19 Αυγούστου 2010

Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Αριστοτέλη Γκούμα.

Η Χειμάρρα παραμένει αναστατωμένη από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα. Όλα δείχνουν πως οι κινήσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν για πολύ ακόμη και είναι σίγουρο πως η υπόθεση δεν θα ξεχαστεί εύκολα. Μερίδα αλβανικών ΜΜΕ, πολιτικών και βέβαια οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να μετατρέψουν το μαύρο σε άσπρο, και να παρουσιάσουν την στυγερή δολοφονία ως τροχαίο δυστύχημα. Πέραν των ατράνταχτων τεκμηρίων της δολοφονικής ενέργειας όπως οι καταγγελίες στην αστυνομία που είχαν κατατεθεί εις βάρος των δολοφόνων από Χειμαρριώτες, οι δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες των προκλητικών τους ενεργειών και τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, αξίζει να δούμε μερικά στοιχεία του πρότερου έντιμου βίου των δολοφόνων:
Οι δολοφόνοι του Αριστοτέλη Γκούμα, διατηρούν προσωπικές σελίδες στον δημοφιλή διαδικτυακό χώρο κοινωνικής δικτύωσης “Facebook.com”. Οι σελίδες αυτές είναι κατατοπιστικές για όσους αναρωτιούνται για τις προσωπικότητες των δραστών. Στα ενδιαφέροντά τους εμφανίζονται σελίδες καλλιτεχνών, ποδοσφαιρικών ομάδων κτλ. Ο Bledar Meminaj, έχει εγγραφεί μεταξύ άλλων σε ομάδες όπως “Η απάντησή μας στην ελληνική ομάδα με τα 65000 μέλη: Εμείς 200.000″ (Pergjigjia Jon Kunder Grupit Grek Qe Ka 65.000 Fansa Ne 200.000). Δεν θα υπήρχε τίποτα μεμπτό στην συμμετοχή σε μια τέτοια σελίδα αν ο Meminaj, δεν συμμετείχε στην ανταλλαγή απόψεων όπου φράσεις όπως “Fuck Greece” είναι ότι πιο ευγενικό μπορεί να συναντήσει κανείς.
Συμμετέχει επίσης στην σελίδα Τσάμικη Νεολαία (Rinia Came) με αντίστοιχο περιεχόμενο, ανήθικες ύβρεις και έντονες διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας. Είναι επίσης οπαδός του δημάρχου Τιράνων και προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα (είναι αυτός ο οποίος κατήγγειλε την Ελλάδα για σφετερισμό των υδάτων της Αλβανίας και κατάφερε την ακύρωση της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα).
Ο οδηγός του αυτοκινήτου που πάτησε τον άτυχο Αριστοτέλη, Ilir Mukaj, δήλωσε στο δικαστήριο πως πρόκειται για τροχαίο ατύχημα (με υπαιτιότητα μάλιστα του φονευθέντος) και πως καμία “πολιτική” διάσταση δεν υπάρχει στο ζήτημα. Το ίδιο είχε δηλώσει πρωτύτερα και ο πατέρας του στα ΜΜΕ τονίζοντας πως δεν είναι ρατσιστές. Άλλα προκύπτουν όμως από την σελίδα του Mukaj στο facebook αφού τόσο ο ίδιος όσο και οι φίλοι του είναι μέλη στις ρατσιστικές σελίδες “Εδώ έχουν δίκιο μόνο οι Αλβανοί” (Ketu kan Drejt Vetem Shqiptaret) και “Αλβανοί που μισούν την Ελλάδα” (Shqiptare qe urrejne Greqine).
Και στις δύο περιπτώσεις οι ρατσιστικές δημοσιεύσεις κατά κάθε τι ελληνικού είναι αμέτρητες. Ειδικά στην δεύτερη σελίδα, υπάρχουν πολλές πρόσφατες δημοσιεύσεις που στοχοποιούν την Χιμάρα και τον δήμαρχό της, Βασίλη Μπολάνο σε μορφή κειμένου και βίντεο. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως όλα τα μέλη της παρέας, εμφανίζονται με κοντό μαλλί στρατιωτικά κουρεμένο.
Πηγή
Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου