01 Μαρτίου 2011

Κύπρος: Δρακόντεια μέτρα από τις κατοχικές αρχές, ενόψει του αυριανού συλλαλητήριου των Τουρκοκυπρίων.




Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας αναμένεται να λάβει το κατοχικό καθεστώς, προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την αντίδραση...

Κύπρος: Δρακόντεια μέτρα από τις κατοχικές αρχές, ενόψει του 
αυριανού συλλαλητήριου των Τουρκοκυπρίων
  1. Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας αναμένεται να λάβει το κατοχικό καθεστώς, προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την αντίδραση των Τουρκοκυπρίων για την οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα, στο συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στην κατεχόμενη Λευκωσία.Το αρχηγείο αστυνομίας έχει αναστείλει όλες τις άδειες των μελών της για αντιμετώπιση της κατάστασης.
  2.    
  3. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, οι αρχές του ψευδοκράτους δεν θα επιτρέψουν «προβοκατόρικες» ενέργειες, διαμηνύοντας ότι όσοι τις επιχειρήσουν θα συλληφθούν.
  4. Οι κατοχικές αρχές είχαν χαρακτηρίσει «προβοκατόρικη» την εμφάνιση πανό με τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρώτη εκδήλωση στις 26 περασμένου Ιανουαρίου.
  5. Η εφημερίδα "Χαμπερντάρ" γράφει ότι η ψευδοαστυνομία έθεσε υπό παρακολούθηση όλες τις διαφημιστικές εταιρίες που έχουν την δυνατότητα εκτύπωσης πανό, προκειμένου να πληροφορηθεί το περιεχόμενό τους.
  6. Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σογιέρ δήλωσε ότι το συλλαλητήριο δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας και ότι δεν θα επιτραπούν προβοκατόρικες ενέργειες.
  7.    
  8. Ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού "Συνδέσμου Ευρωπαϊκής Ενωσης Κύπρου", Αλί Ερέλ, δήλωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε οι Τουρκοκύπριοι να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν την ύπαρξή τους και μετά την επίλυση του κυπριακού, γιατί διαφορετικά «θα εξακολουθήσουν να τους αποκαλούν τρόφιμους».
  9.  Ζήτησε επίσης τον τερματισμό των εμβασμάτων από την Τουρκία και την αποχώρηση του τουρκικού στρατού και των εποίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου