23 Αυγούστου 2010

Το λογότυπο του Α.Π.Θ παραμένει....



«Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του....»:


Ανδριάντας του Αριστοτέλη στο Α.Π.Θ.

Στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φιλοξενείται πλέον ανδριάντας του Σταγειρίτη φιλοσόφου, Αριστοτέλη, η δημιουργία του οποίου στοχεύει στην απόδοση τόσο της προσωπικότητας όσο και του φιλοσοφικού βάθους της προσωπικότητας του σημαντικού αυτού άνδρα.

.... Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. και το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., καθηγητή Αναστάσιο Μάνθο και από τον Πρόεδρο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης», Μιχάλη Καρτσιώτη αλλά και ομιλία της καθηγήτριας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ., Δήμητρας Σφενδόνη – Μέντζου, με βασικό θέμα «Αριστοτέλης, ο κορυφαίος πανεπιστήμων φιλόσοφος».

Πληροφορίες: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 2310 997158, 996778.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία....

Καλά, τώρα τον θυμήθηκαν τον Αριστοτέλη, μέχρι τώρα έχουνε τον Δημητράκη (μέχρι και στην σφραγίδα) και δεν τον αποβάλουνε......ίσως κολλήσουνε και καμία αγιογραφία στον Αριστοτέλη για να τον "εξαγνίσουν"....

Τελικά αυτό είναι Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ή Αγιοδημητριάτικο Πανεπιστήμιο που φιλοξενεί ανδριάντα του Αριστοτέλη;

Αλήθεια, ποιες ήταν οι υπηρεσίες του Δημητράκη στον χώρο της επιστήμης;

Ιδού τα χάλια σας:


Και ρωτάμε έχετε καταλάβει σωστά τι εστί Πανεπιστήμιο, τι εστί Αριστοτέλης, και τι εστί κεριά και λιβάνια, και γιατί η σφραγίδα και το λογότυπο του Πανεπιστημίου με τον Δημητράκη;

Τι σχέση έχει ο Δημητράκης με το «ΜΟΥΣΕΣ ΧΑΡΙΣΙ ΘΥΕ» ;


Το ιστορικό κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Στην είσοδο αναγράφεται το ρητό «ΜΟΥΣΑΙΣ ΧΑΡΙΣΙ ΘΥΕ» το οποίο σημαίνει «Θυσίαζε στις Μούσες και τις Χάριτες»


4 σχόλια:

  1. εγω θα ρωτησω κατι αλλο.σαςν ενοχλει αφανταστα ο δημητρακης και δεν σας ενοχλει ο αιγυπτιος διας που λατρευετε και θελετε να πηδα τις κορες σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα δεν είναι ο Λώτ, ούτε περί λατρείας Διός. Αλλά, θα έχεις κάποιους συγκεκριμένους λόγους για να τα γράφεις αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλά ασπονδως προσφιλείς και απαισιως αγαπητοί και διεστραμμένοι Ιουδαίοι, ΑΛΛΑ, η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και η Ησιόδεια ΘΕΟΓΟΝΙΑ που αφήσατε να επιζήσουν, μόνο και μόνο για να τις χρησιμοποιείτε για διακωμώδηση και μείωση και εξευτελισμό του ελληνικού πολιτισμού, αυτή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΘΕΟΓΟΝΙΑ, σαν αποθέωση της Ειρωνείας, θα γίνει ο τάφος του ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ ΛΟΓΟΥ και του ψευδοπολιτισμου που ιδρύσατε.
    Διότι «ουδέν καλόν αμιγές κακού», που σημαίνει ότι δεν υπολογίσατε σωστά τον κίνδυνο που διατρέχατε αν κάποιος η κάποιοι κατόρθωναν να αποσυμβολισουν και να ερμηνεύσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, μέσω ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΙΜΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.
    Ούτε εσείς Κύριοι των «ελληνικών τεκτονικών στοών» εξετάσατε ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/01/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο φίλος andromedios μάλλον μπέρδεψε το θέμα της ανάρτησης. Το θέμα είναι ότι το λογότυπο του Α.Π.Θ. παραμένει. Του αρέσει; Πάντως ας μας αναφέρει ποιοι είναι οι Κύριοι των «ελληνικών τεκτονικών στοών», για μην έχουν λάθος εντυπώσεις οι αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή