06 Αυγούστου 2011

Χθές είναι νωρίς. Αύριο είναι αργά. ΤΩΡΑ!

Μια αλληλογραφία με αφορμή τήν ανάρτηση ενός άρθρου του Νικόλαου Κ. Γεωργαντζά στην ιστοσελίδα του νεου "Κινήματος Ανιδιοτελών Ελλήνων Νέων Αρχών (ΚΑΝΕΝΑ)


Η τοποθέτησή μου (Εμμανουήλ Σαρίδης) στην αλληλογραφία του Νικόλαου Κ. Γεωργαντζά με τον Μ. Γ. Σκούρα του ΚΑΝΕΝΑ

Βερολίνο, 06.08.2011 
Αγαπητέ Νίκο, αγαπητέ κύριε Σκούρα,

κάθε φορά που μαθαίνω, ότι δημιουργήθηκε ένα νέο κίνημα, που σαν το καλύτερο απο όλα τα άλλα, θα μας βγάλει απ' τον βουρκο που βρισκόμαστε, με πιάνει απελπισία. Όχι γιατί αμφισβητώ τις καλές προθέσεις των ιδρυτών και οπαδών του, αλλά γιατί, σαν ένας παλιός 68ης, όπως λέμε εδω στο Βερολίνο αυτούς που συμμετείχαν στο εξωκοινοβουλευτικό κίνημα, την Außerparlamentarische Opposition (APO), έμαθα, ότι το ένα δάχτυλο μας το σπάζουν εύκολα, τα πέντε δάχτυλα όμως είναι μια γροθιά. Πρός Θεού λοπιόν, φτάνουν και περισσεύουν τα όσα  κινήματα υπάρχουν, δεν χρειαζόμαστε πλέον άλλα, αυτό που χρειαζόμαστε, είναι η συνένωση - και συνεννόηση - των ήδη υπαρχόντων.

Εκτός αυτού πολλοί ιδρυτές κινημάτων έχουν πέσει ήδη θύματα καποιων agents provocateurs που τους ενθαρύναν να τα ξεκινήσουν με πονηρές κουβέντες και λεφτα (που για τέτοιες περιπτώσεις πάντοτε υπάρχουν, και μάλιστα εν αφθονία), οπότε συμφωνώ απόλυτα με τον καθηγητή Π.Γ. Στεργιανόπουλο από το North Salem της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο οποίος μας προειδοποιεί, ότι «Είναι παγίδα! Μην παρασυρθείτε και παίξετε το παιγνίδι τους. Ο σκοπός τους είναι να σας δώσουν κάτι να ασχοληθείτε, ώστε να περνάει ο χρόνος που αυτοί χρειάζονται, γιά να εκτελέσουν το μακάβριο έργο τους, τον αφανισμό της Ελλάδας».
Ναι, έτσι είναι. Ζώντας απο το 1963 στο (δυτικό) Βερολίνο, όπου μέχρι την διάλυση του Ανατολικου Μπλόκ θα μπορούσα να πώ ότι οι περισσότεροι κάτοικοί του ασχολούντουσαν με κατασκοπεία και προπαγάνδα (υπερβολή βέβαια, για να εικονογραφήσω κάπως την κατάσταση), και σαν επιστημονικός συνεργάτης για αρκετά χρόνια στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Freie Universität Berlin, μπορώ να βλέπω την κατάσταση στην Ελλάδα με τα μάτια ενός παρατηρητή, που έχει την αβάντα της αποστάσεως, δηλαδή δεν βράζει στην κατσαρόλα που βράζουν οι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα. Πιο ψυχρά και πιό σφαιρικά, με την Ελλάδα όχι σαν ένα απομονωμένο άστρο στο απειρο του κόσμου, αλλά σαν ένα μέρος ενός γήινου όλου, που το κουμαντάρει ο Ηγεμόνας για τους δικούς του σκοπούς.  

1. Ο αναβρασμός που επικρατεί απο δεκαετίες στη χώρα μας δεν οφείλεται στο λεγόμενο μεσογειακό μας τεμπεραμέντο αλλά δημιουργείται απο ιδεολογίες, πολιτικές και λεφτά απο έξω, απο κείνους που έχουν συμφέρον να βραζουμε και να μην βρίσκουμε ησυχία για να δημιουργήσουμε
 
2. Επειδή, κακα τα ψέματα και παρα τους αρχαίουν ημών προγόνους, είμαστε ετερόφωτοι, αρπάζουμε και προωθούμε κάθε τι το εισαγόμενο, που υπόσχεται πρόοδο, δημιουργία, ευημερία και καλοδιοίκηση, ξεχνώντας ότι θα έπρεπε να φοβόμαστε τους Δαναούς, ακόμη και όταν μας φέρνουν δώρα.
 
3. Κόμματα και Μαζικά Μέσα είναι στην Ελλάδα όχι για να μας οργανώνουν για το καλό μας, αλλά για να μας συντάσουν σ' ενα στρατόπεδο που θα λειτουργεί για λογαριασμό ξένων συμφερόντων.

Και τότε τι, θα πεί κάποιος. Ευκολη ερώτηση, δυσκολη απάντηση. Υπάρχουν βέβαια και ευκολες απαντήσεις, να πάρουμε τα όπλα και να τους φάμε, να κάνουμε την δική μας Δημοκρατία, να μην υπακούουμε, να είμαστε συνεχώς επί ποδός ώσπου να βαρεθούν και να φύγουν. Όμως οι ευκολες απαντήσεις εί ναι δύσκολο να πτραγματοποιηθούν, όταν ο "εχθρός" έχει στα χέρια του το πεπόνι και το μαχαίρι, τουτέστιν κόμματα, Κοινοβούλιο, ΜΜΕ, λεφτα για τον κάθε 2ο Έλληνα που ζεί απ΄αυτόν. Όλα λοιπόν καλά και άγια, δύσκολο όμως να γίνουν. Προτάσεις υπάρχουν άπειρες, μου άρεσε εκείνη του Νικου, που κάποτε έγραψε, κάντε την τηλεόραση ενυδρείο με ψάρια. Θα δυσαρεστήσω τους ανυπόμονους, αλλά η αλλαγή θέλει υπομονή και εργασία. Και την δημιουργία ενός εναλλακτικού μαζικού μέσου που θα αποκτήσει πρόσβαση στην κυρα Μαρία και τον κυρ Αλέκο. Και θα τους ανοίξει τα μάτια. Γιατί η αλλαγή, που θα είναι μια επανάσταση, δεν γίνεται μ' ενα σύνταγμα τυφλών. Είχαμε επαναστάσεις και αλλαγές και στην Αίγυπτο και τί έγινε; Άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τη βράκα του αλλιώς. Η ίδια άλλαγή ετοιμάζεται και στη Συρία. Γιατί δεν διδασκόμαστε αλλά βρισκόμαστε ακόμη στους δρόμους αλαλλάζοντας και καταστρέφοντας; Πότε θα διδαχθ΄θμε απο τα σφάλματά, τα δικά μας και των άλλων; Αυτά πρέπει να μάθει ο κόσμος. Και να αρχίσει να σκεφτεται.

Απο το Βερολίνο με ευχές για ένα καλό Σαββατοκύριακο
Εμμανουήλ Σαρίδης

Am 05.08.2011 20:57, schrieb NICHOLAS GEORGANTZAS:

H Αρετή είναι ‘έξις προαιρετική’ και επομένως η έφεση γιά την απόκτησή της είναι από τη φύση της ριζωμένη στο Ερωτικό Δαιμόνιο. Ο Πολιτικός Έρωτας απαιτεί την επίτευξη της Aρετής από τους πολίτες.

Μαντίνεια Διοτίμα

Χαίρε κ. Μ.Γ. Σκούρα,

Ευχαριστώ γιά την ανάρτηση του άρθρου μου στο ιστολόγιο του Κινήματος Ανιδιοτελών Ελλήνων Νέων Αρχών (ΚΑΝΕΝΑ). Ευχαρίστως να γίνω μέλος και συνεργάτης του, μιάς και είμαι ήδη άτυπα μέλος σε και συνεργάτης με όλα τα παρακάτω πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα, και όχι μόνον.

Ηγετική συμμετοχή όμως σε προσωπικό επίπεδο δεν γίνεται. Διότι μόνο ώς συλλογικότητα μπορεί ο ελληνικός μας κόσμος να έχει ηγετική συμμετοχή, συλλογική ιδιοκτησία και πολιτική ελευθερία, και στο πολίτευμα της πλήρους αντιπροσώπευσης και στο πολίτευμα της αυθεντικής, γνήσιας ή πραγματικής δημοκρατίας.

Εκείνο λοιπόν που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι να δω επιτέλους όλον τον αγανακτισμένο ελληνικό μας κόσμο και όλα τα 100+ ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα συνενωμένα σε έναν και μόνον έναν δήμο πολιτών, νομικά και νόμιμα θεσμισμένο στο νέο σύνταγμα της Ελλάδος. Γιά να γίνει όμως η συνταγματική εθνοσυνέλευση, που απαιτείται γιά ένα νέο σύνταγμα της Ελλάδος, ίσως χρειαστεί να ενωθούν τώρα, ελπίζω να μην είναι ήδη πολύ αργά, όλα τα 100+ ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα ως ένα κόμμα, πίσω από ένα κοινό ψηφοδέλτιο σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών.

Προτείνω λοιπόν την ομαδική συνένωση σε έναν και μόνον έναν κοινό πολιτικό φορέα ή πολιτικό κόμμα, όλου του αγανακτισμένου ελληνικού μας κόσμου και όλων των 100+ ελληνικων πολιτικών πατριωτικών μετώπων και κινημάτων, μέ ένα κοινό ψηφοδέλτιο γιά τις επερχόμενες εκλογές. Ως ένα παράδειγμα μόνον, το κοινό τούτο κόμμα θα μπορούσε να έχει το όνομα:
Κοινόν Αληθούς Νέμεσης της Ελληνικής Νοητικής Αντίστασης και Συνένωσης (ΚΑΝΕΝΑΣ).

Πρωταρχικός στόχος του ΚΑΝΕΝΑΣ πρέπει να είναι η ανατροπή και το ξερίζωμα του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος, με συνταγματική εθνοσυνέλευση, προς ένα πολιτικό σύστημα πλήρους αντιπροσώπευσης. Τούτο βέβαια συνεπάγεται την προσωρινότητα του ΚΑΝΕΝΑΣ, με ημερομηνία λήξεώς του ως πολιτικό κόμμα.

Ο άλλος στόχος του ΚΑΝΕΝΑΣ πρέπει να είναι η πολιτική ενημέρωση, αφύπνηση και συνένωση του ελληνικού μας κόσμου που δεν έχει πρόσβαση στο διαδύκτιο. Μιλώ γιά την κάθε κυρά-Μαρία και τον κάθε κυρ-Αλέκο που, ως θύματα των ΜΜΕ του νυν διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της συμφοράς, τυφλά πιστεύουν πως η λαίλαπα ΝΔ·ΠαΣοΚ θα σώσει τον ελληνικό μας κόσμο γύρω στο έτος 4016, μαζί μέ όλα τα άλλα υπάρχοντα κόμματα της συμφοράς.

Την ιδέα του ΚΑΝΕΝΑΣ βέβαια την δανείζομαι από το Κίνημα Ανιδιοτελών Ελλήνων Νέων Αρχών. Και την παραδίδω σε όλα τα 11 από τα 100+ ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα που γνωρίζω, καθως και στον Τάκη, τον φίλτατο οικονομολόγο καθηγητή Π.Γ. Στεργιανόπουλο, έναν θερμό Έλληνα πατριώτη από το North Salem της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο οποίος συχνά μας προειδοποιεί:
«Είναι παγίδα! Μην παρασυρθείτε και παίξετε το παιγνίδι τους. Ο σκοπός τους είναι να σας δώσουν κάτι να ασχοληθείτε, ώστε να περνάει ο χρόνος που αυτοί χρειάζονται, γιά να εκτελέσουν το μακάβριο έργο τους, τον αφανισμό της Ελλάδας».

Προτάσεις υπάρχουν πολλές. Άλλες συνοπτικές* και άλλες εκτενείς**. Όλες και όλοι, σε όλες τους τις διακυρήξεις, γιά ένωση λαλούν. Αν όμως, κυρίες και κύριοι, δεν συνενωθούν τα κεφάλια του αγανακτισμένου ελληνικού μας κόσμου και όλων των πολιτικών μετόπων καταστατικά, δημόσια και με διαφάνεια, σε ένα και μόνον ένα κοινό πολιτικό μέτωπο Ελληνίδων και Ελλήνων, τότε το όλο οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικό παιγνίδι είναι ήδη χαμένο.

Χωρίς να συνενωθούν τα κεφάλια, ως ένα καλό, συμβολικό έστω παράδειγμα, γιά όλον τον ελληνικό μας κόσμο, το όλο εγχείρημα των πατριωτικών μας μετόπων θα μοιάζει με την επιχείρηση εκείνη των Αχαιών, που είχαν επιχειρήσει και μία άλλη, προηγούμενη εκστρατεία στην Τροία. Ήταν τότε που έχασαν τον δρόμο τους και, αντί γιά την Τροία, ευρέθησαν στην Μυσία (Τευθρανία), με τον ήρωα Τήλεφο...
 
Η συνένωση όλου του αγανακτισμένου ελληνικού μας κόσμου με τις δικές του προτάσεις, με όλα τα παρακάτω 11 ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα, επίσης με τις δικές τους προτάσεις, θα είναι μία καλή αρχή προς την σωστή κατεύθυνση οργάνωσης του ελληνικού μας κόσμου. Μία συνένωση ελεύθερων αγωνιστών και διακριτών προσωπικοτήτων, που ξέρουμε να τσακωνόμαστε γι’ όλα εκείνα τα θέματα επί την οποίων διαφωνούμε αλλά, όταν μας καλεί η πατρίδα μας η Ελλάδα, γινόμαστε μία ατσάλινη γροθιά:

1. 300 Έλληνες (http://300ellines.com/) 300ellin@gmail.com, syntonistis.athens@gmail.com
2. Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ (http://www.ntua.gr/periklesnet/page3/page3.html) synthesis314@gmail.com, manottas@acci.gr
3. E.A.M. B’ (http://www.eamb.gr/, http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/) info@eamb.gr, eamb.ydrohoos@gmail.com
4. Ἑλληνική Γροθιά Κίνημα Ἑλλήνων (http://www.elliniki-grothia.com/) http://www.elliniki-grothia.com/?page_id=712
5. Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (http://www.dimopolis.gr/dp1/) geoko@otenet.gr
6. Ελπίδα Πολιτείας (http://zoidosia.blogspot.com/) epivetta@otenet.gr
7. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (http://dimitriskazakis.blogspot.com/) epam.grammateia@gmail.com
8. Κίνημα Ανιδιοτελών Ελλήνων Νέων Αρχών (http://kanena2010.blogspot.com/) kanena2010@gmail.com
9. Πατριωτικό Μέτωπο (http://www.pamet.gr/) pametopo@gmail.com
10. Συμμαχία γιά την Ελλάδα (http://symmaxiaellada.wordpress.com/) symmaxiaellada@gmail.com
•••
μ. Σύμπραξη Πολιτών Φιλική Εταιρία 2010 (http://www.filikietairia2010.gr/) sibraxi.politon@tellas.gr,

όπου μ > 100+.

Μετά τιμής,

Νίκος 

Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

ΥΓ: Στον κόσμο της ‘Σταχτοπούτας’, η αποχή και η λευκή ψήφος θα ήταν ίσως η λύση στην πολιτική μας προβληματική. Στην χωρίς ηθική όμως, σκληρή πραγματικότητα της ήδη τέως Ελλάδος, η αποχή και η λευκή ψήφος είναι ακριβώς αυτά που θέλει το νυν σαθρό πολιτικό σύστημα της θεοκρατικής, δεσποτικής και στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, η οποία, εδώ και 190 χρόνια, με πολύ μικρά χρονικά διαλλείματα, καταδυναστεύει την πατρίδα μας την Ελλάδα.

ΟΧΙ λοιπόν στην αποχή. Αγώνας χρειάζεται τεράστιος γιά να συνενωθούν σε έναν και μόνον ένα πολιτικό φορέα, όλα τα πατριωτικά μας κινημάτα, γιά μία αυθεντικά ελληνική συνταγματική εθνοσυνέλευση, που θα ξεριζώσει το νυν άκρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συμφοράς.

Χθές είναι νωρίς. Αύριο είναι αργά. ΤΩΡΑ!

Ν

———————————
 
ΚΑΝΕΝΑΣ 2010
08/05/2011 09:43 AM ZE3
Κύριε Καθηγητά,

Σας ευχαριστούμε πολύ για το άριστο άρθρο σας, το οποίο αναρτήσαμε στο ιστολόγιο του Κινήματος (http://kanena2010.blogspot.com/2011/08/blog-post_05.html) και σας προσκαλούμε για δυναμική Ηγετική συμμετοχή στο ΚΑΝΕΝΑ καθώς οι απόψεις μας είναι τουλάχιστον συγκλίνουσες.

Εκ μέρους των μελών,
Μ. Γ. Σκούρας
 
———————————
 
* Παραδείγματα συνοπτικών προτάσεων
 
1: Προκήρυξη από 300 Έλληνες
http://300ellines.com/documents/34.html

2: Οι τελικές προτάσεις του Δ. Καζάκη (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο)
http://anarmodios.wordpress.com/2011/04/26/1-287/

** Παραδείγματα εκτενών προτάσεων

1: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ν. Καλογερόπουλος-Kaloy)
http://simone-le-baron.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

2: Το σύνολο των προτάσεων του Ε.Α.Μ. Β'
http://www.eamb.gr/text1/eam_b.zip

--
Dr. Emmanuel Sarides
www.berlin-athen.eu
info@berlin-athen.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου