07 Οκτωβρίου 2010

Τι σας είπαν και τι δεν σας είπαν

(Σας είπαν) Έγραψαν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα:

Οι Γερµανοί καλωσόρισαν στη χώρα τους το Ισλάµ!

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ συναυλίες και παρελάσεις στο λιµάνι της Βρέµης γιορτάστηκαν το Σαββατοκύριακο τα 20 χρόνια από την επίσηµη επανένωση της Γερµανίας. Στις εκδηλώσεις συµµετείχαν χιλιάδες Γερµανοί, ηγέτες της χώρας και διεθνείς προσωπικότητες, ενώ οµιλίες εκφώνησαν η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ. Στην πρώτη του οµιλία από τον περασµένο Ιούλιο που ανέλαβε την προεδρία, ο Κρίστιαν Βουλφ µίλησε για τα κατορθώµατα όλων εκείνων που έδωσαν µάχη για την ελευθερία, για να αναφερθεί στη συνέχεια στις προκλήσεις που θέτει η µετανάστευση. «Ο χριστιανισµός ανήκει στη Γερµανία. Ο ιουδαϊσµός ανήκει στη Γερµανία.

Αυτή είναι η ιουδαιοχριστιανική ιστορία µας.

Τώρα, όµως και το Ισλάµ ανήκει στη Γερµανία», τόνισε. Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων πραγµατοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση µε τον Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό ΙSS, απ’ όπου αµερικανοί και ρώσοι κοσµοναύτες συνεχάρησαν τη Γερµανία.

Η γερµανίδα καγκελάριος _ µεγαλωµένη η ίδια στην Ανατολική Γερµανία _ επαίνεσε τους αγώνες των Ανατολικογερµανών, ενώ επισήµανε και το τεράστιο κύµα αλληλεγγύης που υπήρξε από τη Δυτική Γερµανία. «Χάρις σε αυτές τις γενναίες προσπάθειες», τόνισε, «µπορέσαµε να ανασυνταχθούµε τόσο γρήγορα και να κάνουµε τη Γερµανία µια χώρα που χαίρει του γενικού σεβασµού».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τι δεν σας είπαν:

Οι άπιστοι Γερμανοί έστειλαν ανοιχτή επιστολή μέσω μιας από τις μεγαλύτερες γερμανικής εφημερίδος (tagesspiegel) στον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ όπου εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, χωρίς βέβαια να παραλείψουν να δώσουν έμφαση και στον Αριστοτέλη, Σωκράτη και μία φωνή διαμαρτυρίας κατά του καταστημένου καθώς ο Κρίστιαν Βουλφ δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο στους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους και επισημαίνουν ότι Γερμανοί πολίτες δεν είναι μόνο οι πιστοί αλλά και οι άπιστοι, οι άθρησκοι, οι αγνωστικιστές ...οι οινοπότες κόκκινου κρασιού και κλείνουν ειρωνικά με τις λέξεις

Shalom, Salam και Grüß Gott (γεια σας σε ελεύθερη μετάφραση σε επί λέξη μετάφραση χαιρέτα τον Θεό).

Και κάτι ακόμα: Όταν το Εθνικό Θέατρο το 2004 έπαιξε την Αντιγόνη του Σοφοκλή στην Στουτγάρδη η μεγαλύτερη τοπική και σοβαρή εφημερίδα Stuttgarter Zeitung έγραψε τα εξής: «Λανθάνουν οι πολιτικοί μας όταν δηλώνουν ότι οι ρίζες του πολιτισμού μας είναι ιουδαιοχριστιανικές, πρέπει να τις αναζητήσουμε στην αρχαία Ελλάδα». Και επειδή είχα την τιμή να βρίσκομαι στο θέατρο, μετά την λήξη της παραστάσεως, είδα πως οι Γερμανοί έφυγαν σαν μαγεμένοι και με απέραντο δέος και σεβασμό προς την αρχαία Ελλάδα. Μάρτυρας μου ο κ. Γενικός Πρόξενος που καθόταν δίπλα μου.

Σχετικό θέμα: Ιδού ποιοι θα κυβερνούν την Γερμανία:

Η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου