20 Μαρτίου 2011

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ.

Γράφει ο *Αμφικτύων

Όπως το ψάρι δεν μπορεί να ζήσει στη στεριά, έτσι και ο ιμπεριαλισμός και η Αποικιοκρατία δεν μπορούν να ζήσουν δίχως πολέμους και επεμβάσεις. Ο βοναπαρτίσκος Σαρκοζί άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου στη Λιβύη. Ενεργεί σαν «ατζέντης» των Αμερικανο/Αγγλικών Εταιρειών Πετρελαίου για την αρπαγή του Λιβυκού μαύρου χρυσού. Λένε «για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων » που όταν πρόκειται για την Κύπρο, την Παλαιστίνη κ.α τους αφήνουν ασυγκίνητους. !! Το έργο έχει ξαναπαιχθεί στη Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α. Εν ονόματι του ανθρωπισμού σκοτώνουν με βόμβες και πυραύλους Τομαχώκ και Κρούζ πολλαπλάσιους ανθρώπους. Όμως αυτοί δεν μετράνε διότι είναι «παράπλευρες απώλειες».Την πρώτη ήδη μέρα αναφέρθηκαν 48 νεκροί και 150 τραυματίες. Ψιλοπράγματα!!
Αφού πήραν το «πράσινο φως » από το Συμβούλιο Ασφαλείας(Σ.Α) με 10 ψήφους υπέρ και 4 λευκά(Ρωσία, Γερμανία, Ινδία , Βραζιλία) και μία αποχή της Κίνα , οι Γάλλοι αποικιοκράτες πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι ανέλαβαν δράση . Γιατί οι Γάλλοι ; Διότι ο «κοντοπίθαρος» Σαρκοζι θέλει να υποσκελίσει την κ. Μέρκελ στην πρωτοκαθεδρία της Ευρώπης. Στο παρόν θα περιορισθούμε μόνον σε ορισμένα συμπεράσματα και προοπτικές της κρίσης:
1/ Είναι μάλλον απίθανο αν με το παρόν ψήφισμα αποσκοπούν να διώξουν τον Καντάφι ή να τον κάνουν ισχυρότερο. Διότι με τους βομβαρδισμούς δεν πέφτουν τα καθεστώτα. Μόνον με χερσαίες στρατιωτικές επεμβάσεις πέφτουν. Όμως το ψήφισμα δεν δίνει δικαίωμα χερσαίας επέμβασης και κατοχής.
2/ Είναι αμφίβολο αν θα συμφωνήσουν τα μέλη του Σ.Α του ΟΗΕ σε ένα δεύτερο ψήφισμα για χερσαία επέμβαση και κατοχή της Λιβύης.
3/ Το πιθανότερο είναι με τους βομβαρδισμούς να συσπειρώσουν το λαό της Λιβύης ενάντια στην αποικιακή σταυροφορία των Χριστιανικών κρατών εναντίον των Μουσουλμάνων . Η ίδια αντίδραση αναμένεται και από τον Αραβικό Κόσμο (πλην των φιλοδυτικών ηγεσιών του)
4/ Το τραγελαφικό , υποκριτικό και αντιφατικό είναι η συμμετοχή στους «προθύμους» της Σαουδικής Αραβίας και του Μπαχρέιν , όπου τώρα που ομιλούμε ασκούν καταπίεση στους εξεγερμένους Σιίτες με θύματα σε βάρος των διαδηλωτών.
5/ Είναι αξιοπρόσεκτη η στάση της Γερμανίας που αρνήθηκε να συμμετάσχει στους «προθύμους» και ευθυγραμμίσθηκε με τη Ρωσία. Τούτο δημιουργεί μια ντε φάκτο διάσπαση του Γαλλο/Γερμανικού άξονα και συνακόλουθα και της Ε.Ε και απομάκρυνση της Γερμανίας από το άρμα των ΗΠΑ με ταυτόχρονη σύμπλευση με τη Μόσχα; Ιδομεν.
6/ Οι στρατιωτικές επεμβάσεις έχουν μεγαλύτερη ισχύ σαν απειλή παρά σαν επίλυση των πολιτικών διαφορών. Όταν εξαπολυθούν τότε το πλεονέκτημα του επιτιθεμένου γίνεται μέγιστο μειονέκτημα λόγω της διεθνούς κατακραυγής. Ήδη ογκώνεται η διεθνής κραυγή από το φιλειρηνικό κίνημα . Σε λίγο θα εξεγερθούν και οι έγχρωμοι και ομόθρησκοι εντός της Γαλλίας –και όχι μόνον- διότι κανέναν δεν έπεισε ο Σαρκοζί ότι μετά από 42 χρόνια ο Καντάφι έγινε κακός και στυγερός δολοφόνος.
7/ Μήπως το θανάσιμο λάθος του Καντάφι είναι ότι :
α/ Η Λιβύη είναι η μοναδική χώρα που έχει ΜΗΔΕΝ χρέος στις Εβραικές Τράπεζες ;
β/ Εχει κάνει δικαία διανομή του πετρελαίου στις διάφορες φυλές της Λιβύης, όπως είχε κάνει και ο «κακός»Σαντάμ;
8/ Η Γαλλο/Αγγλική επέμβαση ξυπνάει μνήμες από το φιάσκο της επιχείρησης στη Διώρυγα του Σουέζ το 1956. Απίθανον το ξεκίνημα μιάς νέας αποικιοκρατίας από δύο χρεωκοπημένες χώρες ! Σημειωτέον ότι αμφότερες είναι βουτηγμένες στα χρέη και αντί να ενισχύσουν τους λαούς τους , ενισχύουν τις πετρελαϊκές εταιρείες και το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα.
9/ Οι κουτοί της παρέας . Οι ΗΠΑ κάτω από την διεθνή κατακραυγή και τα υπέρογκα χρέη έβαλε τους «προθύμους» να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα» και αυτές συμμετέχουν σε αφανή ,αλλά αποφασιστικό στρατιωτικό ρόλο. Όμως ο Ομπάμα δε θα μείνει αλώβητος . Ήδη τον κατηγορούν ότι ξεπέρασε σε υποκρισία , ψευτιά και υποταγή στο Ισραηλινό λόμπι, ακόμη και τον Geogre Bush το νεώτερο
10/ Η κατάσταση είναι ρευστή ώστε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα, δηλαδή αν:
-Θα φύγει ο Καντάφι ή θα ισχυροποιηθεί(το πιθανότερο);
-Θα μείνει ακέραια η Λιβύη ή θα διχοτομηθεί σε ανατολική και δυτική(Βεγγάζη, Τρίπολη);
-Θα τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος ή θα γίνει διαρκείας με σοβαρότατες επιπτώσεις στην ασφάλεια των γραμμών συγκοινωνιών , έκρηξη μεταναστευτικού ρεύματος προς την Ε.Ε(Ελλάδα), έξαρση τρομοκρατίας, μετάδοση της αστάθειας στο χώρο της Μ. Ανατολής έως τον Κόλπο , αστάθεια στην τιμή του πετρελαίου, απρόβλεπτες συνέπειες στην πετρελαϊκή επάρκεια παγκοσμίως κ.α;
11/ Το Ισραήλ τρίβει τα χέρια του διότι το πανίσχυρο Εβραϊκό λόμπι των ομοφύλων του και ομοθρήσκων του (Σαρκοζί, Καμερον και Ομπάμα) κατόρθωσε να βάλει τους Χριστιανούς να πολεμούν γι’ αυτό , για την ασφάλεια του. Να χύνουν τα παιδιά των λευκών το αίμα τους προς χάριν των παιδιών του Ισραήλ. Ούτως εχόντων των πραγμάτων πιθανόν και η Ελλάδα υπό τον Εβραιοαμερικάνο πρωθυπουργό μας, για πρώτη φορά να πολεμήσει εναντίον του Αραβικού κόσμου και του «αδελφού του Μουαμάρ». Προσωπική εκτίμηση: Η όλη επιχείρηση θα καταλήξει σε φιάσκο. Όπως ο Οδυσσέας της «Οδύσσειας» γύρισε καραβοτσακισμένος και «μισοπνιγμένος», έτσι θα γυρίσουν και οι Αγγλογάλλοι νεοαποικιοκράτες στο Παρίσι και στο Λονδίνο.
ΤΕΛΟΣ
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου