14 Ιουνίου 2010

ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ: «ΚΤΗΜΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ» ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Α.Ε.


Μακέτα του ιερού της Ολυμπίας
.
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση πολυτελών κοσμικών δεξιώσεων στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως,
Μετά τη φαντασμαγορική γαμήλια δεξίωση της Μαριέττας Χρουσαλά και του Λεό Πατίτσα στο κατάστρωμα του θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ»,
Και σε αποκατάσταση της αδικίας προς το πρόσωπο του Μίνωος Κυριακού, που του απαγορεύτηκε η μετατροπή του σταδίου της Ολυμπίας σε αρένα του προσωπικού του θριάμβου,
Προτείνω τη μετατροπή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας σε Κτήμα, όπου θα διοργανώνονται γαμήλιες και άλλες κοσμικές εκδηλώσεις.
Το απέριττο ηλειακό τοπίο, που αναγεννάται με ταχείς ρυθμούς χάρη στο πλούσιο έδαφος, οι αρχαιότητες που μας θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν και τα αιωνόβια δένδρα, αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για την πραγματοποίηση αξέχαστων εκδηλώσεων.
.

Η παλαιοχριστιανική βασιλική στη θέση του εργαστηρίου του Φειδία
.
Ο χώρος της παλαιοχριστιανικής βασιλικής, όπου το εργαστήριο στο οποίο ο γλύπτης Φειδίας δημιούργησε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Πατέρα των Θεών διαδέχθηκε ο χώρος λατρείας του Χριστού, θα μπορεί να χρησιμοποιείται για την τέλεση των μυστηρίων της Εκκλησίας μας, δίνοντας σε αυτά μια αρχαιοπρεπή νότα. Η πισίνα του Λεωνιδαίου θα ξαναζωντανέψει και θα χρησιμοποιείται για το κοκτέιλ μέχρι οι νεόνυμφοι να βγάλουν τις φωτογραφίες τους. Ο υπερυψωμένος ναός της Ήρας, πιστής συζύγου του Διός, θα φιλοξενεί το τραπέζι των νεονύμφων, δίνοντάς τους το καλό παράδειγμα της θεάς που έκανε τα στραβά μάτια στις αταξίες του άντρα της. Μία ελαφριά ειδική κατασκευή που δεν θα προκαλεί φθορές στο μνημείο θα μετατρέψει το Φιλιππείον σε πίστα χορού. Ο χώρος των ρωμαϊκών λουτρών θα μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να φιλοξενεί το ζεύγος των νεονύμφων κατά την πρώτη νύχτα του γάμου. Τέλος το ευρύχωρο αρχαίο στάδιο θα δίνει την ευκαιρία στους καλεσμένους να ρίχνουν ένα τρέξιμο για να πάει το φαγητό κάτω γρηγορότερα.
.

Χρυσός Έρως με φαρέτρα και φιάλες της πρώιμης Ελληνιστικής περιόδου, ιδανικός για μπομπονιέρα που θα συζητηθεί στα κοσμικά σαλόνια και τις πρωϊνές - μεσημεριανές - βραδυνές εκπομπές κοινωνικού σχολιασμού.
Με αυτό τον τρόπο η συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου θα γίνεται με ιδιωτικά κεφάλαια, εξοικονομώντας κονδύλια του κρατικού ταμείου σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Επίσης θα τονωθεί η τοπική οικονομία με την παραμονή των καλεσμένων στα ξενοδοχεία της περιοχής. Τέλος η παρουσία λαμπερών προσωπικοτήτων του εγχώριου και διεθνούς τζετ σετ θα τονώσει την τουριστική προβολή του όμορφου Νομού μας και θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξή του. Μάλιστα πρέπει να ενεργήσουμε τάχιστα, μη μας κλέψουν την ιδέα τίποτα παμπόνηροι Μεσσήνιοι.
.

«Αιδοίου θριξ ναυν έλκει», που θα έλεγε ο γερο-Όμηρος. Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας σε αυτή την παρηκμασμένη χώρα!
.
Καλούνται η Ζ’ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων Ολυμπίας, η Νομαρχία Ηλείας και ο παγκόσμιος Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας να εξετάσουν την ιδέα με προοδευτικό πνεύμα, στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, του τουριστικού ανταγωνισμού και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα. Καλύτερο είναι ένα αραγμένο στο Φάληρο θωρηκτό από την Ολυμπία μας; Στο κάτω κάτω, για την ιστορική μας κληρονομιά ας πληρώσει μια φορά και η πλουτοκρατία!

Πηγή...

Σχετικό θέμα: Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ.Που να το φανταζόταν ο ευεργέτης Αβέρωφ,ότι θα γινόταν...μπουρδέλο!

2 σχόλια:

  1. Αυτό το κορίτσι στο κέντρο, μην το παρεξηγήσετε γιάυτό το κάτι που δείχνει. Ειναι ή στάση τέτοια. Δείτε και την άλλη φωτογραφία πάλι έτσι είναι. Εκτός από πορτέλλο είναι μάλλον (από την μ.Χ -μετα χρουσαλά - εποχή) και ίδρυμα ατόμων με ειδικές ειδικώτατες ανάγκες.
    astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το βλέπεις το κακόμοιρο κρίμα είναι!δεν είχε να φορέσει κάτι απο κάτω και πήγε με τη μπλούζα μόνο!!
    Άστα!μαύρη φτώχια σου λέω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή