31 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ / ΑΥΦΑΝΤΗΣ

Αγαπητοί μου καλοπροαίρετοι φίλοι, θα ήθελα να ακούσετε με μεγάλη προσοχή 
και τα 3 βίντεο.   Ο Στρατηγός λέει μεγάλες αλήθειες, όπως τις έλεγε από πολλά χρόνια ο Σοφιανόπουλος.  Είμασταν και δεν θα ήθελα να εξακολουθούμε να είμαστε παντελώς κουτορνίθια, εύκολα να παρασυρόμαστε και αυτό λόγω των πολυγνωμιών ή και από άγνοια ή παρασυρμένοι από φόβους.  Ενώ πρέπει να ανακτηθεί η μεταξύ των πολιτών εμπιστοσύνη, δεν ξέρω ποιός θα ήταν ο ιδανικός τρόπος.  Ένα είναι σίγουρο, πως πρέπει να είμαστε πάρα πολύ δύσκολοι και προσεκτικοί στις επιλογές μας.
Παρακολουθείστε τα και αν έχετε ήδη ερευνήσει παράλληλα άλλες πλευρές, κάποια από τα λεγόμενα, θα σας είναι πιο κατανοητά. 
Όπως ακούω τώρα στην τηλεόραση μιλούν για δημοψήφισμα.  Ο Σαμαράς ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό !  Τι μπορεί ξαφνικά να άλλαξε, όταν αυτά τα δύο πρόσωπα είναι της ίδιας σχολής και από τους ίδιους δασκάλους, μέχρι σήμερα σε αντιπαράθεση και με πρωτοβουλία Σαμαρά αυτήν την φορά, να γίνει συνάντηση ;  Όταν

τον είδα στην τελευταία συνάντηση με τον Παπανδρέου, η γλώσσα του σώματος ήταν παντελώς αρνητική ! Μένει να δούμε αν θα γίνει η συνάντηση αύριο και τι θα καταλάβουμε μετά !  Πρέπει να είμαστε σε μεγάλη εγρήγορση, έτσι που τα έχουμε κάνει όλοι εμείς από μόνοι μας, με την ξεροκεφαλιά μας, δύσκολο να βρούμε λύση και ακόμα δυστυχώς δυσκολότερα για να την βρούμε άμεσα.  Δεν ξέρω αν η Ελλάδα έχει Θεό, αλλά εύχομαι τουλάχιστον αυτός που δημιούργησε όλο αυτό που αποκαλούμε Σύμπαν και τους νόμους του, να κάνει την παρέμβασή του.  Είμαι απόλυτα σίγουρη, πως ούτε κοινή αντιμετώπιση μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε, ούτε κοινό νιονιό έχουμε, ούτε έχουμε ακόμα φτάσει στο σημείο να τολμούμε να λέμε πως γνωρίζουμε την έννοια ζωής και ανθρώπου, που είναι το μοναδικό κλειδί σε όλη αυτήν την τραγική ιστορική στιγμή που διανύουμε, αλλά δυστυχώς κανείς δεν το βλέπει, ούτε θέλει να το δει, γιατί όλοι βλέπουμε μόνον τα οικονομικά και τις σφηνωμένες μας πεποιθήσεις και φόβους.  
Πραγματικά δεν μπορώ να το χωνέψω πως η ανθρωπότητα θα ζούσε μία τέτοια κατάσταση, τόσο κοντά από τον Β' ΠΠ, που κανείς δεν πρόλαβε να μάθει τα πως και τα γιατί της περιόδου αυτής και τα μετέπειτα πλοκάμια της, τουλάχιστον σε ποσοστό που θα ήταν η στέρεη βάση για την σημερινή αντιμετώπιση.
 Αν τελικά τεθεί θέμα δημοψηφίσματος : ή υποδούλωση ή δραχμή, θα μπορούσε να είναι εύκολη η απάντηση, δραχμή.  Το επόμενο ερώτημα όμως είναι : ποιά Κυβέρνηση ;  Γιατί με Εθνικό νόμισμα, χρειαζόμαστε Εθνικού συμφέροντος κυβέρνηση.  Από ποιούς θα προκύψει ;  Με τίποτα από τα γνωστά 2 κόμματα. Οι υπόλοιπες πόρτες είναι και αυτές κλειστές με αποχρώσεις. Έλα όμως που  μέρος από τις απέξω είναι καλά φυλαγμένες !!!!!
Οι επιλογές μένουν και αυτές πρέπει να περνούν από συνεχείς αμφισβητήσεις. Ναι ξέρω ο χρόνος, που είναι αμείλικτος.  Οι τρικλοποδιές είναι εύκολες, όσο οι παγίδες μεσ΄ την ζούγκλα.  

Μόλις άκουσα, πως είναι αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα για δημοσιονομική πολιτική, αλλά το Σύνταγμα ούτως ή άλλως, άσε που δεν το γνωρίζουμε (φαντάσου δεν ξέρουμε τα δικαιώματά μας και περιμένουμε από τους άλλους ! Τι να πεις !), είναι κουρέλι από χρόνια !  Όπως έμαθα πρόσφατα πως δεν επιτρέπεται να έχεις σημαία στο μπαλκόνι σου εκτός Εθνικών εορτών ! Άκουσον άκουσον, όταν στην Αμερική την βλέπεις ακόμα και σε κοτέτσια !.  
Ο Θεός να βάλει το χέρι του και ας προσέχαμε.  Στις τηλεοράσεις βλέπουμε μόνον αυτούς που εμείς έχουμε επιλέξει, με τις διάφορες στάσεις μας. Ίσως να μην γινόταν αλλιώς θα πείτε. Θα ήταν αλλιώς, αν είμασταν εμείς αλλιώς !!
Ας ανοίξουμε τα ρουθούνια μας και να αρχίσουμε να μυρίζουμε. Ας ανοίξουμε τους κρουνούς της εξυπνάδας μας να βγαίνει προς τα έξω !  Μια λύση θα μπορούσε να είναι, η επιλογή ενός παντελώς άγνωστου κόμματος, πχ. κυνηγοί, ψαράδες ας πούμε αν υπάρχουν. Ακόμα και τους ποδηλάτες αν υπήρχαν θα τους φοβόμουν.  Δύσκολα να το εξηγήσω τώρα.   Το ίδιο ερώτημα θα πρέπει να έχουμε και σε τυχόν άμεσες εκλογές !!  Νομίζω πως πρέπει να ζητήσουμε εκλογές, παρά δημοψήφισμα. Αυτή είναι η καλλίτερη λύση, έστω ό,τι αν φέρει.  Ενώ το δημοψήφισμα, είναι μεγάλη παγίδα !!!!!!!


Επανέρχομαι στο δημοψήφισμα. Το τραγελαφικό είναι, πως αν θέλουμε να επιλέξουμε εντός ευρωζώνης, πάλι πρέπει να έχουμε Εθνική Κυβέρνηση και αν ψηφίσουμε ας πούμε υποδούλωση, για τον Παπανδρέου θα είναι σαν ψήφος εμπιστοσύνης. Καλά ούτε στα όνειρά του χειρότερου εχθρού μας , να μην συμβαίνει αυτό που περνάμε τώρα ! Δηλαδή είναι η τελευταία κίνηση για rois mat ! Ωχροιούν αι Σκύλλα και η Χάρυβδη !!
Μην ξεχνάμε πως το σενάριο του δημοψηφίσματος παίζεται και ζυμώνεται στο μυαλό μας από καιρό, αλλά είναι τρικ μυαλού για διχασμό ! Εκλογές ή δημοψήφισμα !  ΕΚΛΟΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΤΩΡΑ ! 
Γεγονός είναι πως ο Παπανδρέου, το ζύμωσε και το έβγαλε από τον φούρνο την στιγμή που έπρεπε, αλλά και ως ηρωϊκό διέξοδο στο αδιέξοδό του !!!! 

Αν ακόμα και ένα τέτοιο κόμμα (πχ. κυνηγοί) έχει και αυτό το μάστορά του για παν ενδεχόμενο, εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά !  Αλλά επειδή είμαστε στην εποχή της γκλαμουριάς, γιατί όπως είπα δεν θα τα λέγαμε τουλάχιστον αυτά, αν δεν βρισκόμασταν σε τέτοια αναστάτωση, φαντάζομαι όμως πως δύσκολα θα ήταν για το σύστημα να πληρώνει πάντοτε τους πάντες. Η μυθική μας Αχίλλειος πτέρνα πάντα υφίσταται, αρκεί να ξέρεις πως να την ανακαλύψεις ! 
Αχ να μπορούσαν οι έννοιες του λόγου τούτου να απλωνόταν μέχρι την τελευταία ψυχή της παρούσας ζωής !!
Γρηγορείτε !!!!   Περισσότερο να σκέπτεσθαι !!!

Ασπασία 


(τα βίντεο τα βρήκα στο http://vickytoxotis.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου