04 Μαρτίου 2011

Η Κίνα απειλεί δημοσιογράφους για ανταποκρίσεις από διαδηλώσεις

Κανείς ...μαύρος δεν την βγαίνει στην Κίνα, για Άραβες μιλάνε....


Αμερικανικά πλοία με χιλιάδες πεζοναύτες στην Κρήτη


Ο στρατός της Κίνας εντυπωσιάζει τους Ελληνες -


Κίνα: Εκτίναξη αμυντικών δαπανών - κόσμος

Η κινεζική αστυνομία απείλησε να ανακαλέσει τις διαπιστεύσεις δεκάδων ξένων δημοσιογράφων αν συνεχίσουν τις «παράνομες», όπως τις χαρακτήρισε, ανταποκρίσεις από τα σημεία στα οποία ξένοι ιστότοποι έχουν καλέσει να διοργανωθούν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Ο Ζία Κινγκλίν, τέταρτος τη τάξει του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας σημείωσε ότι «έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το σοσιαλιστικό μονοπάτι της πολιτικής ανάπτυξης με κινεζικά χαρακτηριστικά είναι ο σωστός και ο μόνο δρόμος», ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την κατάσταση εγρήγορσης στην οποία βρίσκεται το κράτος έπειτα από τις εξεγέρσεις που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στις αραβικές χώρες.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει συλλάβει δεκάδες αντιφρονούντες από τότε που διαδικτυακά μηνύματα από το εξωτερικό καλούν σε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις εμπνευσμένες από την Επανάσταση του Γιασεμιού. Μάλιστα,
την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν καταγγελίες ότι κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι παρενοχλήθηκαν ή χτυπήθηκαν από την αστυνομία ή άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά στο Πεκίνο σε μία πλατεία όπου θα διοργανωνόταν αντικυβερνητική διαδήλωση. Η αστυνομία δηλώνει στους ξένους δημοσιογράφους ότι μπορεί να χάσουν τις διαπιστεύσεις τους και την άδεια παραμονής τους στη χώρα, αν συνεχίσουν να στέλνουν ανταποκρίσεις από κάποια κεντρικά σημεία του Πεκίνου χωρίς να πάρουν άδεια τρεις εργάσιμες ημέρες νωρίτερα. Σε κάποιους δημοσιογράφους επεσήμαναν άλλωστε ότι είναι απαραίτητο να έχουν αυτή την άδεια προκειμένου να κάνουν οποιαδήποτε ανταπόκριση από ανοιχτούς χώρους σε όλη την Κίνα. Η αστυνομία αρνήθηκε ότι πρόκεται για νέα ερμηνεία των κανόνων. Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν λάβει και δημοσιογράφοι από τη Σαγκάη.
Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου