22 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα καταδικάστηκε


Άθλια η κατάσταση....

Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Καταδίκη Ελλάδας και Βελγίου για κακομεταχείρηση πολιτικού πρόσφυγα


Την καταδίκη της Ελλάδος και του Βελγίου για παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην περίπτωση ενός Αφγανού υπηκόου, ο οποίος είχε αιτηθεί πολιτικό άσυλο, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανωθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, κυρίως για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, που επεφύλαξαν οι Αρχές στον Αφγανό.

Καταδικάστηκε, ακόμη, για παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής, σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη καθώς και για το γεγονός ότι, κρίθηκε ανεπαρκές το σύστημα παροχής ασύλου στην χώρα.
Εάν διαβάσατε προσεκτικά, ο Αφγανός στην Ελλάδα καταλόγισε ότι, ήταν έτοιμη να προχωρήσει στην απέλαση του, αδιαφορώντας για το αν η ζωή του θα εκτίθετο σε κίνδυνο στο Αφγανιστάν... Καλά, από ποιους, στο Αφγανιστάν  δεν έχουν στείλει οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο, χιλιάδες στρατό για να τους προστατεύουν; Η Ελλάδα θα τον προστατέψει καλύτερα; Τότε ο στρατός εκεί τι κάνει;

Μήπως η Κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει την επανεξέταση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ»; Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μία ενιαία νομοθεσία μεταχείρισης πολικών (;)προσφύγων, λαθρομεταναστών στην Ευρώπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου