24 Σεπτεμβρίου 2010

Η..."ήττα" της Αργεντινής στα αμερικανικά δικαστήρια και ο...Ανταλκίδας!

Ο σύγχρονος Ανταλκίδας Τζέφρυ Παπανδρέου(GAP),αφού έκανε πράξη τις εντολές ως Δ-ούλος της Ν-έας Τ-άξης,την κάνει σιγά-σιγά με ελαφρά πηδηματάκια,προετοιμάζοντας το έδαφος,για...γραμματέας του Ο-ργανωμένου Η-λεκτρονικού Ε-λέγχου! 

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΠΩΣ ΤΟ 101% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ (έτσι είπαν) ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡIΖΕΙΣ JEFFREY???
 
Η Αργεντινή χάνει την έφεση για επιτόκια 101%. 
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ...Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η χώρα γνώριζε τους κινδύνους. 

Η Αργεντινή έχασε την έφεση που είχε κάνει σε αμερικανικό δικαστήριο όταν αυτό αποφάσισε πως η επιβολή επιτοκίων 101% σε μέρος του χρέους της μετά την κρατική χρεοκοπία του 2002 δεν είναι παράλογα υψηλή.
Η έφεση είχε στηριχθεί στο γεγονός ότι η πολιτική του κράτους στη Ν.Υόρκη - στους νόμους του οποίου υπάγεται το εν λόγω χρέος - είναι εναντίον των υψηλών επιτοκίων. Η χθεσινή απόφαση σε βάρος της Αργεντινής απηχεί και υποστηρίζει ανάλογες δικαστικές αποφάσεις του 2009 από τον Αμερικανό δικαστή Thomas Griesa, ο οποίος επιβλέπει τους δικαστικούς αγώνες στις ΗΠΑ που αφορούν τη χρεοκοπία της Αργεντινής επί χρεών 100 δισ.δολ.
Αποτελεί μία νίκη των ομολογιούχων όπως η NML Capital Ltd., θυγατρική της Elliot Management Corp., οι οποίοι ισχυρίζονται πως έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της χρεοκοπίας. 

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου