15 Οκτωβρίου 2010

Ο Στίβεν Μίλερ και η ανοιχτή για τους τουρίστες η Ακρόπολη


Τουρίστες ανεβαίνουν στον Ιερό Βράχο από κεντρική είσοδο δωρεάν. «Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν» δηλώνει ο πρόεδρος των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ.

Ηλεκτρισμένη παραμένει και σήμερα η ατμόσφαιρα στην Ακρόπολη. Έξω από τον αρχαιολογικό χώρο έχουν συγκεντρωθεί και πάλι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου να είναι πλέον ανοιχτή και όσοι επιθυμούν εισέρχονται χωρίς να πληρώνουν χρηματικό αντίτιμο.

«Θα φτάσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται»,
δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού, Νίκος Χασομέρης.

Επίσης, κατήγγειλε ότι ορισμένοι υπάλληλοι έβαζαν τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο, από την είσοδο της Αρεοπαγίτου, σπάζοντας έτσι τη στάση εργασίας των μονίμων, που θα διαρκέσει έως τις 12 το μεσημέρι.

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε, νωρίς το πρωί, όταν αστυνομικές δυνάμεις άφησαν ένα ζευγάρι τουριστών να μπει στον Ιερό Βράχο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων.

«Τα επεισόδια στην Ακρόπολη και οι απεργίες αλλοιώνουν το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».

«Έχω πει επανειλημμένα στους συμβασιούχους ότι δεν έχει νόημα να κάνουν επεισόδια. Μπορούν να δουλεύουν κανονικά, να κρατούν τις πόρτες των αρχαιολογικών χώρων ανοιχτές, αλλά χωρίς να κόβουν εισιτήρια. Έτσι και οι τουρίστες θα φεύγουν ευχαριστημένοι και το κράτος θα ζημιώνεται. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα βλέπουμε όλα ως ποδοσφαιρικό αγώνα»,

δήλωσε χθες ο καθηγητής, Στίβεν Μίλλερ που δυστυχώς τα τελευταία 10 χρόνια κανένας Έλληνας υπουργός Πολιτισμού δε ζήτησε τη γνώμη του...αν και αυτός ο άνθρωπος συνταξιοδοτηθείς πλέον προσπαθεί να σκιαγραφήσει το «προφίλ» του αρχαϊκού ναού του Δία στη Νεμέα. Ο Στίβεν Μίλερ έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στη μελέτη των ευρημάτων από το ιερό του Δία, προκειμένου να δημοσιεύσει μια πληρέστερη εικόνα της περιοχής.

«Οι ανασκαφές στη Νεμέα, ωστόσο, δεν έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν πολλά, τα οποία αναμένουμε: το στάδιο του Πινδάρου, από το οποίο έχουμε εντοπίσει μόνο την αφετηρία και την επιφάνεια του στίβου, τον ιππόδρομο, για τον οποίο έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι κάλυπτε επιφάνεια 5.000 τετραγωνικών μέτρων και την Ιερά Οδό, που συνέδεε το στάδιο με το Ιερό»
εξήγησε.

Επεξεργασία κειμένου από www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Η απάντησή μου,
    καθώς και των φίλων που παρακολουθούν το blog :
    http://bilsot1.blogspot.com/2010/10/blog-post_5654.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή