10 Φεβρουαρίου 2011

Το καινούργιο ρωσικό ελικόπτερο Ka-52 (+Βίντεο)

H ρωσική Αεροπορία πρόκειται να παραλάβει σύντομα, 12 νέα επιθετικά ελικόπτερα Aligator Ka-52. Η συγκεκριμένη παραγγελία δόθηκε το 2009 και τα ελικόπτερα θα παραδοθούν πολύ νωρίτερα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Συνολικά σήμερα η ρωσική Αεροπορία διαθέτει 10 Ka-52 και εκτός

των 12 νέων ελικοπτέρων θα ακολουθήσουν ακόμη δύο παρτίδες από 12 ελικόπτερα η κάθε μια. Το Ka-52 κατασκευάζεται από την Kamov και το πιο χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η ύπαρξη των δύο αντιπεριστρεφόμενων στροφείων, και η οποία καταργεί την ανάγκη ύπαρξης του ουραίου στροφείου που συναντάται στα περισσότερα ελικόπτερα. Μπορεί να δεχθεί μια ποικιλία οπλισμού όπως μέχρι 12 αντιαρματικούς πυραύλους, 4 αέρος-αέρος και έως 80 ρουκέτες. Διαθέτει ένα πανίσχυρο πυροβόλο των 30 χλστ.
 Με δυνατότητα χρήσης πυρομαχικών είτε διάτρησης είτε υψηλής εκρηκτικότητας.  Το άλλο χαρακτηριστικό του που το διαφοροποιεί με τα υπόλοιπα επιθετικά ελικόπτερα είναι οι θέσεις του πιλότου και του πυροβολητή που βρίσκονται η μια δίπλα στην άλλη, ενώ και οι δύο χειριστές κάθονται σε εκτινασσόμενα καθίσματα, κάτι που αποτελεί και αυτό μοναδικό χαρακτηριστικό.
.Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου