21 Νοεμβρίου 2011

Τώρα το θυμήθηκες κα. Μέρκελ;

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη, ότι ναζιστές ήταν οι δολοφόνοι ενός Έλληνα του Μονάχου, το 2005 και οκτώ Τούρκων, σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, η εντεταλμένη υπουργός της κυβέρνησης για θέματα ενσωμάτωσης, Δρ. Μαρία Μπέμερ, είχε συνάντηση με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση. 

Στη συνάντηση η Ομοσπονδιακή υπουργός μετέφερε στον Ελληνισμό του Μονάχου τα θερμά συλλυπητήρια της 'Ανκελα Μέρκελ για τον άδικο χαμό του συμπατριώτη μας, τα οποία μετέφερε στο εκκλησίασμα ο π. Απόστολος Μαλαμούσης. 

 Η κα Μπέμερ εξέφρασε και πάλι τον αποτροπιασμό της για τις δολοφονίες, και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, κυρίως για το τι πρέπει να γίνει για να μη θρηνήσουν και άλλα θύματα. Αποφασίστηκε, επίσης, να αναλάβει μια μικρή ομάδα να αξιοποιήσει τις προτάσεις και να τις μεταφέρει στην ολομέλεια της Επιτροπής Ενσωμάτωσης, στην οποία συμμετέχει και ο π. Απόστολος Μαλαμούσης. Πηγή..
Eνα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων
Ως τη «μεγαλύτερη ομάδα νεοναζιστών μετά την πτώση του Χίτλερ» χαρακτήρισαν οι γερμανικές Αρχές την οργάνωση Εθνικοσοσιαλιστική Αντίσταση που δρούσε ανενόχλητη επί 13 χρόνια και ευθυνόταν για τις δολοφονίες τουλάχιστον 10 ατόμων - οκτώ τούρκων μεταναστών, ενός Ελληνα και μιας γερμανίδας αστυνόμου -, καθώς και για πλήθος ληστειών σε τράπεζες και βομβιστικές επιθέσεις. Πολλοί στη Γερμανία, πάντως, κάνουν πλέον λόγο για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, ανάλογο του Γουότεργκεϊτ που συγκλόνισε τις ΗΠΑ τη δεκαετία του '70. Οι Αρχές δηλώνουν ότι αγνοούσαν την ύπαρξη της οργάνωσης, παρ' ότι διαθέτουν ευρύ δίκτυο πληροφοριοδοτών στις ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις. Ή ήθελαν να την αγνοήσουν, σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες. Ενας πράκτοράς τους, γνωστός ως «Μικρός Αδόλφος» λόγω των ακροδεξιών διασυνδέσεών του, βρισκόταν μέσα σε εστιατόριο όπου έγινε μία από τις δολοφονίες. Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο διαμέρισμα του εντόπισαν κρύπτη με όπλα και αποσπάσματα από το «Ο αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν, εξάλλου, ότι ο «Μικρός Αδόλφος» ήταν παρών σε ακόμη τρεις - τέσσερις δολοφονικές επιθέσεις της Εθνικοσοσιαλιστικής Αντίστασης εναντίον μεταναστών.Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου