16 Σεπτεμβρίου 2011

Το νέο χαράτσι θα κρίνει και την τύχη Σαμαρά.(Συμφωνεί και η Νέα Δούλα στην έμμεση δήμευση των περιουσιών).


Δυστυχώς, από τις μέχρι αυτή τη στιγμή ανακοινώσεις, τόσο του εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μιχελάκη, όσο και του αρμόδιου τομεάρχη κ. Βρούτση, διαφαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία συναινεί και πάλι στην επιβολή της «έκτακτης» εισφοράς στα ακίνητα. Μπορεί να στρογγυλεύει τις γωνίες, μπορεί να μιλάει για αναλγησία κ.λ.π., αλλά επί της ουσίας δεν διαφωνεί, τουναντίον ασχολείται με την περιπτωσιολογία εφαρμογής του μέτρου. Δεν έχουμε ακούσει ένα ξεκάθαρο όχι επί της αρχής. Ένα τέτοιο όχι που να καλύπτει πολιτικά....
τους πολίτες που δεν θέλουν να καταβάλουν αυτό το χαράτσι. Το οποίο χαράτσι, ούτε στην φιλελεύθερη ιδεολογία της ΝΔ ταιριάζει, ούτε το Σύνταγμα το επιτρέπει, όταν η ακίνητη ιδιοκτησία δεν αποδίδει εισόδημα, διαφορετικά αυτό είναι μια έμμεση δήμευση. Δεν ακούσαμε λοιπόν την ΝΔ να μιλάει για αντισυνταγματικότητα. Αντίθετα ακούσαμε τον κ. Μιχελάκη να καλεί σε υπακοή στον νόμο αυτό του ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός είναι πολύ αναστατωμένος και εκνευρισμένος με το χαράτσι αυτό που αφαιρεί χρήματα από τις καταθέσεις του για να τα δώσει στους τραπεζίτες προς εξόφληση των απαιτήσεών τους από τα ομόλογα.

Το Χαράτσι στα ακίνητα, είναι η τελευταία ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά να τραβήξει μια σαφή και οριστική κόκκινη ιδεολογική γραμμή μεταξύ της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας και του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ. Αν ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθήσει τακτική στήριξης της κυβέρνησης και σε αυτό το χαράτσι, με τη λογική του «τι να κάνουμε;», τότε δεν θα έχει άλλα περιθώρια ελιγμών. Θα ταυτιστεί απόλυτα με τον κ. Παπανδρέου και την φορομπηχτική του λογική, αλλά και την επιδρομή κατά της ιδιοκτησίας του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΕΘ είναι η ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά να απογαλακτιστεί από την κρατικοδίαιτη λογική του πολιτικού συστήματος.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/09/blog-post_182.html
http://pyrgos-news.blogspot.com/2011/09/blog-post_5116.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου