19 Σεπτεμβρίου 2011

Τρόμος για χιλιάδες πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες κάτω των 55 ετών

«Μαχαίρι» και στις πρόωρες συντάξεις ζητά να μπει η Τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την 6η δόση, τα στελέχη της Τρόικα φέρεται να έχουν ζητήσει και την διακοπή των συντάξεων σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και είναι ηλικίας κάτω των 55 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει σήμερα το ΒΗΜΑ, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για την 6η δόση  η Τρόικα έριξε και τη διακοπή καταβολής των συντάξεων σε  αυτούς τους συνταξιούχους μέχρις ότου να συμπληρώσουν το 55ο έτος. Το μέτρο, αν εφαρμοστεί, θα έχει συμβολικό χαρακτήρα ώστε να καταγραφεί η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Σε κάθε περίπτωση, η σύνταξη θα καταβάλλεται εκ νέου στον συνταξιούχο με τη συμπλήρωση του 55ου έτους.
Πάντως, η υλοποίηση ενός τέτοιου μέτρου είναι πολύ δύσκολη, καθώς όπως εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών  θα πρέπει να συγκρουστούν με μια σειρά επαγγελματικών ομάδων όπως αστυνομικούς, στρατιωτικούς, αεροσυνοδούς, γυναίκες με ανήλικα παιδιά κλπ που βγαίνουν στη σύνταξη πρόωρα.
Πηγή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου