04 Φεβρουαρίου 2011

Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου....και πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο σκοτάδι και στη φτώχεια!!!Αυτά στην Κρήτη!

250 Έτσι προστάζοντας γυρόφερνε μες στις ζυγιές τ᾿ ασκέρι·
κι ήρθε, τα πλήθη άντιδιαβαίνοντας, στων Κρητικών τ᾿ ασκέρι,
που αρματωνόταν στον πολέμαρχο τρογύρα Ιδομενέα.
Ο Ιδομενέας στους πρώτους έστεκε, στη δύναμη ίδια κάπρος,
και πίσω τους στερνούς ξεσήκωνε στον πόλεμο ο Μηριόνης.
Τους είδε ο ρήγας Αγαμέμνονας κι ευφράθηκε η καρδιά του,
κι ευτύς, γλυκαίνοντας τα λόγια του, του Ιδομενέα μιλούσε:
«Περίσσια, Ιδομενέα, στον πόλεμο και στίς δουλειές τις άλλες
απ᾿ όλους τους γοργαλογάρηδες Αργίτες σε δοξάζω,
για σύντας τρώμε κι αξετίμητο, φλογάτο απ᾿ τα κροντήρια
255
260 κερνούν κρασί, να πίνουν οι άρχοντες οι πρώτοι απ᾿ τους Αργίτες.
Κι αν πίνουν οι άλλοι μακρομάλληδες Αργίτες το δικό τους
καθένας, όμως σένα η κούπα σου σαν τη δικιά μου στέκει
ξέχειλη πάντα, όσο που ρέγεται να 'χει να πιει η καρδιά σου.
Ομπρός λοιπόν στη μάχη, δείξε μας ποιος είσαι, ως το καυχιέσαι.»
Και τότε ο Ιδομενέας του απάντησε, των Κρητικών ο ρήγας:
«Ύγιέ του Ατρέα, στ᾿ αλήθεια σύντροφος θα σου είμαι εγώ για πάντα
πιστός, ως μιας αρχής σου το 'ταξα και δέθηκα με λόγο.
Μον᾿ πήγαινε, άλλους μακρομάλληδες Αργίτες να κεντρίσεις,
να μπούμε γρήγορα στον πόλεμο, μια κι έσπασαν τους όρκους
265
270 οι Τρώες· μα τούτους πίσω θάνατος τους καρτεράει και χάρος
το δίχως άλλο, τι τους όρκους μας πρώτοι μαθές πάτησαν.»

Ομήρου Ιλιάδα - Ραψωδία Δ

Ω!...άμοιροι Έλληνες!Ω!...Κρήτες!Ωϊμέ...απόγονοι του Μίνωα!Ζητάτε ωρέ,την..."ευλογιά" και την..."προστασία" των σφαγέων μας και κατακτητών και καταστροφέων της ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ; Και μάλιστα από έναν Τούρκο πολίτη; Δεν το ξέρετε ότι είναι τούρκος,αυτός και οι άλλοι αρχιτσοπαναραίοι της Κρήτης; Γιατί ωρέ,συμπεριφέρεστε ως δούλοι; Εσείς οι απόγονοι του Κοσμά και της Κλεαγέτης;
Και από ποιό κράτος ζητάτε συνδρομή; Αυτό που ξέχασε ακόμα και τη μνήμη του Κολοκοτρώνη;
[Προς Σεβάσμιο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο
Σεβάσμιε Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιε,
Ευλογείτε!
Επικαλούμαστε τη χριστιανική σας ευσπλαχνία.
Ανήκουμε στην ενορία της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας. Ζητούμε την ευλογία και την προστασία σας για την κατασκευή μιας νέας τοποθεσίας πολιτισμού, το Ναό του Απόλλωνα στη Γαύδο. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση για την ιστορία της Ελλάδας κι έτσι αποφασίσαμε να ανεγείρουμε ένα μνημείο στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, πάνω στον οποίο βασίζεται η ενότητα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Αλοίμονο, η Γαύδος είναι το πιο φτωχό μέρος της Ευρώπης. Ζητούμε την βοήθειά σας  για την υλοποίηση των προθέσεών μας με τα μέσα της Εκκλησίας.
Είθε η Παναγία να βοηθήσει στο να επικρατήσει η Ειρήνη και η Γαλήνη στην Ελλάδα.
Με εκτίμηση,
Οι ενορίτες της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας
]
Ο Δημος Γαυδου, η μητροπολη και η  αστυνομια διεκοψαν τις εργασιες για την ανεγερση του κτιριου. Σκεφτειτε , υπαρχουν εκει στο μικρο αυτο νησακι ανθρωποι με ποιοτητα και ενεργεια και θελουν να ιδρυσουν " Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών", και οι τοπικοι "αρχοντες" τι κανουν??? Αντι να αξιοποιησουν την πρωτοβουλια αυτων των ανθρωπων για ερευνα και πολιτισμο στο ξεχασμενο νησι τους και να προωθησουν το εγχειρημα, ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ???  Πηγαν και σταματησαν τις εργασιες παροτι ειχαν λαβει επιστολες απο το  συγκεκριμενο ινστιτουτο, τις οποιες μπορειτε να διαβασετε παρακατω...Βεβαια οι αντιδραστικοι σε καθε επιστημονικη , φιλοσοφικη και ελληνικη πρωτοβουλια ειναι οι γνωστοι ανθελληνες της Εκκλησιας...Τι φοβουνται αραγε ??? Εχουν δωσει την αδεια τους οι παπαδες για μουσουλμανικα τεμενη και αντιδρουν με μανια σε καθε τι ελληνικο...Γ Ι Α Τ Ι ???

Προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου 

Με αυτό το γράμμα, σας προτείνουμε την ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. – στη Γαύδο. Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, υπήρξε μια περίοδος στην Ελλάδα όπου οι Θεοί με τους Ανθρώπους συνυπήρχαν. Το Ινστιτούτο θα μελετήσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας πέρα από το μύθο, να αποτελέσει σύγχρονο τρόπο ζωής. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά και φιλοσοφικά συνέδρια και συμπόσια, φεστιβάλ τέχνης και θεατρικά μυστήρια. 

Ιδρυτές του Ινστιτούτου θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών της παγκόσμιας κοινότητας. Ήδη, επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αμερική, την Ελβετία και τη Ρωσία έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.

Στα παραπάνω πλαίσια και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Ινστιτούτου, χρειάζεται να κατασκευαστούν ένα νέο κτιρίο με συνεδριακή αίθουσα και ένας νέος αρχαιοελληνικός ναός, όπου θα λαμβάνουν χώρα οι θεατρικές παραστάσεις.
Η ίδρυση του Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. θα δώσει τη Γαύδο τη μοναδική ευκαιρία να γίνει το πολιτιστικό κέντρο της πυθαγόρειας φιλοσοφίας παγκοσμίως. Επιπλέον, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόνωσης και υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, μέσω του πολιτιστικού τουρισμού. Οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου θα  συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο έτος και θα αποτελέσουν πόλο έλξης επιστημόνων και καλλιτεχνών, αλλά και του ευρύτερου κοινού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Γαύδου να υποστηρίξετε σύσσωμοι αυτή την πρωτοβουλία. Θα είναι μεγάλη μας τιμή ο Δήμος της Γαύδου να είναι ανάμεσα στα πρώτα μέλη του Ινστιτούτου.
Προς Περιφερειάρχη Κρήτης Κύριo Αρναουτάκη
Αξιότιμε Περιφερειάρχη Κρήτης Κύριε Αρναουτάκη,
Είμαστε μία ομάδα επιστημόνων από διαφορετικές χώρες, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία και αλλού. Ζούμε στη Γαύδο για πάνω από 10 χρόνια και σταδιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίναμε Έλληνες. Έτσι τώρα ανησυχούμε προσωπικά για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, την Κρήτη και τη Γαύδο. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στη Γαύδο το Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου- ΠΙΦΕΑΑ.
Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, υπήρξε μια περίοδος στην Ελλάδα όπου οι Θεοί συνυπήρχαν με τους ανθρώπους. Το Ινστιτούτο θα μελετήσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας, πέρα από το μύθο, να αποτελέσει σύγχρονο τρόπο ζωής. Στα πλαίσια των τακτικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου, θα πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά και φιλοσοφικά συνέδρια και συμπόσια, φεστιβάλ τέχνης και θεατρικά μυστήρια.
Η ίδρυση του Ινστιτούτου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κτιρίου με συνεδριακή αίθουσα για την διεξαγωγή σεμιναρίων και συνεδρίων και την κατασκευή του Ναού του Απόλλωνα για τη θεατρική αναβίωση αρχαίων μυστηρίων.
Το νησί της Γαύδου προσφέρεται για την οργάνωση τέτοιων συναντήσεων. Σας ζητάμε να γίνετε ο προστάτης του εγχειρήματός μας και  επίτημος πρόεδρος του Συμβουλίου των Ιδρυτών του Ινστιτούτου. Επίσης, σας ζητάμε να παρέχετε υλική και οργανωτική υποστήριξη σε αυτό το εγχείρημα.
Ελπίζουμε ότι το ΠΙΦΕΑΑ θα βοηθήσει τη Γαύδο να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα και θα έλξει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των επιστημών από την Ευρώπη.
Με τη βοήθειά σας, ελπίζουμε να οργανώσουμε, στην αρχή του καλοκαιριού, ένα συνέδριο με θέμα “Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός: Η πηγή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού”. Οι διασυνδέσεις μας στον επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο δίνουν την ευκαιρία να καλέσουμε σε αυτές τις συναντήσεις τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο, ώστε να προσπαθήσουμε να συνδημιουργήσουμε μια σύγχρονη φιλοσοφία ζωής.
Με εκτίμηση,
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΠΙΦΕΑΑ
 
Εντολή από την Ελληνική Αστυνομία για “Διακοπή οικοδομικών εργασιών”
kαντε κλικ να μεγαλωσει η εικονα

δειτε και την επιστολη της μητροπολης προς το Οικουμενικο Πατριαρχειο 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΣΑΜΟΥ & ΣΕΛΙΝΟΥ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου γνωστοποιείται ότι το τελευταίο διάστημα στην νήσο Γαύδο, η οποία υπάγεται Εκκλησιαστικά στην ανωτέρω Ιερά Μητρόπολη, γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης «ναού», αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Σκοπός του ναού αυτού, όπως προκύπτει από πληροφορίες του διαδυκτίου, είναι: «η διεξαγωγή σε αυτόν μυστήρια στους Έλληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας».
Σε μια εποχή βαθιάς ηθικής και πνευματικής ύφεσης και παρακμής, απόρροια της οποίας είναι η οικονομική κρίση ως και ό,τι άλλο βιώνομε στην ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνεται ο βίος μας α-βίωτος, η Εκκλησία του Χριστού καλεί τα παιδιά Της και τον κόσμο όλο σε πνευματική αφύπνιση και εγρήγορση. Η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία, η αναβίωση του δωδεκαθέου και των διονυσιακών τελετών, δεν δίδουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητας μας, αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος.
Στην προσπάθεια αποχριστιανισμού, αποϊεροποίησης και απογύμνωσης του τόπου και της κοινωνίας μας ας κρατήσομε «πάντα ανοικτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας», μένοντας σταθεροί στις αιώνιες και διαχρονικές αξίες και παραδόσεις του Γένους και της Ρωμιοσύνης, ακούοντας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: «…αδελφοί, στήκετε, καὶ κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι᾿ επιστολής ημών» (Β΄ Θεσ. 2,15).
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
..........
Τελικα ειμαστε αξιοι της τυχης  μας σαν Ελληνες και σαν Ελλαδα...Γι αυτο παμε απο το κακο στο χειροτερο. Ποτε επιτελους θα κανουμε "αποδοχη της τεραστιας κληρονομιας μας"?



Δειτε την ιστοσελιδα του ινστιτουτου , βγαλτε τα συμπερασματα σας και σχολιαστε Συνελληνες...
Ειμαστε οι αξιοι απογονοι των Αρχαιων προγονων μας? Ειναι τυχαιο που τους τιμουν ολοι οι λαοι του κοσμου, ενω εμεις τους θαβουμε με καθε ευκαιρια?  Γιατι ολα σχεδον τα μουσεια του κοσμου κοσμουνται απο ελληνικα μνημεια? Που ΝΑΙ, τα κλεψανε απο τη χωρα μας, αλλα τα τιμουν , τα σεβονται και τα αναδεικνυουν...ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ???

http://gavdosinstitute.org
αλεπου του Ολυμπου

4 σχόλια:

  1. ΦΟΒΕΡΟ !!!!!
    ..................
    εξ ου και το
    "ο φόβος φυλάει τα έρ'μα (έρημα)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς φίλε μας...
    Και το χειρότερο,απευθύνονται σε τούρκο πολίτη!Ως γνωστόν όλοι οι τράγοι της Κρήτης έγιναν τούρκοι πολίτες μετά από ΅παραίνεση΅ του τόυρκου πολίτη πατριάρχη τους,για να μπορούν,λέει,να έχουν δικαίωμα στο...θρόνο!!!!!
    Αυτό τους κόφτει....
    Έρρωσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ερωτηση για καποιον που γνωριζει, η προς κυριο Πισατιδη ο οποιος ειναι πραγματι καλα ενημερωμενος.

    εφ, οσον τα τραγοσκυλα ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και πληρωνοντα απο το κρατος, κατοπιν αποφασεως ανδρεα ααρων μινεικο-παπανδρεου, και δεδομενου οτι τα τραγια στην Κρητη επηραν τουρκικη υποκοοτητα, δυνανται ακομη να λαμβανουν μισθο δημοσιου υπαλληλου??
    δηλαδη εαν ο βαρθολομεος κανει 2.000.000 τουρκους χριστιανοπαπαδες θα τους πληρωνουμε εμεις??
    εαν ΝΑΙ, αγοραζω αυριο καραμπινα

    Αμφιτρυων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμφιτρύωνα...σου ζητώ συγγνώμη!Άγνωστο γιατί(δεν μπορώ να θυμηθώ,μετά από δύο χρόνια),δεν διάβασα το σχόλιό σου!!!
    Λογικά,αν το κράτος ήταν δικό μας,αυτοί θα έπρεπε να απελαθούν!Διότι ως Τούρκοι πολίτες και υπήκοοι,λειτουργούν ως πράκτορες.
    Εκτός αυτού,η ληστοσυμμορία που ρουφά το αίμα μας,στέλνει στον βοθρολομαίο κάθε χρόνο 6.000.000 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή