12 Ιουλίου 2010

Δ' Ράιχ προς την κατοχική κυβέρνηση:Παραδώστε τον ΟΤΕ εδώ και τώρα!

Δε γίνεται μετά από τόσες ΜΙΖΕ(Ν)Σ να περιμένουν άλλο!Άλλωστε τώρα έχουν στα χέρια τους και το μνημόνιο... 

«Παραδώστε τον ΟΤΕ, αλλιώς θα χρεοκοπήσετε»!-Το… Δ΄ Ράιχ προελαύνει ακάθεκτο στη μισοχρεοκοπημένη Ελλάδα του ΔΝΤ, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ ασκεί ανοικτό παρασκηνιακό εκβιασμό στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του «Π» από έγκυρες διπλωματικές πηγές:

 Αποκάλυψη, μόνο στο «Π»: Ημέρες Δ' Ράιχ στην Ελλάδα του ΔΝΤ
Του ΝΩΝΤΑ ΧΑΛΔΟΥΠΗ
Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν παραδώσει τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, η Μέρκελ απειλεί ακόμη και με διακοπή της διεθνούς χρηματοδότησης της χώρας, που θα... οδηγούσε στην οριστική χρεοκοπία!
Tο νέο θρίλερ μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου λαμβάνει χώρα την ώρα που η Κομισιόν ετοιμάζει την παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την εγκληματική απόφαση Αλογοσκούφη να παραδοθεί ο ΟΤΕ στους Γερμανούς χωρίς την υποχρεωτική, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, υποβολή δημόσιας προσφοράς για τις μετοχές όλων των μετόχων μειοψηφίας, ενώ εκκρεμεί και η τελική συμφωνία των δύο κυβερνήσεων για να απομακρυνθεί ο κατηγορούμενος για απιστία Π. Βουρλούμης από το «τιμόνι» του Οργανισμού.

Οι κινήσεις της Κομισιόν για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου, που καταπατήθηκε για να πάρουν σε τιμή ευκαιρίας οι Γερμανοί τον έλεγχο του ΟΤΕ, αφήνουν για πρώτη φορά νόμιμα περιθώρια στην κυβέρνηση να ανατρέψει τη συμφωνία του 2008, αφού ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να «παγώσει» τα δικαιώματα ψήφου των Γερμανών στη γενική συνέλευση του ΟΤΕ, επαναφέροντας –έστω και προσωρινά, μέχρι να βρεθεί «νόμιμη» δυνατότητα μεταφοράς στους Γερμανούς– το μάνατζμεντ στον έλεγχο του Δημοσίου!


Σύμφωνα με πληροφορίες, που αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων τη γερμανική υποκρισία σε ό,τι αφορά τον... σεβασμό του ευρωπαϊκού δικαίου (οι «μικροί» το εφαρμόζουν διά ροπάλου, οι «ισχυροί» μπορούν να το αγνοούν…), η γερμανική κυβέρνηση προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε ένα… διπλωματικό κρεσέντο εκβιασμών στην κυβέρνηση Παπανδρέου, για να αποτρέψει οποιαδήποτε σκέψη επιβολής της νομιμότητας, άρα και ανατροπής της άθλιας συμφωνίας του 2008.


Ειδικότερα, η γερμανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε σε επίπεδο καγκελαρίας στο Μέγαρο Μαξίμου ότι αν υπάρξει η παραμικρή κίνηση ανατροπής της συμφωνίας του 2008, η Γερμανία θα βρει τον τρόπο, με κάποιο άσχετο πρόσχημα βέβαια, να «παγώσει» τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή, αφού θα μείνουν αμέσως απλήρωτοι οι μισθοί και οι συντάξεις στο Δημόσιο, με βέβαιη συνέπεια την ανατροπή της κυβέρνησης σε δραματικές συνθήκες πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης.


Οι Γερμανοί έχουν δύο τρόπους να προχωρήσουν όποτε θέλουν στη διακοπή της χρηματοδότησης της Αθήνας, χωρίς να εμφανισθεί ότι αυτή συνδέεται με την υπόθεση του ΟΤΕ, αφού αυτό θα αποκάλυπτε τις πραγματικές αυτοκρατορικές βλέψεις των Γερμανών:


1. Με το πρώτο «στραβοπάτημα» της Ελλάδας στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθεροποίησης μπορούν να ζητήσουν την άμεση διακοπή της χρηματοδότησης, όπως ακριβώς προβλέπει το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Άλλωστε, «στραβοπατήματα» έχουν γίνει ουκ ολίγα και με κομψότητα καταγράφονται στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν, αλλά προς το παρόν η τρόικα «κάνει τα στραβά μάτια», αφού το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δεν αντέχει σήμερα μια χρεοκοπία της Ελλάδας. Πολύ σύντομα, όμως, μετά τους ελέγχους που θα γίνουν στις τράπεζες και τα πρόσθετα κεφάλαια που θα προσφερθούν από τις κυβερνήσεις για την «οχύρωσή» τους, η Γερμανία θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να «τραβήξει την πρίζα» από τις χρηματοδοτικές συσκευές μηχανικής υποστήριξης του… ασθενούς.


2. Ακόμη κι αν η Ελλάδα δεν δώσει την παραμικρή αφορμή με «στραβοπατήματα», η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να… κλείσει το μάτι στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης και να εκδοθεί μια απόφαση απαγόρευσης της συμμετοχής της χώρας σε διάσωση άλλης ευρωπαϊκής χώρας, στη βάση της –υποτιθέμενης– παραβίασης των κανόνων του γερμανικού Συντάγματος και των ευρωπαϊκών συνθηκών. Άλλωστε, έχει προβλεφθεί στο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση ότι η γερμανική τράπεζα KfW, που δανείζει την Ελλάδα εξ ονόματος του Βερολίνου, μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή την παροχή χρηματοδοτήσεων, αν αποφασίσει σχετικά το Συνταγματικό Δικαστήριο.


Σ' αυτό το πλαίσιο, οι Γερμανοί επιδιώκουν να αποτρέψουν κάθε σενάριο μερικής, έστω, ανατροπής της συμφωνίας του 2008 για τον ΟΤΕ και επιμένουν μάλιστα να διατηρούν τον Π. Βουρλούμη στη διοίκηση, παρά την αντίθετη επιθυμία του Μαξίμου και το προφανές πρόβλημα που δημιουργεί η υποδικία Βουρλούμη για τα συμβόλαια της Siemens. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι ακόμη κι αν φύγει ο κ. Βουρλούμης από τον ΟΤΕ, θα προσληφθεί από την Telekom ως υπεύθυνος Ν.Α. Ευρώπης και θα έχει πάλι τον τελευταίο λόγο για τις αποφάσεις.


Σ' αυτό το πλαίσιο ασφυκτικών πιέσεων, η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ετοιμάζεται να αποφασίσει ότι καλώς δεν υποβλήθηκε δημόσια προσφορά από την Telekom, βασιζόμενη σε δύο γνωμοδοτήσεις, που με ταχυδακτυλουργικές ερμηνείες του κοινοτικού δικαίου επιχειρούν να αντιταχθούν στην εύλογη ερμηνεία του από την Κομισιόν. Αν αυτό συμβεί, η Ελλάδα χάνει και το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί της έναντι των Γερμανών και ο ΟΤΕ παραδίδεται στην Telekom οριστικά και με τους δικούς της όρους.

 
Επιπλέον, η χώρα κινδυνεύει να οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο με βεβαιότητα, όπως αναφέρουν έγκριτοι νομικοί, θα αποφασίσει την επιβολή προστίμων στην Ελλάδα για την παραβίαση του κοινοτικού δικαίου. Σ' αυτήν την περίπτωση, η μισοχρεοκοπημένη χώρα θα έχει τη θέση του… δαρμένου κερατά: και θα έχει εκχωρήσει τη σημαντικότερη, ακόμη και για λόγους εθνικής ασφάλειας, επιχείρηση της χώρας στους Γερμανούς, με μια αποικιοκρατική συμφωνία, και θα πληρώνει ο φορολογούμενος τεράστια ποσά προστίμων, για μια παραβίαση του κοινοτικού δικαίου που μόνο τους Γερμανούς εξυπηρετεί!

Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

«Πηγή: ΚΡΙΣΑΙΟΝ ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου