επιπλέον ούτε φάρμακα ούτε τρόφιμα δεν μπορεί να έχει ο μοναχός της Εσφιγμένου, μετά από επισκέψεις σε συναγωγή, σε γιορτή της κόκα-κόλας με τις γνωστές και απαράδεκτες δηλώσεις του, είχε το θράσος να δώσει ευχές για την ημέρα των Χριστουγέννων ...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου