05 Αυγούστου 2010

«Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει»

Περί Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους

Ψηφίστηκε (την περασμένη εβδομάδα)στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής από τη κυβερνητική πλειοψηφία τροπολογία σύμφωνα με την οποία αυξάνεται το όριο των απολαβών εκτός έδρας κατά είκοσι (20) μέρες στους συνεργάτες του πρωθυπουργικού και των υπουργικών γραφείων ή των γραφείων των γενικών γραμματέων.

Με την ίδια τροπολογία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με την εντυπωσιακή ονομασία «Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη»(sic!) αυξάνεται και ο μισθός κατά ...1.000 ευρώ του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Όπως καταλαβαίνετε άρχισαν οι εξαιρέσεις από το πρόγραμμα λιτότητας και περικοπής των μισθών. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση δεν μιλάμε απλά για μη μείωση των μισθών τους αλλά για εντυπωσιακή αύξηση των υψηλά ιστάμενων παραγόντων της Κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα που οι μισθοί όλων των εργαζομένων έχουν περικοπεί , οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα και το ευρώ αναζητείται από τον Έλληνα πολίτη ως ....απολεσθέν αντικείμενο, αυτά τα πράγματα είναι προκλήσεις!

Όσο και εάν προσπάθησαν να το περάσουν μέσω του Θερινού Τμήματος της Βουλής ,για προφανείς λόγους, δεν έχουν αντιληφθεί ότι μπορεί να κρυφθεί από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ γενικότερα ( αφού λίγες τροπολογίες πιο κάτω και στο ίδιο νομοσχέδιο τους «χάριζαν» κάποια εκατ. ευρώ), αλλά η νέα μορφή επικοινωνίας , το διαδίκτυο δεν έχει τέτοιου είδους περιορισμούς και αγκυλώσεις.

«Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει»,έλεγε ο Βίκτωρ Ουγκώ.

Παραφράζοντας λοιπόν ελαφρά τον μεγαλύτερο Γάλλο Συγγραφέα και τοποθετώντας την στο σημερινό πολιτικό στάτους , η φράση θα μπορούσε να αποδοθεί ως εξής: « To ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το έγκλημα και τα θερινά τμήματα της Βουλής το διαπράττουν».

Γιατί δεν είναι φυσικά μόνο το ανωτέρω παράδειγμα.

Είναι και η ουσιαστική κατάργηση του ΟΜΕΔ και των συλλογικών συμβάσεων κατ' επέκταση, η χαριστική ρύθμιση – χρονική μετατόπιση του 20% των εσόδων από τις διαφημίσεις που θα έπρεπε να αποδίδουν οι «καναλάρχες» ( αλλά ...δεν!), οι ...πονηρές υπερ-αρμοδιότητες του Υπουργού Οικονομικών, μέχρι και η πώληση ...άυλων δικαιωμάτων (προσοχή!) και αποσύνδεση του ξεπουλήματος από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πηγή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου