24 Δεκεμβρίου 2009

Η ιερή γη της Ιερουσαλήμ και η Χριστιανική αδελφική αγάπη


Να τι ο δήλωσε πρόσφατα τουρκοπροσκυνημένος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ό,τι αφορά το μέλλον του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη:

«αυτή η Εκκλησία ιδρύθηκε σε αυτά τα χώματα πριν από 17 αιώνες. Για εμάς εδώ είναι η συνέχεια της Ιερουσαλήμ και εξίσου ιερή γη. Προτιμάμε να παραμείνουμε εδώ, παρά το γεγονός ότι κατά διαστήματα μας σταυρώνουν».

Βέβαια, το Φανάρι έσπευσε και εξέδωσε ανακοίνωση* για τα λεγόμενα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπου υπογραμμίζεται πως

ο Βαρθολομαίος δεν αναφερόταν σε πιέσεις που προέρχονται από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει...

…και η Χριστιανική αδελφική αγάπη του τουρκοπροσκυνημένου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου:

Αγιορείτης μοναχός διηγείται με συγκλονιστικές λεπτομέρεις τί τραβάνε οι Εσφιγμενίτες Μοναχοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που θέλει να τους πετάξει πραξικοπηματικά έξω από την Ιστορική Μονή, επειδή δεν τον μνημονεύουν και κρατούν αμόλυντη (από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια και τις Αγάπες με τον Πάπα) την Ορθοδοξία στο Περιβόλι της Παναγίας. Μέχρι και το ρεύμα τους κόβει ο τουρκοπροσκυνημένος Πατριάρχης, για να τους αναγκάσει να γονατίσουν, αδιαφορώντας για την υγεία των πιο ηλικιωμένων μοναχών. Αυτός είναι ο τουρκοπροσκυνημένος Βαρθολομαίος, που τα Μεγάλα Κανάλια τον διαφημίζουν σαν τον Άνθρωπο της Αγάπης και του Ελέους.(Ξεχνάνε ότι διαφημίζει και την κόκα κόλα...)

*Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

"Ο όρος περί σταύρωσης σχετίζεται με την έκφραση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο. Τέτοιοι όροι υπάρχουν σε όλες τις γλώσσες και εννοούνται όχι με τη στενή έννοια, αλλά με βάση τις έννοιες που έχουν αυτοί στην κάθε γλώσσα.Είναι προφανές ότι ο Πατριάρχης, καθώς απαντούσε στην ερώτηση στην οποία χρησιμοποιήθηκε ο όρος αυτός, δεν είχε πρόθεση να εκφράσει πιέσεις που προέρχονται από την κυβέρνησή μας. Εξάλλου και ο πρωθυπουργός μας, ο οποίος ασχολείται ειλικρινά με τα προβλήματα της κοινότητάς μας, έχει εκφράσει ορισμένες φορές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην πορεία προς το κράτος Δικαίου, χρησιμοποιώντας όχι εκφράσεις δυτικών γλωσσών, όπως η σταύρωση, αλλά εκφράσεις της τουρκικής γλώσσας, όπως το σάβανο. Τα κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες κατά τις ειλικρινείς και καλοπροαίρετες πρωτοβουλίες τους με στόχο το δημοκρατικό κράτος Δικαίου, τις οποίες υποστηρίζει ο λαός μας. Ο Πατριάρχης προσεύχεται πάντα για την ευημερία της χώρας μας και τις προσπάθειες και επιτυχίες της κυβέρνησης στην πορεία προς το κράτος Δικαίου. Η δημοσιοποίηση των δυσκολιών που υπάρχουν, δίχως αυτές να αποκρύπτονται, είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης προς το δημοκρατικό κοινωνικό σύστημα. Όλοι οι σώφρονες και καλοπροαίρετοι άνθρωποι δέχονται ότι σε μία ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία, για την εξάλεψη των δυσκολιών αυτών, δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη δημοσιοποίησή τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου