02 Μαΐου 2010

Η σινδόνη στο Τορίνο


Η σινδόνη φυλάσσεται στον καθεδρικό ναό του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή στο Τορίνο της Ιταλίας, στον οποίο πήγε ο Πάπας διότι η σινδόνη εκτίθεται μόνο κάθε 10 χρόνια, εφέτος για πρώτη φορά μετά το 2000, από 10 Απριλίου μέχρι 23 Μαΐου και αναμένονται συνολικά 2.000.000 πιστοί.

Για αυτό τον λόγο πήγε ο Πάπας τώρα στο Τορίνο...


Το 1988, τρεις ανεξάρτητες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, της Αριζόνας και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ελβετίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ύφασμα χρονολογείται από την περίοδο 1290-1390. Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποδέχθηκε ότι η Σινδόνη δεν είναι το σάβανο του Ιησού.

Οι κηλίδες αίματος μπορούν να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες από το DNA αλλά το Βατικανό δεν επέτρεψε τη δειγματοληψία παρά μόνο για τον τύπο του αίματος! Η άρνηση του Βατικανού να υποβληθεί σε τεστ DNA η Σινδόνη που θα λύσει πολλά από τα σημαντικότερα ερωτήματα ίσως γεννά περισσότερες απορίες απ’ όσες μπορούν να δικαιολογηθούν.

Πως θα φαινόταν για το αν τα χρωμοσώματα Χ και Υ αποδείξουν πως ο υποτιθέμενος Θεάνθρωπος της Σινδόνης ήταν ένας κοινός θνητός καταργώντας την έννοια της Άμωμου Σύλληψης;

Αλλά ο Holger Kersten έκανε κάτι διαφορετικό. Μετά από αφάνταστες περιπέτειες κατάφερε και πήρε από τις μελέτες τα αποτελέσματα στα οποία αναφέρεται ότι η σινδόνη περιείχε αλόη και μύρα. Όσοι διάβασαν για Τα γεγονότα στην Ιουδαία καταλαβαίνουν αυτό τι σημαίνει....

Νίκος Σάμιος με πληροφορίες από το metafysiko.gr

Σχετικό θέμα:

· Ιστοσελίδα της Σινδόνης του Τορίνου

Ο Πάπας σήμερα στο Τορίνο:


Δείτε: Ο Αγαμέμνων είχε και αυτιά....

6 σχόλια:

  1. Καλά,ξέρεις τι μου θυμίζει?
    το κατούρημα του σκύλου στον τοίχο!
    Δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθεί έτσι ένα πρόσωπο,σε ένα πανι που ακούμπησε το πρόσωπο αυτό.
    Είχα διαβάσει παλαιότερα,οτι το αίμα που βρέθηκε στη σινδόνη ήταν ομάδας ΑΒ.κατα σύμπτωση αυτή είναι και η δική μου ομάδα την οποία έχει μόνο το 5% του πλυθυσμου της γης, απ΄οτι έχω διαβάσει.
    Ελα όμως που εγώ δεν είμαι χριστιανή αλλά Ελληνίδα? Πάντως το θέμα είναι οτι η υπόθεση είναι γρίφος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, το αίμα ήταν ομάδας ΑΒ. Αλλά:
    Από ένα νεκρό σώμα δεν αναβλύζει αίμα. Ούτε Α, ούτε Β, ούτε ΑΒ ούτε 0.
    Ούτε σταγόνα.
    Η νύξη από την οποία υποτίθεται ότι προήρχετο το αίμα, έγινε όταν είχε (δήθεν) πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H καθολική εκκλησία δέχτηκε οτι δεν είναι του ιησού,βάσει της εξέτασης της σινδόνης που χρονολογείται πολλών χρόνων μετά.
    Τότε γιατί την εκθέτει στους πιστούς της κάθε 10 χρόνια αφου αποδεδειγμένα δεν είναι του ιησου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τότε τι κάνει ο Πάπας στην φωτογραφία; (Πριν λίγη ώρα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού υπάρχουν αφελείς πιστοί,τα πάντα προκειμένου να γεμίσει το ...ιερό παγκάρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και αιμα που ετρεξε μετα θανατον (post mortem).Αυτο ειναι το αιμα απο την πληγη της πλευρας,ενω το προηγουμενο απο τις πληγες των καρφιων,και του αγκαθινου στεφανιου.Σχετικα με την τελευταια σου παρατηρηση για το παγκαρι,με εκπληξη διεπιστωσα στο Τορινο στην εκθεση του 2000,οτι δεν υπηρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ παγκαρι,η κατι αλλο για να αφηνουν χρηματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή