16 Φεβρουαρίου 2011

Μαζική παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων καθώς και Μαζικές εκτοξεύσεις μικροδορυφόρων ετοιμάζει το Ιράν.




Μόλις το Ιράν ανακοίνωσε ότι άρχισε τη μαζική παραγωγή "αόρατων" πυραύλων, Ξέσπασαν ταραχές στην Τεχεράνη!
Εικάζεται,από Ιρανικές πηγές,ότι οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τους πυραύλους,είτε έχουν εξαφανιστεί,είτε δολοφονήθηκαν...

Ιράν: Άρχισε τη μαζική παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων
1) Το Ιράν άρχισε τη «μαζική παραγωγή έξυπνων βαλλιστικών πυραύλων που δεν εντοπίζονται» και προορίζονται για την καταστροφή «ναυτικών στόχων», ανακοίνωσε σήμερα ο στρατηγός Mohammad Ali Jafari διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο press.tv. «Η ταχύτητα αυτών των πυραύλων είναι τριπλάσια αυτής του ήχου, δεν εντοπίζονται και δεν μπορούν να εξουδετερωθούν από τους εχθρούς» πρόσθεσε ο στρατηγός,Jafari ο οποίος δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για την ονομασία ή τα άλλα χαρακτηριστικά αυτών των πυραύλων. Στη συνέχεια, ο ίδιος συμπλήρωσε πως βίντεο από την εκτόξευση ενός από τους πυραύλους αυτούς «θα τεθεί στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης».




Οι «Φρουροί της Επανάστασης» ο επίλεκτος στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ελέγχουν το σύνολο του βαλλιστικού και πυραυλικού προγράμματος του Ιράν. Το Ιράν διαθέτει μια σημαντική πανοπλία από πυραύλους μικρού, μέσου και μακρού βεληνεκούς, μερικοί από τους οποίους μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ ή τις αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο και τη Μέση Ανατολή. Οι περισσότεροι από τους πυραύλους αυτούς, για τον αριθμό των οποίων δεν υπάρχει καμιά ακριβής πληροφορία, προέρχονται από ρωσικούς, κινεζικούς ή βορειοκορεατικούς πυραύλους.

2) Στην έξυπνη, οικονομική και στρατηγικά ευέλικτη λύση των μικροδορυφόρων χαμηλής τροχιάς προσανατολίζεται το Ιράν για να αποκτήσει αυτονομία και ασφάλεια στις τηλεπικοινωνίες και όχι μόνο. (Είναι ένα σχέδιο το οποίο παλαιότερα, προ πενταετίας περίπου, είχε προταθεί και στην Ελλάδα, χωρίς να προχωρήσει λόγω εμπλοκής με το πρόγραμμα του HellaSat. Το βάρος καθενός από αυτούς που είχαν προταθεί στην Ελλάδα θα ήταν περίπου 25 κιλά με τα καύσιμα και θα έμοιαζαν με ένα μεγάλο κουτί με διάμετρο 53 cm και ύψος 48 cm. Θα μπορούσαν να εκτοξευθούν μέχρι και 50 τέτοιοι δορυφόροι στην πρώτη φάση του προγράματος Θα μπορούσαν να μείνουν σε υπηρεσία μέχρι 130 ημέρες ή ακόμα αι ένα χρόνο αν μεγάλωνε το βάρος τους και συνεπώς το καύσιμό τους και θα έδιναν άμεσες λύσεις ειδικά σε περιπτώσεις κρίσεων).

Το Ιράν σχεδιάζει να εκτοξεύσει πολλούς τέτοιους δορυφόρους ως το Μάρτιο του 2012, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμεντινεζάντ χωρίς να δώσει διευκρινίσεις στη διάρκεια μιας τελετής που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και κατά την οποία παρουσιάστηκαν τέσσερις μικροί δορυφόροι. η NASA αντιλήφθηκε τα πλεονεκτήματά τους με ένα πρόγραμμα που ακούει στο όνομα Space Technology 5 κατασκευάζοντας τρεις μικροδορυφόρους. «Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της χρονιάς (το ιρανικό έτος τελειώνει στις 20 Μαρτίου) και τον επόμενο χρόνο θα γίνουν πολλές εκτοξεύσεις» δορυφόρων, δήλωσε ο πρόεδρος. Η τηλεόραση έδειξε τέσσερις νέους μικροδορυφόρους με βάρος λίγων δεκάδων κιλών στη διάρκεια αυτής της τελετής, δύο από τους οποίους, οι Ρασάντ και Φατζρ, πρόκειται να εκτοξευτούν πριν από τις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε δώσει το Δεκέμβριο ο υπουργός Άμυνας Αχμάντ Βαχιντί.

Ο Ρασάντ (Παρατήρηση) είναι ένας δορυφόρος παρατήρησης που κατασκευάζεται από το πανεπιστήμιο Μαλκ Αστάρ της Τεχεράνης, το οποίο εξαρτάται από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Η εκτόξευσή του προβλεπόταν για τον Αύγουστο του 2010, όμως αναβλήθηκε. Ο Φατζρ (Αυγή) είναι ένας δορυφόρος αναγνώρισης που κατασκευάζεται από την εταιρεία Sa-Iran, η οποία εξαρτάται από το υπουργείο Άμυνας. Δύο άλλοι μικροί πειραματικοί δορυφόροι, οι Ζαφάρ (Νίκη) και Αμίρ-Καμπίρ, κατασκευασμένοι από πανεπιστήμια της Τεχεράνης, παρουσιάστηκαν επίσης από την τηλεόραση, η οποία δεν έδωσε καμιά πληροφορία για τη λειτουργία τους. Στη διάρκεια της τελετής αυτής, οι αρχές έδειξαν επίσης τους κινητήρες του μελλοντικού πυραύλου Σαφίρ Β1 (Πρεσβευτής), ικανού να θέσει ένα δορυφόρο 50 κιλών σε τροχιά σε ύψος 300 ως 450 χιλιομέτρων. Το Φεβρουάριο 2009, η εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου που κατασκευάστηκε στο Ιράν, του Ομίντ (Ελπίδα), με ένα πύραυλο Σαφίρ 2, είχε ανησυχήσει τους Δυτικούς, που φοβούνται μήπως το Ιράν χρησιμοποιήσει τη βαλλιστική και διαστημική τεχνολογία του για στρατιωτικούς σκοπούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΙΣΧΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου