02 Απριλίου 2011

Ο Βωμός των 12 Θεών και τα πρώτα χριστιανικά ντοκουμέντα Ιορδανίας Ισραήλ



Την στιγμή που ο ανεκτίμητος σε ιστορική και αρχαιολογική αξία Βωμός των 12 Θεών -επιστημονικής αρχαιολογικής αξίας, διότι στον ελλαδικό χώρο η λεγόμενη θρησκευτική* αρχαιολογία που να υπερασπίζεται την αρχαιοελληνική  θρησκεία και ταυτοχρόνως τα εθνικά μας συμφέροντα και Ιστορία είναι ανύπαρκτη-και  καθώς ο Βωμός των 12 Θεών κινδυνεύει να καταχωθεί, είναι στα μαχαίρια Ιορδανία-Ισραήλ  για «τα πρώτα χριστιανικά ντοκουμέντα», παρόλο που μέχρι στιγμής μόνο ένα μικρό τμήμα τους έχει μεταφραστεί  στο οποίο γράφεται η φράση «Θα περπατήσω όρθιος», η οποία υπάρχει επίσης στο Βιβλίο της Αποκάλυψης και πιστεύεται πως αναφέρεται στην ανάσταση του Χριστού! Δεν παραλείπουν μάλιστα να βρουν και επιστήμονες που να λένε πως βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα για μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της αρχαιολογίας καθώς πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για τα πρώτα γραπτά ντοκουμέντα της χριστιανικής θρησκείας...
Για μια απλή εικασία (πιστεύεται) λοιπόν,  λόγω θρησκευτικής  αρχαιολογίας, γίνεται πόλεμος ανάμεσα στην ιορδανική κυβέρνηση και έναν ισραηλινό βεδουϊνο...
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να έχει και η Ελλάδα κάποιον ...βεδουϊνο μήπως και σωθεί ο Βωμός των 12 Θεών;

...Από ΤΑ ΝΕΑ:

«Μάχη» για 70 μυστηριώδη μεταλλικά βιβλία

Η ιορδανική κυβέρνηση παλεύει να φέρει πίσω στη χώρα «τα πρώτα χριστιανικά ντοκουμέντα» που έχει στην κατοχή του ένας Ισραηλινός

Επιμέλεια: Εύη Ελευθεριάδου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2011 08:53
Web-Only
Τα μεταλλικά βιβλία έχουν μέγεθος όσο μία πιστωτική κάρτα.
Εβδομήντα μικρά μεταλλικά βιβλία ίσως κρύβουν τα πρώτα μυστικά της χριστιανικής θρησκείας και ενδέχεται να αποδειχθούν σημαντικότερα από τους παπύρους της Νεκράς Θάλασσας.
Τα βιβλία βρέθηκαν σε ένα σπήλαιο που βρίσκεται σε μία απομακρυσμένη κοιλάδα στη βόρεια Ιορδανία κι αποτελούν μήλο της έριδος ανάμεσα στην ιορδανική κυβέρνηση και έναν ισραηλινό βεδουϊνο, που ισχυρίζεται ότι ανήκουν στην οικογένειά του εδώ και 100 χρόνια.
Επιστήμονες που τα έχουν δει, λένε πως βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα για μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της αρχαιολογίας. Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για τα πρώτα γραπτά ντοκουμέντα της χριστιανικής θρησκείας κι ότι είναι γραμμένα τις πρώτες δεκαετίες μετά τη σταύρωση του Χριστού.
Σύμφωνα με το BBC, τα βιβλία ανακαλύφθηκαν μεταξύ του 2005 και του 2007, χάρη σε μία ξαφνική πλημμύρα στη σπηλιά που φανέρωσε μία εσοχή μέσα στην οποία ήταν κλειδωμένα.
Η ιορδανική κυβέρνηση κατηγορεί τον Ισραηλινό ότι τα έκλεψε και τα μετέφερε στο Ισραήλ, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Επιτροπή από βρετανούς επιστήμονες βοηθά την κυβέρνηση στην εκστρατεία επιστροφής των βιβλίων σε μουσείο της Ιορδανίας. Ανάμεσά τους, είναι και ο Ντέιβιντ Έλκινγκτον, ακαδημαϊκός και μελετητής της θρησκευτικής* αρχαιολογίας. «Ίσως έχουμε να κάνουμε με μία μεγάλη ανακάλυψη στην χριστιανική ιστορία. Αυτά τα βιβλία μπορεί να ανήκαν στους πρώτους αγίους της Εκκλησίας».
Τα βιβλία έχουν μέγεθος όσο μία πιστωτική κάρτα και οι σελίδες τους είναι δεμένες με χοντρούς κρίκους. Είναι γραμμένα σε αρχαίο Εβραϊκό κώδικα, τον οποίο οι ειδικοί δεν έχουν προλάβει ακόμα να αποκωδικοποιήσουν. Μόνο ένα μικρό τμήμα τους έχει μεταφραστεί.
Σε αυτό, αναγράφεται η φράση «Θα περπατήσω όρθιος», η οποία υπάρχει επίσης στο Βιβλίο της Αποκάλυψης και πιστεύεται πως αναφέρεται στην ανάσταση του Χριστού.
«Εντυπωσιακά είναι τα σχέδια στα “εξώφυλλα” των βιβλίων και τις λίγες σελίδες που έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε και να δούμε μέχρι τώρα», εξηγεί ο Έλκινγκτον. «Πρόκειται για πρωτοχριστιανικά σύμβολα, που σχετίζονται με τον ερχομό του Μεσσία».
Σε μία από τις σελίδες, οι ειδικοί πιστεύουν πως απεικονίζεται η σταύρωση έξω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ, εξηγεί ο Φίλιπ Ντέιβις, καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.
Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη χριστιανική θρησκεία τα πρώτα χρόνια μετά τη σταύρωση του Χριστού. Μία ένδειξη πάντως, ότι τα βιβλία χρονολογούνται πράγματι από τα πρώτα χρόνια μετά τη σταύρωση είναι η τοποθεσία που βρέθηκαν. «Ξέρουμε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ομάδων προσφύγων χριστιανών της εποχής εκείνης, που έφυγαν από την Ιερουσαλήμ και κατευθύνθηκαν στα ανατολικά, πέρασαν τον Ιορδάνη ποταμό κοντά στην Ιεριχώ και έφτασαν στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα βιβλία», τονίζει η Μάργκαρετ Μπάρκερ, ειδική στην ιστορία της Καινής Διαθήκης.

2 σχόλια:

  1. Ολα αυτά είναι φανταστικά!!!Τι μεγάλη ανακάλυψη. Μπορεί να τα έχουν γράψει....οι άγιοι. Ισως είναι μία πολύ σημαντική ανακάλυψη και πιστεύουν ότι είναι αυτής της καθορισμένης εποχής.... Και μάλιστα τι σπουδαία φράση Θα περπατήσω όρθιος. Το είπε και το κοριτσάκι μου πού προέρχεται απο ορφανοτροφείο και περπάτησε για πρώτη φορά στα 3 1/2 του χρόνια. Δεν ντρεπόμαστε λέω έχουμε μία ανακάλυψη ιστορικά αποδεδειγμένη εκεί πού περπατήσαν οι ΘΕΟΙ και οι σοφοί και αυτοί πού εδώσαν φώς σ΄αυτόν τον πλανήτη και θα το μπαζώσει το ελληνικό υπουργείο και ασχολούμαστε με υποθέσεις τού αν, ίσως, μπορεί και ένα σωρό άλλα. Τον κον Μπεξή και όλους εσάς των ελληνικών κατατοπιστικών σελίδων έπρεπε να διορίσουν για υπουργούς όχι τα τούβλα και τις ξιαξιές (ανεμαλιαρισμένες κότες κατά το κυπριακό). Λυπούμαι για όλα αυτά και σάς παρακαλώ μή δημοσιεύσετε το σχόλιο μου το έγραψα γιατί είμαι θυμωμένη και πολύ απογοητευμένη.
    Ανδρειανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Ανδρειανή είσαι υπέροχη, τα λες τα πράματα όπως έχουν, σου ζητώ να με συγχωρέσεις για την ανάρτηση του σχολείου σου και σου υπόσχομαι ότι εμείς ασταμάτητα θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ο κος Μπεξής θα είναι πάντα κοντά μας... πολλές φορές ξέρεις οι δούρειοι ίπποι που μας επισκέπτονται και οι έριδες που προσπαθούν να μας βάλουν δεν φέρνουν τα αναμενόμενα για αυτούς αποτελέσματα... το σχόλιο σου είναι η καλύτερη ανταμοιβή για τους αγώνες μας, σε ευχαριστούμε, φιλικά
    Νίκος Σάμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή