14 Νοεμβρίου 2011

Δάσκαλος ή παπάς;

«Η μικρός μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου»
λέει μια παροιμία που έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο λαός έχει για ακόμα μια φορά δίκιο. Αρκεί να προσαρμόσουμε το παραπάνω στις εποχές του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος: αν θέλεις να έχεις πιθανότητες να βρεις δουλειά στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, καλύτερα να φορέσεις το ράσο…

639 € για τους νεοδιόριστους δασκάλους

Θα χρειαστούν 10 χρόνια υπηρεσίας για να φτάσουν τα 1.000 €

639 € για τους νεοδιόριστους
Αντιμέτωποι με τη δραστική μείωση των αποδοχών τους θα έρθουν από αυτόν το μήνα οι περίπου 200.000 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση.
Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι νεοδιόριστοι οι οποίοι θα πάρουν 639 ευρώ και οι οποίοι μετά δέκα χρόνια υπηρεσίας θα καταφέρουν να φτάσουν τα 1.000 ευρώ! Διαβάστε όλο το θέμα εδώ
Αύξηση των κονδυλίων μισθοδοσίας ιερέων

Παρά την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών ο Γρηγόρης Ψαριανός, πως τα μέτρα που ψηφίστηκαν αφορούν όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών της τοπικής Αυτοδιοίκησης συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών και αρχιερέων, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρει ότι το ποσό της μισθοδοσίας των αρχιερέων και ιεροκηρύκων ενώ το 2009 ήταν 6.100.000 ευρώ, το 2010 αυξήθηκε στα 6.200.000 ευρώ και το 2011, με το Μεσοπρόθεσμο, αυξήθηκε επιπλέον στα 6.654.000 ευρώ.
Μιλώντας στην «Κ» ο Γρηγόρης Ψαριανός σχολιάζει: «είναι επικίνδυνο σε αυτή την περίοδο η Εκκλησία να μη συμβάλλει στην προσπάθεια της Ελλάδας. Πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους ένας ειλικρινής διάλογος για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας». Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρει πως «είναι προκλητικό και απαράδεκτο η τρόικα να ζητά η μισθοδοσία των ιερέων κατά 50% να γίνεται από την ίδια την Εκκλησία και η κυβέρνηση να μην το δέχεται. Σε όλοι την Ευρώπη οι ιερείς πληρώνονται από τον οβολό των πιστών του κάθε δόγματος. Στην Ελλάδα όχι μόνο δεν περικόπτονται οι μισθοί τους, δεν φορολογούνται και ο κ. Βενιζέλος θέλει να αυτό να ισχύσει και για τους κληρικούς και των άλλων δογμάτων. Πρέπει να βάλει επιτέλους και ο Θεός το χέρι του…βαθιά στην τσέπη» καταλήγει.
Διαβάστε όλο το θέμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου