26 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ: Στηρίζουμε την Ελλάδα - Δεν θα γίνει ότι στη Lehman Brothers


«Θα κάνουμε βήματα που μπορούμε να ελέγχουμε»

Υπέρ της στήριξης της Ελλάδας ώστε να μη χρεοκοπήσει τάχθηκε χθες η Ανγκελα Μέρκελ. Είπε ότι εάν επιτρεπόταν τώρα στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει, αυτό θα κατέστρεφε την επενδυτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και θα προκαλούσε ντόμινο. «Πρέπει να κάνουμε βήματα τα οποία να μπορούμε να ελέγξουμε», είπε συγκρίνοντας την Ελλάδα με τη Lehman Brothers, η χρεοκοπία της οποίας προκάλεσε παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε δημοφιλές τοκ σόου είπε ότι «δεν πρέπει να καταστρέψουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να φτάσουμε σε μια κατάσταση που να λένε ότι εάν το κάναμε για την Ελλάδα θα το κάνουμε επίσης για την Ισπανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Επειτα ούτε ένας δεν θα βάζει χρήματα στην Ευρώπη».
Η Μέρκελ είπε ότι ακόμη βασίζεται στην αξιολόγηση του ΔΝΤ για την Ελλάδα και ότι όσο το Ταμείο πιστεύει ότι το χρέος της χώρας μας είναι διατηρήσιμο εκείνη υποστηρίζει αυτή τη θέση.
Η καγκελάριος πιστεύει ακόμη ότι το ευρωπαϊκό ταμείο βοήθειας πρέπει να επεκταθεί σε έναν μόνιμο μηχανισμό που θα επιτρέπει τη χρεοκοπία.
Πηγή... 
Tο βίντεο του δημοφιλές τοκ σόου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου