«Καρποί της Γης», το πρώτο Φεστιβάλ Νέων Αγροτών Ηλείας, στην Αρχαία Ολυμπία, από 11 έως 14 Αυγούστου, στην Μουριά δίπλα στον Αλφειό ποταμό.
Το Φεστιβάλ Νέων Αγροτών Ηλείας προβάλλει τους ΚΑΡΠΟΥΣ της ΓΗΣ, της Ηλειακής Γης, αλλά και της Πελοποννήσου, όπως: το φημισμένο λάδι της & της ελιές της, το μέλι της, τα πορτοκάλια της, τις πατάτες της, τα λαχανικά της, τα τριφύλλια της, τα καρπούζια της, τα σταφύλια της και τα μεταποιημένα παράγωγά τους με παραδοσιακές τοπικές συνταγές.
Όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ θα διεξάγονται δραστηριότητες στο ποτάμι (rafting, kayak,τοξοβολία, ιππασία, ψάρεμα κλπ), έκθεση παραδοσιακών γεωργικών εργαλείων, ενώ θα προσφέρεται παραδοσιακή γουρνοπούλα Φολόης.
Πέραν από τα παραπάνω την Τετάρτη, 11/8/2010, στις 18.30 οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ακούσουν τους χαιρετισμούς από τον Νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα, από τον Αντινομάρχη, από τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ηλείας, από τον Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, από τους τοπικούς βουλευτές, από τον κ. Θ. Βασιλόπουλο (Πρόεδρο Ένωσηξς Νέων Αγροτών Ηλείας), από τον κ. Π.Λακόπουλο (Σύλλογο Καλαμποπαραγωγών), από τον κ. Κ. Θεοδωρόπουλο (Πρόεδρο Κτηνοτρόφων Ηλείας), από τον κ. Γ. Καλλιμώρο (πρόεδρο ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας) και από τον Πρόεδρο του ΔΔ Μουριάς. Επίσης θα γίνει ομιλία από τον κ. Δ. Καραγιάννη με θέμα «Συμβολή του γαστρονομικού τουρισμού στην αγροτική οικονομία». Και το βράδυ (21.30) λαϊκό γλέντι με την Χαρά Βέρα.
Την Πέμπτη, 12/8/2010, στις 18.30, πέραν από τις συνεχείς ημερήσιες δραστηριότητες θα γίνουν παρουσιάσεις και ομιλίες από δραστηριότητες στην περιοχή, όπως για την ΕΑΣ Ηλείας, για την Αρκαδική Γη, για το Κτήμα Φούγκα, για το Κτήμα Μπριτζίκη, για τον Αγροβιοτεχνικό Συνεταιρισμό Κυπαρισσίας, για τους Πυροσβέστες Εθελοντές, για την μέθοδο ΚΑΛΥΔΩΡ, για τον Ιππικό Όμιλο Ανδραβίδας, αλλά και τσουβαλοδρομίες καθώς και διαγωνισμός τραγουδιού, όπου ο κάθε ένας θα μπορεί να τραγουδήσει το αγαπημένο του τραγούδι με την συνοδεία της ορχήστρας. Και το βράδυ (21.30) λαϊκό γλέντι-πανηγύρι με τους Κ.Κωτσάκη & Ε.Βέρα.
Η Παρασκευή, 13/8/2010, 18.30, παρουσιάζει ένταση εισηγήσεων με τους: κ. Γιάννο Παπαϊωάννου «Οικομουσείο Αλφειού», κ. Νίκο Σαμαρείδη «Βιοποικιλότητα», κα. Διατσέντα Φανού-Φουσκαρίνη «Εθελοντισμός & Κοινωνία των πολιτών», κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη «Αγροτουρισμός-Οικοτουρισμός», κ. Βασίλη Τακτικό «Κοινωνία των Πολιτών & Πράσινη Ανάπτυξη», κ. Βασίλη Καραντινό «Βιολογική Γεωργία 1990-2010», ενώ θα ακολουθήσει ο Χορευτικός Όμιλος. Και το βράδυ (21.30) παραδοσιακό πανηγύρι με τραγούδια της Πελοποννήσου με τον Γιώργο Νταλιάνη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Από την ατυχία-κατάντια, λόγω έλλειψης άλλης τροφής σε ημιέρημους κάμπους, ξεκίνησε ο εθισμός στην επεκτατική-αποδασωτική γεωργία των 'αυξάνεσθε και ερημοποιείτε' γεωργών-δολοφόνων Κάιν, και κατέληξε η υπ. αρ. 1 απειλή για το απροετοίμαστο σήμερα για ηφαιστειακούς χειμώνες, κατευθυνόμενα υπερπληθυσμιακό ανθρώπινο είδος, αφού οι γεωργοί παντού ζουν με τον καθημερινο ΤΡΟΜΟ για χαλάζι-πλημμύρες-ξηρασία-ακρίδες-αρρώστιες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κατσίκια τρέφονται με χαμηλούς βλαστούς, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ το δάσος και ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φροντίδες. Αντίθετα πρόβατα και αγελάδες προωθούνται από κλίκες επειδή χρειάζονται αποδασωμένα λιβάδια, όπου ασυναγωνίζονται μεταλλαγμένα και γεωργία, διχάζοντας τα θύματά τους...
Μακάρι, από την Ελλάδα, η οποία ύμνησε την κτηνοτροφική-δασική αυτάρκεια που τη βοήθησε να επιβιώσει και να προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα, ολοένα και περισσότεροι να δουν, εν μέσω επεκτεινόμενης πείνας, την ευκαιρία διάδοσης της αλήθειας για τη θανάσιμη παγίδα τής γεωργίας και τη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ λύση της αιγοτροφίας!