27 Ιανουαρίου 2011

Υεμένη: Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης


Βράζει ο μουσουλμανικός κόσμος

Χιλιάδες βγήκαν την Πέμπτη στους δρόμους της Σαναά στην Υεμένη, για να ζητήσουν την αλλαγή της κυβέρνησης, εμπνεόμενοι από τις διαδηλώσεις που ανέτρεψαν τον πρόεδρο της Τυνησίας και επεκτάθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Αίγυπτο.

Αυτόπτες μάρτυρες υπολογίζουν σε περίπου 16.000 τους Υεμενίτες που διαδήλωσαν σε τέσσερα σημεία της Σαναά, πραγματοποιώντας τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μετά το κύμα των διαμαρτυριών που συγκλόνισαν την περασμένη εβδομάδα την Υεμένη. Διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν την αναταραχή αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

"Ο λαός θέλει να αλλάξει ο πρόεδρος", φώναζαν οι διαδηλωτές κρατώντας πανώ με αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου.

Ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον μιας πτέρυγας της Αλ-Κάιντα που έχει τη βάση της στην Υεμένη, κυβερνά το κράτος αυτό της Αραβικής Χερσονήσου τα τελευταία 30 χρόνια.

"Αν το κυβερνών κόμμα δεν απαντήσει στα αιτήματά μας, θα το κλιμακώσουμε μέχρι να πέσει ο πρόεδρος, όπως ακριβώς συνέβη στην Τυνησία", δήλωσε ο διαδηλωτής Αγιούμπ Χάσαν.

Λίγες δεκάδες αστυνομικοί με γκλομπ παρακολουθούσαν σιωπηλά τις διαδηλώσεις, οι οποίες τελείωσαν ήρεμα, καθώς οι διαδηλωτές έφυγαν για να μασήσουν κατ, ένα ήπια τονωτικό φύλλο που καταναλώνεται ευρέως το απόγευμα στην Υεμένη.

Πηγή...http://www.capital.gr/News.asp?id=1124132



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου